Nëse për të lejuar porsalindur të qajë


 • Le të llogarisim
 • Kur ju qaj


 • Askush nuk e merr një kënaqësi absolute nga javët e para të jetës. Parenting gjobë, por sinjalizon se si porsalindur e shqetësimit të fortë - duke qarë - është në të gjithë rreth foshnjës, një shumë të emocioneve të ndryshme. Midis tyre frustrimi, zemërimi, pafuqisë dhe mungesa e të kuptuarit të asaj që duhet të bëni kur fëmija nuk mund të zë vend.

  Çfarë i motivon fëmijën të njoftojë hapësirë ​​zhgënjyes duke qarë me zë të lartë? Çdo gjë. Uria, të ftohtë, ngrohje, frika, vetmia, eksitim prenadlyshok, lodhje, pelenë lagësht dhe një duzinë arsye të tjera për të kuptuar se thjesht nuk është e prindërit e lehtë edhe me përvojë.

  E vërteta është, se nuk është gjithmonë e mundur për të gjetur se çfarë fëmija juaj nuk i pëlqen.


  Le të llogarisim

  Përfitimet për prindërit argumentojnë (dhe me të drejtë) se porsalindur mesatar i shëndetshëm qan 1-4 orë në ditë. Katër orë të qarë ... zemra pothuajse përjetësinë prindërore. Dhe nuk është çudi, prindërit e lodhur impotencë ulur duart e tij, të paaftë për të privojë një fëmijë të burimit të vuajtjes. Duke pasur parasysh se porsalindur fle rreth pesëmbëdhjetë orë në ditë, dhe prindërit me merr shumë më pak, dhe pastaj - në mënyrë të çrregullt. Pra, këshilla jonë i parë është për të mësuar për të fjetur me fëmijën kur fëmija nuk do të fle.


  Kapur çdo gjysmë ore e heshtjes për të pushuar dhe të presin punët.


  Kur ju qaj

  Kur fëmija fillon të qajë, gjëja e parë që ju duhet të mbani mend - paqe. Asnjë fëmijë ka vdekur nga të qarët, ndërsa alarmuar dhe prindërit joadekuate mund të dëmtojë kotësi fëmijë tepruar dhe veprime të panevojshme. Megjithatë, si ju mund të kujtojnë, rekomandimi është që të japin fëmijës së sovjetike epokës "proorana" njihet si njëzet vjet shumë të dëmshme për fëmijë ranyachy sistemin e tij nervor. Fëmijët nën një vit ende nuk janë në gjendje për të manipuluar prindërit e tyre për ndihmë të qarë. Nëse ata bërtasin, kjo do të thotë vetëm një gjë: një fëmijë ka nevojë për ndihmën tuaj. Dhe edhe në qoftë se ju nuk e dini se çfarë është e mërzit fëmijën në këtë moment, të marrë atë në dorë.

  Ne këmbëngulin: menjëherë! Kjo vlen veçanërisht për fëmijët nën gjashtë muaj, duke përfshirë një të porsalindur, një situatë e njohur e cila - ankth fetusit, erë trupi i nënës, shije qumështin e saj, i jashtëzakonshëm në zemër të saj.

  Duke marrë fëmijën në krahë, provoni këtë:

 • Dritë Pryhlushit.
 • Krijo një "zhurmë të bardhë": Hapni rakord në banjo, kthehet muzikë monoton apo vënë një disk me tingujt e shiut apo të pyllit.
 • Fëmijë Pokachayte.
 • Tingëllojë si një fëmijë në dhomë.
 • Me zë të ulët këndoj.
 • Nëse një gjoks fëmijë le gjoksin e tij.
 • Strip në bel dhe të shtyjë fëmijën në trupin e zhveshur: kontakt "lëkurë-në-lëkurë" të vërtetë e ndihmon foshnjave të qetë.

 • Unë do të jetë i qetë. Edhe nëse asnjë nga këto metoda nuk rezultojnë në fëmijën paqëtimin, siguri e juaj se të gjitha është e mirë, do të bëjë një efekt i dobishëm për fëmijën që qan.

  Nëse keni provuar çdo gjë të jetë e mundur dhe ju nuk mund edhe të arrijë heshtjen e dëshiruar, të qetësuar veten e tyre, duke eliminuar problemet e mundshme mjekësore brohoritnin fëmijën. Vetëm ju këshillojmë të mos e bëjë atë vetë. Kontaktoni pediatrin tuaj.