Mashkull Steriliteti


 • Llojet e azoospermia
 • Diagnozë
 • Çfarë duhet të bëni?

  Azoospermia ose mungesë të plotë të spermës në lëshoj një fjalë ndodh, për fat të keq, jo aq të rralla sa ne do të dëshironim të mjekëve dhe pacientëve. Azoospermia është sekretor, nxjerrës dhe i kombinuar.

  Llojet e azoospermia

  Azoospermia sekretore - kur nuk e spermës e prodhuar në testise. Kjo ndodh në anomalive kongjenitale të testiseve ose mungesë të plotë, me cryptorchidism (testiseve neopuschennya, në scrotum) dhe anomalitë e tjera në sistemin riprodhues të burrave. Megjithatë azoospermia sekretor mund të blihen - kjo ndodh kur inflamacion i testiseve (orchitis) ose epididymis (epididymitis) si pasojë e infeksionit, hipotermi, ekspozimit, alkoolizmi, vitaminë mangësi A dhe E, varicocele, etj

  Azoospermia nxjerrës ka pengim i mënyrave vas. Edhe pse prodhimi i spermës në testise të ruajtura, mjekët diagnostikuar infertilitetit mashkullor. Pengimi mund të jetë i lindur, nëse ka shkelje e organeve gjenitale, të dy brendshme dhe të jashtme, dhe të fituara si rezultat i inflamacionit apo të dëmtimit të pjesëve të ndryshme të sistemit riprodhues - nga epididymis të prostatës dhe penisit vetë.

  Së fundi, ndoshta i kombinuar azoospermia, ku ka një dështim dhe funksion testicular dhe pengim.

  Diagnozë

  Lloj Diagnoza e azoospermia është thelbësor për parashikimin e burrit të fertilitetit.


  Në shanset sekretore azoospermia e të pasurit një fëmijë të ngushtë në zero, ndërsa nxjerrës mjaft e lartë. Për të arritur këtë qëllim kërkon spermë. Nëse nuk gjendet në spermë derdh, por ka disa qeliza të papjekur të spermatogenesis, kjo është një shenjë e infertilitetit sekretore, dhe shanset e fekondimit praktikisht asnjë. Nëse jo në të gjitha në qelizat e vetme lëshoj një fjalë në lidhje me spermatogenesis në çdo fazë, është e mundshme që kjo azoospermia nxjerrës. Në këtë rast, të bëjë birë testikul për të përcaktuar se sa e lartë gjasat janë që ata janë të mjaftueshme për të fekonduar numërimin e spermës.

  Besohet se fruktoza, e cila është përcaktuar në lëshoj një fjalë mund të jetë tregues mjaft të saktë të sistemit riprodhues. Kështu, përqendrimi i ulët i fruktoza në reaksion acid sfond për shkak të niveleve shumë të larta të acidit citrik mund të tregojnë një mungesë kongjenitale të fshikëzat seminale. Në raste të tilla të përcaktojë më tej nivelin e fruktoza në spermë dhe FSH (gjëndër hormon stimulues) në serum të gjakut. Nëse FSH është 50% më e lartë se kufiri i sipërm i normal, kjo sugjeron sekretore azoospermia. Në këtë rast, trajtimin e infertilitetit, për fat të keq, është e kotë.

  Kur pacienti nxjerrës azoospermia zakonisht mund të kujtoj marrë ndonjëherë plagë të organet gjenitale, inflamacion të rëndë dhe efekte të tjera patologjike.

  Edhe pse ajo nuk e bën gjithmonë tregojnë se mënyra semyavynosyaschie ishin vërtet të impresionuar.

  Për të sqaruar diagnozën bëni rrezeve X - henitohrafiyu, e cila tregon qartë nivelin e pengimit të mënyrave vas. Megjithatë, më i saktë burri sistemit riprodhues kriter dhe shansi i tij për të arritur mënyrën e fertilizimit është testis birë apo epididymis. Kur birë pikërisht përcaktojnë shtetin si tubthave epiteliale farë, dhe përqendrimi i spermës në testis, si dhe shkallën e tyre të pjekurisë.

  Çfarë duhet të bëni?

  Në identifikimin mjekun obstruksionit vlerëson shanset e rezolutës të shpejtë të problemit - të ndërhyrjes mikrosurgjikale.

  Megjithatë, çështja është e komplikuar nga fakti se, në qoftë se pengim vazhdon traktit seminal 3-4 vjet, mund të prishin prodhimin e spermës në testise. Prandaj, edhe në qoftë se pengimi i traktit ejaculatory, testis birë është e nevojshme para operacionit.

  Përveç këtyre shkaqeve azoospermia, ka raste kur ai nuk është i lëshoj një fjalë.
  Kjo quhet derdhje reaksionar. Spermë duke hedhur në fshikëz në vend të shpërthyer jashtë.

  Aspermatyzm - mungesa e derdhje dhe orgazmës në meshkuj për shkak të disa çrregullimeve funksionale ose neurologjike - po shkaktojnë edhe për infertilitetit mashkullor.

  Të dyja këto kushte janë trajtuar në mënyrë rigoroze individual.

  Diskutoni komuniteteve:

 • Shëndeti dhe Bukuria burri
 • Varfëri