Sëmundjeve talentuar


 • Si të jetojnë me sindromin Asperger
 • Mbështetje Family

 • Si të jetojnë me sindromin Asperger

  Pothuajse 1/3 e pacientëve me sindromin Asperger janë në gjendje për të kryer
  "Normal" punojnë dhe jetojnë në mënyrë të pavarur, por zakonisht mund të mos
  dhe zbatojnë të dy. Më të talentuar - 5% e totalit
  Pacientët - në shumë raste nuk mund të dallohen nga njerëzit normal, por
  problemet e përshtatjes mund të zbulohet nga neuropsychological
  testimi.

  Sindromi i Aspergerit zakonisht shkakton probleme në normal
  ndërveprime sociale me bashkëmoshatarët. Këto probleme mund të jenë të
  shumë serioze, veçanërisht në fëmijëri dhe adoleshencë; Fëmijët me sindromin
  Shpesh viktimat Asperger detyroj, abuzuesit dhe bullies në shkollë

  për shkak të sjelljes së tyre specifike, gjuhës dhe interesave, dhe për shkak të dobët të tyre
  apo edhe aftësi rudimentare të perceptojnë dhe të përshtatshme, dhe
  përgjigje të pranueshme shoqërisht Shenjat jo-verbale, sidomos në situata të
  Konflikti ynterpersonalnoho. Një fëmijë apo adoleshent me sindrom
  Burim shpesh në mëdyshje Asperger të keqtrajtimit, nuk
  duke e ditur se çfarë është bërë "gabim" ("kundër rregullave", "të mos
  Grindja "). Përjashtimi social i fëmijëve me sindromin Asperger mund të shkoni në një masë të tillë që ata të krijojnë miq imagjinare
  për kompaninë (edhe pse kjo sigurisht nuk është një tipar i veçantë i sindromi i Asperger;
  Fëmija neautistichnyy mund të vijë vetëm si).


  Edhe më tej në
  jeta, shumë njerëz me sindromi Asperger ankohen për ndjenja se ata
  padashur bëhen të shkëputur nga bota e jashtme.


  Fëmijët me sindromin Asperger shpesh të ekspozojnë të avancuara për e tyre
  Aftësia për të moshës në gjuhën, lexim, matematikë, hapësinor
  të menduarit, muzikë, nganjëherë duke arritur nivelin e "talentuar"; megjithatë,
  përmendur më lart, ajo mund të jetë i balancuar vonesa të dukshme në
  zhvillim në fusha të tjera. Këto karakteristika, në pak fjalë, mund të krijojë probleme
  Mësuesit dhe personat e tjerë që kanë autoritet vishet apo
  autoritetet. Ajo mund të përmendet se një nga social
  Marrëveshjet që shumica e njerëzve me sindromin Asperger injorojnë - këtë pushtet respekt.

  Ettvud njoftim tendencë e tyre për të ndjehen të
  që të gjithë njerëzit duhet të trajtohen në mënyrë të barabartë, pavarësisht nga pozita e tyre
  në shoqëri; nxënës me sindromin Asperger mund të mos tregojë respekt,
  derisa ajo vendos se ajo ka qenë e fituar. Ky qëndrim shumë mësues
  ose nuk e kuptojnë, ose të bëjë atë për përjashtim të fortë. Si
  shumica e fëmijëve të talentuar
  fëmijë me sindromin Asperger mund të konsiderohet 'Problemi' i mësuesve
  ose "neuspevayuschym." Tolerancë jashtëzakonisht i ulët dhe motivimi i fëmijës për të
  atë që ai e percepton detyrat si s'bie në sy dhe monoton
  (Detyrat e shtëpisë Shembull tipik) lehtë mund të gaboj; mësues

  edhe një fëmijë mund të llogarisë arrogant, hakmarrës dhe i keq. Dhe
  këtë herë fëmijë ulur në heshtje në një tavolinë, ndjenja të frustruar dhe
  fyer padrejtësisht, dhe shpesh nuk e di se si për të shprehur këto ndjenja.

  Sindromi i Aspergerit nuk është një dënim me vdekje për një njeri në jetë të mjerueshme.
  Fokusi intensive dhe tendencë për të zgjidhur problemet logjikisht,
  karakteristikë e sindromi i Asperger, shpesh jepet për njerëzit me Sindromi lartë
  Aftësi të nivelit të lartë në fushën e tyre të interesit. Kur këto interesa të veçanta
  përputhen me detyrën materialisht ose të dobishme shoqërisht, individët me
  Sindromi i Asperger shpesh mund të jetojnë në bollëk. Një fëmijë kapur

  Arkitektura moreplavatelnoy mund të rritet dhe të bëhet i suksesshëm
  marangoz anijes.

  Nga ana tjetër, shumë njerëz me sindromi Asperger mund të too
  akute përjetojnë shkelje të ritualeve të tyre të përditshme ose të pamundësisë
  shprehin interesat e tyre të veçanta. Për shembull, një fëmijë me sindromin Asperger
  mund të jetë shkrimtar i talentuar për moshën e tij dhe të jetë me
  i lumtur për të punuar në tregimet e tyre gjatë mësimeve. Një mësues
  këmbëngulur se studenti, në vend të kësaj, ishte i vëmendshëm në klasë
  ose ka punuar për të vënë detyrat e shtëpisë. Fëmija jo-autistichnyy
  në rrethana të tilla mund një mërzitur pak, por ka gjasa

  dëgjoni mësuesin. Për një fëmijë me sindromin Asperger, nga ana tjetër
  dore, ky test mund të jetë tejet traumatike dhe reagimi -
  mësues habi dhe fëmijët e tjerë në klasë, zakonisht i kufizuar në një
  fëmijë papritmas i zemëruar apo të mërzitur papërshtatshme situatë. Kritikë
  Foshnja veprim në këtë pikë (të tilla si të papjekur ose
  për asnjë) mund të dëmtojë rëndë vetë për veten tuaj
  fëmijë, dhe kështu që është mjaft e brishtë.

  Ndërsa shumë njerëz me sindromi Asperger nuk arrijnë në jetën e tyre
  çfarë është konsideruar zakonisht "sukses në shoqëri" dhe shumë prej tyre të gjithë
  Jetët janë të vetmuar, ata mund të hasin në të kuptuarit tjetër

  njerëzit dhe i dha marrëdhënie të ngushtë. Shumë njerëz autistichnyh
  kanë fëmijë, dhe këta fëmijë nuk mund të jetë sindromi autistic
  spektër. Gjithashtu, shumë njerëz me sindromi Asperger njoftim i tyre
  vështirësi dhe duke u përpjekur të përshtaten me jetën në njerëz pa sindromi,
  edhe në qoftë se ata kurrë nuk kishin dëgjuar termi "sindromi i Asperger" ose
  besoj se kjo nuk është një prej tyre. Një fëmijë me sindromin Asperger mund
  me anë të trajnimit dhe vetë-disiplinës për t'u bërë të rriturit të cilët, edhe pse
  vuan nga sindromi i Asperger, i aftë të mirë social
  të ndërveprojnë me të tjerët. Megjithatë, për shkak të vonuar social
  e njerëzit me sindromin Asperger ndonjëherë mund të ndjehen

  më të kënaqur me njerëzit që janë pak më të rinj se ata.


  Mbështetje Family

  Partnerët dhe anëtarët e familjeve të personave me sindromin Asperger shpesh më shumë të prirur për të depresionit
  sesa e popullsisë mesatare sepse njerëzit me sindromin Asperger nuk mund
  spontanisht shprehin simpati, dhe mund të jetë shumë i saktë; ata
  mund të jetë emocionalisht i vështirë për të komunikuar.
  Megjithatë, fakti se ata nuk e bëjnë
  tregojnë simpati (ose të paktën nuk e bëjnë të njohur
  mënyrë), nuk do të thotë se ai ose ajo nuk do të mendojnë se.
  Kuptimi kjo mund të lejojë që partneri juaj nuk ndihet
  refuzuar. Ka mënyra rreth këtyre problemeve, për shembull,

  fshehjen e nevojave të tyre. Për shembull, në përshkrimin emocionet duhet të flasin
  direkt dhe shmangur shprehje fuzzy si "keq" kur emocion
  përshkruar më saktë si "e keqja". Shumë shpesh më
  efektive thjesht vënë në gjuhë të thjeshtë, që përfaqëson një
  Problemi dhe kërkoni partner me sindromin Asperger mbi emocionet e tij dhe
  Arsyet emocione të veçanta. Shumë e dobishme në qoftë se një anëtar i familjes ose partner
  lexuar çdo gjë që ju mund të për sindromi i Asperger dhe të tjera
  çrregullime të lidhura (të tilla si ato të përmendura në këtë
  artikull).

  Një nga problemet kryesore të personave me sindromin Asperger se
  të tjerët nuk janë të vetëdijshëm për karakteristikat e tyre, dhe të shpjegojë të tyre

  "Anomali", "i çuditshëm" ose "dembel". Problemi është se nga
  Ata presin të njëjtat standarde dhe sjelljet që shumica e njerëzve
  njerëz vetë spektri autizm shpesh vënë përpara në mediokër tij
  kërkesat. Është e rëndësishme të kuptojmë se njerëzit mund të jenë të talentuar dhe të suksesshëm në
  një, dhe një tjetër i paaftë, edhe nëse është ndryshe aq e thjeshtë
  gjë si një bisedë në telefon ose bisedë laike. Megjithatë, kjo
  është e rëndësishme për të kuptuar në lidhje me të gjithë njerëzit - ne teproni ngjashmëritë tona dhe
  shpesh nuk e vërejnë ose diskriminojnë njerëzit me dallime, dhe kjo
  vlen jo vetëm për sindromi Asperger.

  Informacion nga artikullin "sindromi i Asperger".