Dëshironi të keni një fëmijë të shëndetshëm, të bëhet një vegjetarianShkencëtarët amerikanë kanë treguar se gratë shtatzëna dhe fëmijët e tyre është dietë më të mirë vegjetarian. Është mangësi e mundshme e vitaminës B12 mund të përmbushen përmes një multivitamin.

Ky studim është kryer gjatë shtatë viteve nga 1983 deri 1990. Të dhënat për të tre grupet e grave shtatzëna irlandez. Popullsia e rajonit u zgjodh për arsye të mirë. Ata zgjodhën, kështu që ata rrallë u përdorin vitamina ose shtesa të tjera në ushqim.

Shumë ekspertë pajtohen që gratë shtatzëna mund të lulëzojnë në një dietë vegjetarian. Shoqata Amerikane e specialistëve dietetike - organizata më e madhe në fushën e ushqimit dhe të ushqyerit, raportoi se dietë të mirë-planifikuar vegjetarian është i përshtatshëm për të gjitha fazat e ciklit të jetës, duke përfshirë gjatë shtatzënisë, laktacionit, si dhe për fëmijët dhe adoleshentët.

Një dietë vegjetarian ka disa avantazhe, duke përfshirë edhe nivelet më të ulëta të ngopur yndyrë dhe kolesterol, dhe nivele të larta të proteinave, acid folik.

"Gratë që ndjekin një dietë vegjetarian, jo vetëm kanë një shtatzëni të shëndetshme, ata janë shpesh të shëndetshme se moms të cilët konsumojnë mish", - sipas ekspertëve. "Ata hani një shumëllojshmëri të frutave, perime dhe ushqime të tjera të shëndetshme vegjetarian dhe duke përfshirë drithëra dhe ushqime të tjera të fortifikuara me vitaminë B12, duke marrë në këtë mënyrë të gjitha ushqyesve."

Zgjedhja e një dietë vegjetarian mund të ndihmojë gratë të shmangur gjithashtu mund të ndihmojë gratë të shmangur hormoneve dhe toksina mjedisore gjetur në produktet e qumështit, mish dhe peshk.


Analiza e qumështit të gjirit, tregon se niveli i ndotesve mjedisore në qumësht në gratë - VEGJETARIANËT janë shumë më të ulëta sesa për femrat - jo vegjetariane.

Nevoja është vitaminë B12, e cila gjendet kryesisht në mish, peshk, produkte qumështi dhe vezët, mund të jenë të kënaqur drithëra dhe qumësht soje që janë të ulëta në yndyrë dhe kalori. Një burim i thjeshtë dhe i besueshëm i vitaminës B12 janë duke marrë një multivitamin përditshme.

Lajme përgatitur mbi www.independent.co.uk

Diskutoni komuniteteve:

  • Shtatzënësi
  • Vegetarianism