A kam nevojë për të dhënë vitamina fëmijës tuaj

Tinguj
funny. Por nga një ana mjekësore - është e vërteta absolute. Nëse nuk
sigurojnë fëmijës një dietë të ekuilibruar dhe vitamina - thelbësore
Pjesëmarrësit e të gjitha proceseve fiziologjike, trajnimi nuk kishte vullnet.

Pediatër
vini re se prindërit janë duke vëzhguar nga afër mjaft sigurimin e fëmijëve
veçanërisht në 3 vjeç, dietë të shëndetshme, duke përfshirë vitamina dhe minerale, por
kur fëmija rritet, fillon kopshtit, dhe shkolla
Lëviz për ushqim të organizuar, çështjet e fortifikuara zbehet në
plan.


Për fat të keq, statistikat Disponueshmëria e vitamina preschoolers dhe fëmijët e shkollave sugjeron se vitamina mangësi

(Poligipovitaminoza) vuan 40-80% të fëmijëve. Për më tepër, ajo është e
pavarësisht nga rajoni, sezonit, shumë familje dhe moshave të fëmijëve. Shumë djem
Mungesa e disa vitaminave. Kjo është për shkak të faktit atë
ushqime moderne ofrojnë vetëm gjysmën e kërkesave të përditshme
vitamina. Pjesa tjetër duhet të zgjidhet vitamina.
Vitaminë Market
ofron një gamë të gjerë të produkteve. Një alternativë e mirë për vitaminky-pilula
Pije janë pasuruar gjithashtu me të gjitha vitaminat e nevojshme.

Më shumë
'20 Pije janë gatim të shpejtë prodhon vendas ynë
Kompania "verë". Vitamina pije e "verës" i rëndë në


përgatitje, mund të përdoret si në shtëpi dhe në qendrat e kujdesit të fëmijëve, me
shije të këndshme, fëmijët e pini atë me kënaqësi.

Pediatër dhe
Vitaminology së bashku me prindërit dhe mësuesit kryer një seri të mjaftueshme
inspektime të gjata dhe të plota në rajone të ndryshme në marrëdhënie
shtesë e fortifikuara duke përdorur vitaminë pije me fizik dhe
zhvillimi mendor.

Për shembull,
Mordovias për 5 muajt e ekzaminuara në kopshtin e fëmijëve dhe 3-6 vite 8-9 studentë
vjet. Në kontrollin e grupeve në parashkollore dhe të shkollave të fëmijëve të marrë përditshme
vitaminë pasuruar pije apo puding kompani vendase
"Në verë," djemtë e tjerë ishin në një dietë normale pa shtesë

fortifikim. Një teknikë e zhvilluar posaçërisht studiuar efektin
vitamina për 4 pozicione kyçe - shëndet, sukses, lodhje,
Gjendja emocionale.

Vëzhgim
shëndetësor, i cili është kryer në punëtorët shëndetësorë Mordovias dhe kopësht
shkolla tregoi domethënës
reduktimin e rasteve të grupit fëmijët "vitaminoze". Një shkollë
grup krahasimi (ku nuk kishte asnjë fortifikim) është regjistruar edhe
shpërthim sezonal i ftohjet dhe sëmundjet virale me shumë
Klasat e humbura.

Arsimor
Funksioni dhe performanca monitorohet nga një hartë të veçantë ku të gjitha ndryshimet
vlerësohen në pikë.

Brenda tre muajve

të gjithë fëmijët fëmijët e kopshtit që pinin aftësitë kiselek vitaminë përditshme
llogaritë dhe vizatim përmirësuar me 17%, dhe aftësitë e modelimit fjalim me 25%, dhe aftësitë
Performanca e aplikimit dhe zhvillimi kognitiv - 33%. Për më tepër, metoda
vitaminë pije në fëmijët e lidhur me delikatesë, me një të gjerë
Zgjedhja kiselka e shije - mollë, luleshtrydhe, qershi, boronicë,
rrush pa fara.

Në fëmijët e shkollës
trajtohen në drekë në një vitaminë pije pjatë të tretë gjatë
vit shkollor është rritur gradualisht mesatare
Rezultati i vlerësimit. Në grupin e krahasimit, për fat të keq, performanca rënë. Në
Në fund të vitit shkollor në grupin e "fortifikuar" numri i studentëve

marrin vetëm shenjat e shkëlqyer dhe e mira ishte 13% më shumë se në
grupi i kontrollit.

Dhe
Studentët dhe preschoolers ndjehen të stresit të vazhdueshëm emocional - ju
të jenë të kujdesshëm posydyuchym, të disiplinuar, të mësuar përmendësh një shumë të informacionit,
kryejnë detyrat edukator dhe mësues. Është e njohur se në tremujorin e parë të
Shumë studentë, veçanërisht shkollë fillore, përkeqësim gjumin dhe oreksin,
disa masë të humbur peshë, dhe rreth 20% e fëmijëve të anketuar ndihen
tension të pakëndshme. Stresues
kusht parandalon asimiluar njohuri të reja vjen e vetë-dyshim, etj

Anketa
tregon se fortifikim ekstra krejt një efekt pozitiv mbi

background psiko-emocional i fëmijëve. Dhe kopshti dhe studentët të bëhen më të
balancuar dhe aktive janë më pak të ndjeshëm ndaj stresit, më shumë
energjik.

Mjekët kopshti vuri në dukje një përmirësim të caktuar
oreks dhe normalizuar gjumë, e cila është shumë e rëndësishme për fëmijët parashkollor. Çfarë mom nuk e di
si nganjëherë është e vështirë për të përfunduar në kohë për të fjetur ose të ushqyer fëmijën, dhe si
atëherë ajo ndikon seriozisht shëndetin dhe disponimin.


Në fund të testit viti shkollor ka treguar se fëmijët janë nevitaminizirovannye lodhur
më saktë, parametrat e tyre fizike ishin dy herë më e ulët se në fëmijët
rregullisht marrjen pije vitaminë.

Në këtë
Prandaj, studimi në mënyrë të qartë tregojnë se vitaminë pije -

efekt i dobishëm në funksion kognitiv i fëmijëve, duke i ndihmuar ata me sukses
të zhvillojnë aftësi të dobishme edhe në shkollë, me kureshtje
të eksploruar botën duke mbetur argëtim dhe i gëzuar.