Pse është aborti


 • Shkaqet e dështimit të fëmijës
 • Si për të ndihmuar gratë të mbijetuar tragjedinë?

 • Shkaqet e dështimit të fëmijës

  Ka disa kategori të arsyeve.

  Gjenetikë. Më shumë se gjysma e dështime ndodhin për shkak të ndryshimeve në kromozome, të tilla si numri i kromozomeve ose cilësinë e strukturës së tyre. Gjithashtu, shkaku mund të jetë nënë gjenetik gjak.

  Strukturë anatomike. Të shkaktojnë aborte spontane që ndodhin 3-4 muaj të shtatzënisë, mund të ketë disa defekte në ind lidhës të qafës së mitrës. Anomali në formën dhe vëllimin e plagët mitrës, plagët dhe fibroids mund të parandalojë futjen e embrionit në rreshtim të mitrës, për të parandaluar zhvillimin e saj.

  Hormonet. Gratë me sfond të dëmtuar hormonal mund të vuajnë nga infertilitetit, dhe ata kanë më shumë shanse për abort.
  Femrat me fazën shkurtër postovulyatsionnoy mund të përjetojnë dështime të përsëritura. Për fat të keq, me moshën, gjasat e rritjes abort nga 15% në moshës 25 vjet dhe 35% pas moshës 38.

  Sistemi imunitar. Shkaku i abortit mund të jenë disa infeksion dhe çrregullime të caktuara imunitetit të tilla si sindromi antiphospholipid apo faktor antikardiolipidnyy. Për të zbuluar devijimet e tilla, duhet teste të veçanta.

  Faktor mashkull. Numri i aborteve në shtatzëninë e hershme lidhur me ndryshimet në spermës mashkullore.


  Mjedisi. Shkenca ende nuk është hulumtuar sa duhet rolin negativ të mjedisit në të shfaqjes së dështime. Megjithatë, të jenë të vetëdijshëm për ushqimin e duhur gjatë shtatzënisë dhe një mënyrë jetese të shëndetshme, në veçanti, për rreziqet e pirjes së duhanit dhe të pijshëm.


  Si për të ndihmuar gratë të mbijetuar tragjedinë?

  Sigurisht, njohja e shkaqeve të incidentit nuk do të zvogëlojë vuajtjet e grave. Këtu nuk duhet të tërhiqen në veten tuaj dhe të kërkoni ndihmë nga të afërmit dhe miqtë e tyre.

  Këtu janë disa këshilla të çfarë të bëni për të ndihmuar një grua që pësoi një abort, të merret me situatën.

  Shërim emocional nga abort mund të duhen muaj, disa gra ende mund të ndjejnë dhimbjen e asaj që ndodhi, edhe pas shumë vitesh.

  Ndonjëherë njeriu vetë përjetuar humbjen e fëmijës dhe kolapsin e shpresat e tij, nuk mund të mbështesin siç duhet gruan e tij gjatë kësaj periudhe të vështirë.

  Njeriu, do të përpiqen për të biseduar me gruan e tij në lidhje me tragjedinë - përbashkët kujtimeve, megjithëse të pakëndshme dhe të vështira, por zblyzhuvatymut ju.

  Gabim shumë çifte është se ata nuk e dinë se çfarë të them në këtë kohë për njëri-tjetrin, të mbyllur në vetvete dhe të lënë vetëm. Kur njerëzit ndajnë pikëllimin e tyre me njëri-tjetrin, kjo i ndihmon ata për të pranuar humbjen dhe jep forcë për të lëvizur në.

  Gratë që kanë pasur një dështim mund të përjetojnë depresionin pas lindjes, e cila manifestohet në rritjen e sleepiness, ul oreksin dhe humor depresion.

  Në këtë rast, ajo ka nevojë për kujdes dhe ndihmë të posaçme.