Mashkull infertilitetit arsye të thjeshtë


 • Cellular vret spermës?
 • Nxehtësia - armik i gonads meshkuj
 • I paanshëm i fortë
 • Bar i rrezikshëm


  Cellular vret spermës?

  Të marrë prova të besueshme shkencore: telefonat celular të ndikojë negativisht në sasinë dhe cilësinë e spermës.

  Shkencëtarët hungareze filluan këtë studim në 2004 dhe ka gjetur se njerëzit që kishte telefon celular në brezin tuaj ose në një xhep, më pak se një vit në spermë rënë me 20-30%.

  Edhe nëse ju nuk jeni në një telefonatë, ajo dërgon një sinjal në rrjet. Kur ju merrni në dhomë, e cila shfaqen (ashensor, bodrum, nëntokësore dhe kështu me radhë.

  n.), telefoni fillon për të kërkuar për sinjal aktive të rrjetit bëri të madh, dhe mënyra e tij e veprimit është shumë aktive.

  Vitin e kaluar në takimin e Shoqërisë Amerikane për riprodhues Mjekësisë u paraqit një raport të bujshme ku thuhet ndikimin negativ në shumicën e njerëzve duke folur në telefon celular, më të gjatë ata biseduan gjatë ditës, më pak ata kishin spermës.


  Nxehtësia - armik i gonads meshkuj

  I një njëzet në saunë në 85 gradë rezulton në reduktimin e numrit dhe cilësisë së spermës. Ata do të pothuajse të gjithë javë pas një dush, dhe pastaj për 5 javë ky numër ngadalë të kthehet në normale.


  Ndryshimet për fat të mirë kthyeshëm, por kur planifikon konceptim preferojnë të shmangur sauna për 3 muaj. Për të rritur një brez i ri i spermës të shëndetshme duhet 10 javë.

  Ka burra të rrezikshme ftohjet banale, dhimbje të fytit apo grip me një temperaturë 38-39 ° C. Pas kësaj periudhe prej tre muajsh po përkeqësohet spermë parametrat e cilësisë. Funksioni i vetëm 5 muaj riprodhues kthehet në normale.

  Ulur në kompjuter më shumë se 4-5 orë në një shtrirje të çon në gonads mbinxehje, dhe kjo ndikon negativisht në funksionin e tyre. Për këtë arsye, është e pamundur që të veshin të shtrënguar-montim mbathje not apo pantallona të shkurtra.

  Ata duhet të jenë të lirë të zgjedhin boksierët. Nuk rekomandohet për djem dhe vaskë të nxehtë.


  I paanshëm i fortë

  Qelizat që prodhojnë hormonin mashkullor prekur nga alkooli. Nuk ka as edhe një sëmundje, si hipogonadizmit alkoolit - mungesa e testosteronit. Në fakt, pirja e alkoolit, burrat e vë veten në tredhjes. Shtepi alkoolit gjatë pubertetit.

  Shishet plastike për ujë që përmban substanca të estrogjenit që pengojnë sistemin riprodhues. Abuzuar Prandaj pije nga plastike dhe nuk ia vlen.


  Bar i rrezikshëm

  E pra, kur një fëmijë është i përfshirë në sport, por sportive-lidhur heqjen e peshës, mund të dëmtojë sistemin riprodhues.

  Nëse djali është një tendencë, kur e rëndë load ai duhet të zhvillojë venat me variçe të palcës sperme, e cila në fund të fundit të çojë në shkelje të pjellorisë.

  Mund të çojë në shterpësi cryptorchidism (testiseve neopuschennya). Nëse sëmundja menjëherë dhe si duhet trajtuar, efektet anësore mund të shmanget. Kur cryptorchidism duhet të keni një operacioni në tre vjet.

  Miliona njerëz vuajnë nga shytat si një fëmijë, por problemet me lindjen e fëmijës ndodh në ato me shytave orchitis ishte e komplikuar (inflamacion i testiseve). Prandaj, në qoftë se djali ishte derr i sëmurë për të shmangur orchitis, është e nevojshme për të dhënë atë të qëndrojë në shtrat, për të shmangur ndonjë ushtrim dhe të kryejë të gjitha rekomandimet e mjekut.

  Informacion nga artikullin "Të shkaqet e infertilitetit mashkullor."