Mësimet apo muchene
Ajo do të duket se
zgjuarsia ai nuk mund të refuzojë. Kujtua shpejt për shkak të dhjetë, zavchyv lehtë
Ajeti dhe këngë. Por nuk detyrojnë një fëmijë për t'u ulur në mësime: hutuar vazhdimisht,
mund të përqëndrohet në detyrë, dhjetë minuta në librat për të -
një vakt i vërtetë. E njëjta gjë ndodh në shkollë. Sit dyzet
pesë minuta duke dëgjuar mësuesin - detyrë e pamundur për nxënësin tuaj të vogël.
Në raste të tilla themi se një fëmijë është i aftë, por ajo i mungon këmbëngulje.

Kjo do të thotë se vëmendja e fëmijës zhduket shumë shpejt, është e vështirë
të përqëndrohet në ndonjë detyrë, për të mbledhur mendimet e tij. Mbase

fëmija juaj lëviz natyrën e psikikës, ose ndoshta ajo e ka nervozizëm
stresi i lidhur me shkollën. Çfarë duhet të bëni?

Le të flasim së parë për çfarë nuk duhet të bëni. Në asnjë rast të jetë
shaj një fëmijë, kërkoni atij vëmendje dhe përqendrim. Kjo është jo vetëm e padobishme, por edhe të çojë në
rezultatet krejtësisht të kundërta. Nëse stresi i lidhur me trajnimin,
rritje, ajo do të jetë më e vështirë për të mbledhur mendimet e tij.

Ju duhet të krijoni një atmosferë miqësore fëmijë sa më shumë të jetë e mundur. Duke bërë
së bashku me studentët në shtëpi
problem, të përpiqet të mos mbingarkoj fëmijën. Mbani zhgënjimin, edhe në qoftë se nuk kupton se prej tij


kërkohet. Le nxënësi pak për t'u çlodhur,
poruhatysya, luajnë.

Është e rëndësishme të mbani mend se në këtë pikë kusht rehatshme psikologjik
fëmija është më e rëndësishme se detyrat e shtëpisë dhe të vlerësimit, të cilat eventualisht
vënë në një fletore. Ne duhet të mësojmë fëmijët jo vetëm të fitojnë njohuri, por edhe për të marrë
gëzojnë procesin e të mësuarit.


Në shkollë fëmija do të përballet me nevojën për t'u ulur në klasë me tjetrin
Studentët kryerjen e detyrave në mënyrë të miratuar nga sistemi shkollor. Si mund
Ndihmë fëmija juaj të bëhet më e vëmendshme dhe posydyuchym?

Mjekët dhe psikologët rekomandojnë barna të ndryshme që synojnë të adresojnë

probleme me vëmendje. Për shembull, "fëmijë Tenoten", i projektuar veçanërisht për fëmijët. Ajo soothes,
ndihmon në mbrojtjen e fëmijëve nga stresi dhe i bën fëmija më mbledhura dhe posydyuchym.
"Fëmijët Tenoten" përmirëson kujtesën dhe vëmendjen, kështu që është e rekomanduar studentë.

Dhe, ndoshta, këshilla kryesore është më shumë gjasa për të folur me fëmijën tuaj. Sinqeriteti juaj dhe
Emri i mirë - një premtim që së bashku do të përballen me ndonjë problem.