Klamidia dhe shtatzënia


 • Çfarë është klamidia?
 • Analizon qira
 • Komplikimet e mundshme
 • Trajtimi i Chlamydia
 • Parandalimi i klamidia

 • Çfarë është klamidia?

  Klamidia - është një nga infeksionet më të zakonshme, infeksionet seksualisht të transmetueshme (shkurtuar - STI), i cili është agjent hlamdii (Chlamydia trachomatis). Nga klamidia saj të ndërtimit janë të ndërmjetme në mes viruseve dhe baktereve, kështu që diagnoza dhe trajtimi janë dukshëm më vështirë se infeksionet banale. Në infektuar me klamidia e treta e femrave dhe 50% meshkujve të moshës seksualisht aktive.

  Infeksion chlamydial Intrigue është se ajo zhvillohet ose fshirë plotësisht pa u vënë re.


  Dhe për shkak se njerëzit nuk e kujdesit në qoftë se mjeku juaj nuk e trajton atë. Edhe pse trajtimi i hershëm i klamidia nuk është e vështirë, kjo pikë është e humbur shpesh, dhe sëmundja bëhet kronike. Shumë gra të gjeni se janë bartës të Chlamydia, vetëm duke kaluar testet gjatë shtatzënisë.


  Analizon qira

  Aktualisht më të ndjeshëm ndaj analizave për klamidia përfshijnë:

 • Diagnostifikimi PCR - besueshmëria afrohet 100%.
 • Mbjellja për Chlamydia - Chlamydia përcakton 80-90% të rasteve.
 • Këto nuk janë reciprokisht ekskluzive, por hulumtim plotësues. Dhe në fakt, dhe në një rast tjetër një grua është marrë shtupë.


  Por në qoftë se rezultatet e analizave të PCR janë gati në 1-2 ditë, rezultatet e shpimeve të prisni një javë apo më shumë. Por ata japin informacion të rëndësishëm rreth ndjeshmërisë ndaj antibiotikëve klamidia dhe trajtimin efektiv i cakton.

  Më e mirë është nëse të dy në të njëjtën kohë të analizuar sjell jo vetëm njerëz, por edhe anëtarët e tjerë të familjes (fëmijë, gjyshërit) sepse klamidia mund të barten me anë të përditshme. Edhe pse raste të tilla janë të rralla (jashtë trupit vdesin shpejt klamidia) nuk mund të zbritur plotësisht nga llogaria e tyre.


  Komplikimet e mundshme

  Edhe nëse klamidia është zbuluar gjatë shtatzënisë, një grua duhet të trajtohet!

  Sepse sëmundja mund të çojë në komplikacione të mëposhtme:

 • Përfundimi i parakohshëm i shtatzënisë,
 • infeksion intrauterine të fetusit gjatë gëlltitje ose aspiratës së lëngut amniotik
 • ofrimit të vonë,
 • vonuar derdhje e ujit,
 • humbje të mëdha gjaku në të nënës gjatë lindjes,
 • transmetimit fëmijë gjatë kalimit nëpër kanalin e lindjes.
 • Transmetimi i fëmijës të jetë e mundur, në prani dhe në mungesë të manifestimeve të dukshme klinike të infeksionit të nënës. Probabiliteti i transmetimit nga prindër të trupit të fëmijëve është 50-70%. Rreth gjysma e foshnjave të lindura nga nënat e infektuara, konjuktivit të sëmurë, dhe 5-18% - pneumonia chlamydial para se të arrijnë moshën katër.

  Pneumoni Klamidia është zakonisht jo të rënda, ndërsa konjuktivit chlamydial nganjëherë çon në sëmundje kronike të syrit.


  Trajtimi i Chlamydia

  Trajtimi me antibiotikë klamidia është bërë që është e pranueshme për të përdorur gjatë shtatzënisë. Placenta, e cila furnizon fuqinë për të fetusit mund të përfaqësohet si një filtër rrjetë përmes të cilit molekulat e mëdha nuk mund të kalojë. Prandaj, gjatë shtatzënisë përshkruajnë antibiotikët me peshë të lartë molekulare që nuk kalojnë përmes placentës dhe janë të vlefshme vetëm për nënën. Por edhe këto barna mund të merren vetëm pas 12 javë të shtatzënisë, kur fetusi përfundon bookmark organeve vitale.

  Për të rritur rezistencën e trupit si futje e parashikuar e vitaminave dhe eubiotics (lacto-dhe bifidobacteria). Gjatë gjithë trajtimi duhet të marrë ilaçe që mbështesin funktsiiyu sjelljen mëlçisë parandalimin e infeksioneve fungale.

  Në 70-80% të rasteve të klamidia kombinuara me SST të tjera (infeksionet, sëmundjet seksualisht të transmetueshme) - trichomoniasis, mycoplasmosis dhe ureaplasmosis. Kombinime të tilla infeksione të rritur patogjenitetin çdo input në shoqatë mikrob ndërlikonte dhe vazhdimin e trajtimit të klamidia. Në këtë trajton para të infeksioneve oportune dhe vetëm pastaj - klamidia.

  Së bashku me trajtimin e paralindjes duhet të kalojnë të gjithë anëtarët e familjes infektuar. Përndryshe mundur ri-infeksioni me klamidia, si imuniteti Postinfectious në këtë sëmundje është e paqëndrueshme dhe e shkurtër. Pas 3-4 javë pas trajtimit përsëri duket analiza. Siç u përmend më lart, klamidia kombinoj vetitë e baktereve dhe viruseve (të cilat antibiotikët nuk punojnë), kështu që një kurs të terapisë me antibiotikë nuk është gjithmonë e mjaftueshme.


  Parandalim klamidia

  Për të parandaluar klamidia ndërsa ardhmja mom shtatzënë dhe baba mundësisht të testohen dhe të nënshtrohet trajtimit në fazën e planifikimit të shtatzënisë, dhe gratë shtatzëna duhet praktikë vetëm seks të sigurt.

  Informacion nga artikullin "Chlamydia dhe shtatzënisë."

  Diskutoni komuniteteve:

 • Shtatzënia dhe lindja
 • Chlamydia