A është fëmija juaj gati për shkollë psikologjike


 • Çfarë gatishmëri personal dhe social
 • Çfarë është gatishmëri emocional dhe vullnetshëm
 • Çfarë është gatishmëria intelektuale
 • Çfarë është gatishmëri motivues

 • Gatishmëri psikologjik për shkollë - është si bora
  njerëz. Të gjithë atë dëgjuar. Gjithkush e di se ky lloj gjë është e rëndësishme,
  që psikologët shqyrtojë disa analiza ndërlikuar. Rreth saj çdo tani dhe pastaj
  folur në shkollat ​​dhe gjimnazet pjerrta, por ajo që është në të vërtetë nuk
  përfaqëson.

  Kjo është e gjitha aritmetike apo duke lexuar shumë më e lehtë -
  lexoj dhe shkruaj tani marrë direkt nga djepi. Dhe në qoftë se për disa
  pakuptimtë aksident pesë apo gjashtë vjet fëmija nuk do të mësojnë, atëherë
  para vitit shkollor të lehtë për të mësuar këtë urtësi tek ndonjë

  kurse trajnimi për shkollë ose kopsht.

  Por si
  ende të jetë i psikologjisë? Çfarë është misterioze
  gatishmëri psikologjik për në shkollë, ose nëse nuk merren në mënyrë specifike me të?
  Apo ndoshta ajo ka qenë prej kohësh një fëmijë, dhe ne nuk e dimë?

  Psikologët kanë identifikuar katër lloje të gatishmërisë psikologjike për shkollë.


  Çfarë gatishmëri personal dhe social

  Personaliteti dhe Social
  gatishmëri është që një fëmijë nën hyrja në shkollë
  gati për komunikim, ndërveprim - të rriturit dhe me
  moshatarët.

  Në fakt, modern i parë-larg
  jo gjithmonë në gjendje për ta bërë këtë. Veçanërisht e vështirë që ata të kryejnë detyrat


  të cilat kërkojnë përpjekje të përbashkëta të kontaktit të ngushtë me njëri-tjetrin. Më
  Kjo simptomë është shprehur në "shtëpi" e fëmijëve, asnjëherë nuk e vizitoi fëmijët
  kopsht - këta fëmijë Përvoja minimale në rozrulyuvannya konflikteve
  situata, vendimet e përbashkëta.

  A është e lehtë për fëmijën tuaj të vjen në kontakt
  me fëmijët dhe të rriturit e tjerë? Jo shumë shpesh ju të marrë atë
  Funksionet? Për shembull, kur psikologu i kërkon ardhmen parë-grader,
  emri i tij, nëna e gatshme të përgjigjet: "Ne emrin është Sasha!".


  koha e hyrjes në shkollë fëmijës duhet të jetë e mjaftueshme
  Përvoja të ndryshme me të huajt. Give it më

  të vendosur kontakte me të tjerët në klinikë, në shesh lojërash, në
  dyqan, etj ..

  "Pritja" fëmijët janë shpesh të frikësuar e madhe
  turmat. Në të vërtetë, jo të gjithë të rriturit në turmë qetë.
  Por mos harroni se fëmija i takon për të jetuar në një grup, kështu që
  ndonjëherë përpiqen për të marrë jashtë për disa ngjarje, të
  fëmijë në stacionin ose në aeroport - kjo përvojë e "mbijetesës së turmës."


  Çfarë është gatishmëri emocional dhe vullnetshëm


  "Një
  Unë nuk do, sepse nuk është interesant (shumë i lehtë, apo, anasjelltas, too
  vështirë)! ". Përse fëmijë i cili ka punuar shkëlqyeshëm në shkollë
  mësues privat, nganjëherë merr zhgënjimin e thellë nga shkolla?

  Sigurisht, ka shumë varet nga mësuesi, dhe sistemi
  arsim, të cilat, për fat të keq, lë shumë për të dëshiruar dhe është projektuar për
  studenti mesatar. Por nuk është vetëm se.

  Pas
  klasa për preschoolers dhe këto mësime - është ende i ndryshëm.
  Nëse i parë - mbi të gjitha, loja (ndryshe thjesht nuk punon, nuk ka
  preschooler normal nëse ai është sigurisht jo super-geeks, jo
  preferoj lojë mësim), kjo e fundit - që sistemi arsimor. Dhe jo
  Mësimi është gjithmonë e bukur dhe emocionuese. Prandaj është e
  shenjë e rëndësishme e gatishmërisë për shkollë - jo vetëm të bëjë atë që unë dua, por
  që nuk duhet të trembet nga vështirësitë, të zgjidhë vetë.

  Si
  Ironikisht, këto cilësi do të ndihmojë të zhvillojnë përsëri në lojë. Vetëm lojë
  të veçantë - nga rregullat (nga primitive "hodilok" shahut Dice,
  "Memorial", domino, etj
  ). Pas të gjitha, këto lojëra të mësuar në mënyrë të sigurtë
  prisni nga ana e juaj, të humbur me dinjitet, për të ndërtuar e tyre
  strategji dhe kështu të marrë parasysh rrethanat gjithnjë në ndryshim dhe
  etj

  Dobishme në qoftë se fëmija mësohet me ndryshimin që më parë i - për shembull, një punë të qetë në tryezë do të rrotullohen me lëviz
  lojra (veçanërisht të rëndësishme për këtë emocionuese, fëmijët në natyrë). Kështu ata
  do të jetë më e lehtë për të kufizuar impuls tuaj për të marrë dhe të drejtuar mes të klasës,
  sepse ata e dinë se kjo është një "kohë e trazuar" special.


  Çfarë është gatishmëria intelektuale

  Fjalim
  nuk është aftësia famëkeq të lexojnë dhe shkruajnë, dhe diçka më shumë:
  se si truri i fëmijës është i gatshëm për punë intelektuale. Kjo aftësi
  mendoj se, të analizojë, të nxjerrë konkluzione.

  Analitik
  të menduarit (aftësinë për të krahasuar dhe përgjithësoj) fillon të zhvillohet që prej
  Fëmijët e moshës - që nga ajo kohë e lumtur kur tuaj
  Foshnja interesant bubullimë trondit ndryshme, të dëgjuarit e tyre
  të shëndoshë dhe duke u përpjekur të kuptoj se pse topi është kodrina poshtë kodrat mirë,
  një fuqi e tretë për disa arsye refuzon ta bëjë këtë.

  Nëse ju nuk janë të shtypur
  natyralist interes hulumtim i ri, atëherë me siguri në
  Hyrja në shkollë ai arriti të kuptoj një shumë në tuaj

  përvojë. Teach birin ose bijën shumë të kërkuar për përgjigje të pafund të tyre
  "Pse" dhe "" çfarë do të ndodhte nëse ... "ndërtojnë shkakor
  komunikim - në të shkurtër interes, aktive në botën e jashtme.


  Çfarë është gatishmëri motivues

  Deri në kohën e pranimit në shkollën e fëmijës duhet të formohet qëndrim pozitiv:

 • në shkollë;
 • mësues;
 • për aktivitetet e trajnimit;
 • për veten e tij.
 • Shpesh
  shokët e lartë kanë kohë për të frymëzuar nxënës ardhmen idenë se
  shkollë duke pritur për atë asgjë, por vështirësi - dy, mësuesit strikte, etj
  Mundohuni për të larguar këtë mit dhe të vendosur fëmijën në sukses. Në njëjtë
  kohë, ajo duhet të kuptohet se rruga shkollë mbushur me jo vetëm trëndafila, dhe

  po aq ose edhe çdo lavdërim pak ai nuk ka vullnet.

  Nëse
  Fëmija përdoret për lëvdim të vazhdueshëm dhe miratim në shtëpi, përpiquni
  mësojnë atë për autonomi më të madhe, nuk lavdërojmë çdo hap,
  për rezultat të përfunduar. Duke vlerësuar dhe sharje thesarin e tij, nuk do të shkojnë për të individit - të vlerësojë akt, jo fëmijën.

  Ajo rezulton
  që gatishmëri psikologjik për shkollë - është e gjithë jeta para-shkollor. Por
  edhe pak muaj para shkollës mund të jetë diçka e nevojshme
  të rregulluar dhe për të ndihmuar të ardhmen e para nxënësve të klasës në heshtje dhe për fat të mirë
  hyrë në botën e re.

  Informacion nga artikullin "përgatitjes psikologjike për shkollën."