Fëmijët e sëmurë duhet në qumështin e nënësSpitali i Pediatrisë Fëmijëve hulumtues i Filadelfias (Spitalin e Fëmijëve e Filadelfias) përshkruan një program të suksesshëm në të cilin infermieret ndihmuar nënat e reja me sukses gji sapolindur e tyre të sëmurë seriozisht. Të gjithë fëmijët kishin një defekte të vështira të lindjes dhe në fillim të programit ishin në kujdesin intensiv.

Shumë nga këto foshnje shumë të cenueshme ishin në një situatë paradoksale. Nga njëra anë, qumështi i gjirit ndihmon foshnjave të luftuar infeksionet dhe përmban ushqyesve lehtësisht të tretshëm të reduktuar në mënyrë të konsiderueshme kohore fëmijët në kujdesin intensiv.

Në anën tjetër, për shkak se këta fëmijë janë gjetur shpesh në bilancin, gji praktik mund të konsiderohet si agjent të preferuar terapeutik të paktën që shpesh është e vështirë për të organizuar ato kushte mjekësore që të akomoduar fëmijët.

"Qumështi i nënës është e paçmueshme për çdo porsalindur, sidomos për një fëmijë të sëmurë," - thotë udhëheqësi i projektit Dr. Diane L. Spatts (Diane L. Spatz).

Për shembull, qumështi i gjirit mbron foshnjat janë në kujdesit intenziv nga nekrotizues enterocolitis * dhe një shumë të sëmundjeve.

"Është thelbësore që secili kanë bërë një zgjedhje të vetëdijshme për të ushqyerit qumësht tuaj gjirit baby, dhe stafi pleqsh mbështesin fuqimisht dhe për të inkurajuar këtë vendim", - shtoi shkencëtarët.


* Enterocolitis nekrotizues (NEC) - një nga sëmundjet më të zakonshme të rënda të fituara të traktit digjestiv në foshnjat parakohe është e lidhur me rrezik më të madh të komplikimeve dhe vdekshmërisë së lartë.