Formimi i fjalorit aktiv të fëmijës


 • Formimi i fjalorit aktiv të fëmijës
 • Lojë-shaka "Going, duke shkuar"
 • Studime mbi zhvillimin e të folurit


 • Formimi i fjalorit aktiv të fëmijës

  Duke folur me fëmijën tuaj, ju duhet të sigurt se ajo do të jetë e qartë, të dallueshme. Është e papranueshme ashtu-quajtur lisping kur të rriturit shtrembërojnë fjalën, sikur imituar defektet fëmijë shqiptimin.


  Teknika e përdorur për zhvillimin e të folurit në këtë moshë, të ndryshme. Useful udhëzuar për të sjellë diçka për të thënë apo të një anëtari tjetër të familjes, t'i bëjmë asgjë.


  Një pjesë e madhe e zhvillimin e gjuhës gjatë vitit të dytë të jetës duhet të marrin imitimin e fjalëve dhe shprehjeve të rriturit shqiptueshëm.

  Imitim - rruga kryesore e zhvillimit të gjuhës në një fëmijë të vogël, për të përmendur një fëmijë gjel interesuar ndotur dhe do të ofrojë fëmijën tuaj për të përsëritur: "Më thuaj, Peter-Cock". Foshnja duke arritur për një lodër, por ju mënjanë dhe të ofrojë atë: ". Më thuaj, le të Petja"


  Që nga fundi i vitit të parë mund të përdoret për zhvillimin e imazheve pasiv dhe aktiv Gjuhë të shqyrtimit; fotot e para tregojnë që përshkruan individuale, artikuj njohur fëmijën, i thirrët ata dhe do ta ofrojë për të përsëritur emrin. Kur fëmija mëson për të njohur imazhe në një foto, shtoni një shfaqje e dytë dy imazhe të njëjtën kohë. Le të zgjidhni një prej tyre dhe e quajti atë.


  Gradualisht të rritur numrin e fotografive në 7-8. Ju mund të përdorni imazhet që përshkruan fëmijë hapa të qartë:. Banje, të ushqyerit, dhe kështu me radhë P.


  Mirë për të përdorur si lojë "thes Wonderful". Kjo lojë është kjo: për të përgatitur kafshëve më të njohura (lope, qen, gjel dhe t P..) Dhe i vuri në një qese. Atëherë hiqni ato një nga një. Çdo shfaqje dhe thirrje - ndiqni leh qen, lopë Moo, kënduar gjel. Kjo shfaqje e lodra për të shoqëruar veprimet e lojës. Duke përsëritur ndeshjen tani ka një fëmijë të vetë, tërheq nga një lodër nga qese, e quan atë. Nëse është e vështirë për të përmendur një objekt, pyete atë: "Çfarë ka në dorë?", "Si është qeni juaj leh?"  Lojë-shaka "Going, duke shkuar"

  Tiny gatshme në dispozicion dhe të gëzojnë të lojës shaka "Going, do." Ulur në duart e një të rrituri, ai dëgjoi si ai thërrisnin prymovlyaye:


  Shkuarja e sipër

  Për të gjyshes me gjyshin

  Në kalë

  Në një të kuqe cap.

  Për rrugën e sheshtë

  Për rrugën e sheshtë

  Për gunga mbi gunga

  Për gropave, gunga në,

  Sani i shpërndarë ...

  Dhe një gropë zhurmë!


  Në përputhje me ritmin e poemë aktivitet të fëmijëve në gjunjë e saj ngadalë në fillim, pastaj më të shpejtë dhe më të shpejtë. Në fjalë të fundit si hedhin atë në shpinë të tij. Foshnja qesh dhe thotë se fjala boo me të rriturit.  Studime mbi zhvillimin e të folurit

  Me fëmijë të moshës 1,5 vjet mund të kryhet me klasat e ndryshme të fjalës.
  Fëmija tashmë e di se si për të shqyrtuar fotot, kështu që të mbajë lojë tipit palë e imazheve, të cilat e përshkruajnë atë objekte të njohura (topin, lepur, kukull, orën, mace, dhe kështu me radhë. N.). Adult ofron vështrim fëmijën në foto.


  Pastaj pyesin: "Çfarë keni ju në foto?" Kec përgjigjet: "Cat." Një telefonatë nga një kukull të vështirë. Ju duhet të ndihmojë të rritur jo: duhet të quhet objekti përshkruar dhe të ofrojë fëmijën tuaj për të përsëritur: ". Kukull quajtur Kate" Ajo është e lehtë thotë: "Kate".


  Kur një fëmijë është konsideruar dhe e quajti foto, ju mund të ofrojë atë të duket tamam njëjtë ndër të tjera, të paraqitura në tryezë.

  Ai është sigurisht jo vetëm të jetë në gjendje të bëjë punën siç duhet. Ndonjëherë fëmija është një që është më shumë si ajo. Mos u shqetësoni! Le të përgjigjem atë foto. Pastaj përsëri ju kujtoj: "Tani shikoni për të njëjtën gjë si ju." Nëse është e vështirë, ne duhet të ndihmojë atë të shkojë deri më afër imazhin e dëshiruar, e vënë atë pranë me atë që fëmija ka qenë në duart e tij. Le Krahaso kënaqur që ata janë të njëjta, dhe thirrjen e saj.


  Word filloi të shoqërojë aktivitetet për fëmijë: duke luajtur me një kukull apo një makinë dhe kryen plani i tij ka komentuar me zë të lartë: ". Tani unë do të këndoj një këngë dhe kokën" Ose: "Ne arriti ardhur!

  Stop ... "Duke luajtur me blloqe ndërtimi ose vizatim, fëmija shpesh plotëson fjalën e saj të aktivitetit. "Ky qytet," - tha tulla pryladzhuyuchy fëmijë të tullave. "Jo, kjo urë është një hekurudhë". Fjala që fëmija është i shoqëruar me aktivitetet e saj, si ajo kompenson për mungesën e aftësive nuk është formuar ende.


  Deri në fund të vitit të tretë të jetës poseduar disa elemente të kulturës e gjuhës. Ai komunikon lirisht me të tjerët përmes gjuhës, e di emrin e tij, emrat e nënave, etërve, miqtë. Nëse ai shkon në kopshtin e fëmijëve, mësuesve dhe infermierit thërriste emrin dhe patronim.


  Për shkak të kontaktit të vazhdueshëm verbal me fëmijën, ai mëson të lirë për t'u bashkuar me bisedë jo vetëm me nënën, babain apo gjyshja, por edhe nga të huajtë në të rriturit, moshatarët, fëmija duket aftësinë për t'iu përgjigjur pyetjeve dhe më të rriturit për të kontaktuar ata me pyetjet tuaja.

  Është lehtë mjeshtrave formularin sjellshëm e të folurit nëse dëgjimit të njëjtën mostër të rriturit. Ne duhet të mësojmë atë që të falënderoj, përshëndes dhe të them lamtumirë, duke thënë fjalët mirësi: ju falënderoj, hello, lamtumirë.


  Mos harrojmë për ekspresivitetin emocional të fëmijës gjuhës. Ne duhet të mësojnë atë për të biseduar me të rriturit, përgjigje pyetjeve të tyre me fytyrë miqësore, me qetësi dhe në mënyrë të qartë shqiptuar fjalët.