A është e lehtë të jesh i ri


 • "I ri kudo ne rruge"
 • Në aktivitetin e sotëm të rinjve
 • Rinia: ajo kishte nevojë për ndihmë, por ajo nuk është mëkat dhe të mësojnë

 • Çfarë kanë të rinjtë tanë sot? Me këtë pyetje unë u kthye për të
  Shefi i Departamentit të Administratës Rinisë qytetit
  Petrozavodsk Svetlana Nachinovoy.
  Duke folur jashtë
  interesant. Pra, rinia, arsimi, politika dhe tuba të lexuar
  më poshtë.
  "I ri kudo ne rruge"

  - A është e vështirë të jenë të rinj sot?

  - Unë mendoj se i ri gjithmonë të jetë e lehtë. Por ju mund të zili. Ju keni të drejtën për të zgjedhur. Ku të shkoni për të studiuar, ku për të punuar pas institutit. Nga ana tjetër, ju kanë më pak siguri.

  Ne kemi pasur një punë të garantuar, edhe pse jo gjithmonë interesante dhe të preferuar. Kjo është e vështirë të thuash se cila është më e lehtë: për të shkuar në punë padashur apo nuk e kanë atë në të gjitha? Ne kemi pasur një shumë të tabuve, stereotipet peshë. Dhe ju keni më shumë liri tani. Ju jeni më shumë të dëshpëruar, të dëshpëruar, të përparuar.
  - Rinj kudo rrugë?

  - Unë shpresoj kështu. Edhe pse këtë aspekt është një borxh i shtetit në aspektin social. Unë mendoj se njerëzit më të moshuar me kënaqësi të madhe inferior për ju punët e tyre në qoftë se ata ishin të bindur se në moshën e vjetër do të marrë një pension të mirë.
  Në aktivitetin e sotëm të rinjve

  - Aktiv ose rinia e sotme?
  - Ne kemi një rezervuar të rinjtë të madh të mahnitshme aktive. I ri, i cili përpiqet të bëjë atë kudo. Në përgjithësi, aktiviteti ose pasivitetit në masë të madhe varet edukimin e prindërve. Nëse prindërit nuk arriti të interesit fëmijën e saj si një fëmijë, atëherë, duke u rritur, ajo është me aftësi të kufizuara. Prindërit fëmijët e të cilëve tani në 17, shumica ishin jashtëzakonisht pasiv. Ne kishim për të shkundur ato si dardhë, në mënyrë që ata erdhën përreth dhe nuk japin fëmijëve të tyre në rrugë.

  Në qytetin e Petrozavodsk, shumë grupe dhe klube. Ajo nuk duhet të jetë tepër dembel për të marrë fëmijën tuaj dhe të shkoni për të gjetur marrëveshje si. Për të thonë se ne nuk kemi asgjë për të bërë, kjo është një turp.  Nëse ju u rrit dhe duan të bëjnë diçka për të ndryshuar, ju ende do të ndryshojë. Ju nuk keni nevojë për motivim më shumë. Sigurisht, pozicioni i ulem ponyt, prisni derisa dikush sjell gjithçka në tryezë direkt në TV, gjithashtu mori pjesë. Por si ju vetë aktiv, varet nga prindërit.
  Tani ajo mori një tjetër brez të prindërve. Brez që nuk ka kujdes se çfarë do të ndodhë me fëmijët e tyre. Dhe është e madhe.

  - Të rinjtë bërtas për problemet e tyre, ose zgjidhjen e tyre vetëm?

  - Ajo gjithashtu varet nga aktiviteti. Kur shkon për të mbyllur klubet rinore, shtatë e gjysmë mijë djema me një zë filluan të bërtasin me zë të lartë, atëherë ata do të jenë në rrugë, ata kanë asgjë për t'u angazhuar.

  Zyrtarët dhe nuk ka dëgjuar asgjë të ngushtë.

  Njerëz Active rinj gjithmonë ulëritës, duke thirrur veten, ulëritës përmes rriturit. Kështu tërheq vëmendje problemet dhe qytetin e tyre.

  Portali "Rinia e Petrozavodsk" çiklistëve shkroi një artikull të zemëruar. Ata akuzojnë zyrtarët që zgjidhen ngadalë me arsyet për çiklizmit dhe ciklit gjurmët ekstreme. Është e vërtetë, dhe kjo duhet të ulëritës. Falë Zotit që sot ka njerëz të cilët nuk janë të frikësuar për të deklaruar se çfarë është e rëndësishme për ta.


  Rinia: ajo kishte nevojë për ndihmë, por ajo nuk është mëkat dhe të mësojnë
  - Dhe Departamenti i Rinisë mund të ndihmojë të rinj?  - Lidhur me përvojën tonë, ne kemi tre qendra - "riu", "Qendra për Punësimin e të Rinjve" dhe "Qendra Rinore". Nëpërmjet tyre ne kemi bërë lidhjen me çdo të riu për të cilin diçka është e nevojshme në jetë. Djemtë angazhuar në sportet ekstreme dhe të njerëzve krijues të rinj gjithashtu nuk mbetet pa vëmendjen tonë. Ne u japim atyre për veten rozpiaryty përmes projekteve të ndryshme. Të rinjtë që ndajnë interesat tuaja mund të krijojnë organizatën e tyre dhe të shprehin veten e tyre.

  Dy herë në vit ne kemi një konkurs për projekte të shoqatave rinore. Ne nuk mund gjithmonë të ndihmojnë financiarisht, por të marrë iniciativën dhe të përpiqen për të zbatuar ato.  Festivali i klubeve rinore "Guys lagjen tonë" veprim "Ne e duam qytetin," portal "Rinia e Petrozavodsk" të shënuar familjet e reja, të rinjtë marshojnë kujtesës iniciativave rinore Fair - jo vetëm fëmijën tonë. Kjo shpikur rinjtë. Ju ofruar, dhe ne të rregulluar dhe për të ndihmuar të kuptojë se ju keni nevojë.

  - Çfarë është një Youth?

  - Këtu fjala "politikë" nuk duhet të merret fjalë për fjalë. Është çdo gjë në lidhje me jetën dhe punën e të rinjve. Forca Zbatimi, potenciali i të riut të përfitimit të qytetit, vend republikë.

  - Politika efektive të rinjtë?

  - Si pjesë e republikës qytetit Rinisë duket mjaft mirë.

  Nuk është një sekretyk. Zyra e Çështjeve të Rinisë Administrimi i Petrozavodsk - më shumë se 20 vjet. Gjatë kësaj kohe, katër kryetari dhe jo një dorë të vetme u ngjit në menaxhim. Ne nuk jemi reorhanizovuvaly nuk reformohet, nuk derdhi. Ne të veprojë si fije në të cilën për të ndërtuar dialogun në mes të zyrtarëve dhe të rinjve. Kjo është shumë e rëndësishme.

  Ne pozicion veten si një sferë të veçantë të aktivitetit. A nuk e mësojnë disa gjëra, një funksion të arsimit. Jo të zënë një kulturë të ngrohtë, arsim të mëtejshëm. Ne jemi, mbi të gjitha, fakti që të ushqejë udhëheqësit të suksesshme. Dhe udhëheqësit të ndikojë të gjithë të tjerët. Gjatë 10 viteve të fundit, kjo qasje paguar, si djemtë aktivë në qytet është duke u bërë gjithnjë e më shumë.  - Çështja e baballarëve dhe djemve është relevante sot?

  - Ai gjithmonë e rëndësishme. Unë nuk jam duke thënë të gjithë historinë kur unë them se ju jeni më të mirë se ne. A ndryshëm dhe nuk mund të jetë. Çdo brez të njëpasnjëshme duhet të jetë më i mirë se më parë. Sigurisht, ne kemi shumë të mërmërimë, por i tillë është natyra jonë njerëzore (qesh).

  Ne kemi dëgjuar klithmat e brezit të vjetër, këtu është rinia - e keqe. Nuk është e vërtetë. I ri nuk ishte në tub, dhe ajo menjëherë 16. Ju u rrit deri diku, dikush ju bëri. Pra, për të thënë se ju jeni të keqe, erdhi nga diku në hapësirën e jashtme, nuk është e saktë. Ju të tjerët. Ju rozvyvayetesya dhe zhvillojnë jetën.

  Zyra jonë është disa rregulla dhe parime të pashkruara.

  Të rinjtë kanë të drejtën për të bërë gabime. Ri nuk është e keqe - ajo është e ndryshme. Nuk dikush tjetër është - ajo i takon ne. Ju - mosha ynë i vjetër pa re. Si ne të investojmë në ju sot, kaq shumë të marrë duke u bërë gjyshërit.
  Të rinjtë duhet jo vetëm të mësojnë, por studimin e saj

  - Ju dhe patinazh, dhe ski, dhe një udhëtim biçikletë. Një sport rinia e do?

  - Unë vetëm admiroj mënyrën se si ju duhet rollers. Si ju oburyuyetesya nëse ka është përgatitur diçka e keqe. Gjashtë vjet më parë ky askush nuk foli. Sot ju keni nevojë për një mënyrë jetese të shëndetshme, ajo i pëlqen. Ju sportyvnee shumë se e njëjta 6-7 vjet më parë.

  Tani nuk nxitojnë një sport të mirë, domethënë edukimin fizik.

  Sigurisht, problemi akut i pishina. Shpresoj ende shpejt republikan dhe autoritetet komunale do të jetë në gjendje për të zgjidhur atë, si pyetjen e këngë të ciklit.

  - Përse mund të mësojmë nga të rinjtë?

  - Ju - fëmijët brezit tjetër. Ju mund të zili guximin tuaj. Ju nuk jeni frikë nga një rrezik të shëndetshme. Ju janë tepër inteligjente se ne. Është e sigurt të them se ju gjeni veten shumë më të mençur për ne. Ju jeni më shumë gjasa për të dini se si për të dëgjuar. Kjo mund të mësojnë.

  - Cilat janë tri kushtet e suksesit ....

  - Karakteri Funny. Kjo përfshin aftësinë për të komunikuar dhe shpesh reduktohet në "hee-Hee" disa probleme.

  Dëshira për të mësuar. Dhe sigurisht aftësia për të gjetur si-mendje njerëzve.

  Informacion nga Olga artikull Gavrilova "Rinia nuk është e keqe - kjo është e ndryshme."