Shkencëtarët kanë krijuar një vaksinë në formën e karamele


Ekipi hulumtues, i cili përfshin shtatë studentët e kolegjit mjekësor, studioi problemin e rotavirus, çështjen më të zakonshme të diarresë tek fëmijët nën 5 vjet, përmes të cilit bota vdesin çdo vit rreth 600.000 fëmijë.

Pavarësisht nga fakti se në 2006 u gjet dhe miratuar dy vaksinat janë efektive, ato nuk janë në dispozicion për shumicën e fëmijëve në vendet në zhvillim.

Në vetëm dy semestra, studentët zhvilluar një karamele hollë, e cila është tretur në gojë, duke i liruar vaksinën direkt në traktin e tretjes, e cila lejon për të formuar përgjigje imune ndaj tij.

Një nga pengesat më të mëdha për krijimin e "karamele" ishte ethe që pengoi për të krijuar karamele pa reduktuar efikasitetin.

Krijimi i një vaksinë e tillë është bërë e mundur nga zhvillimi i teknologjisë që ju lejon të krijoni një vaksinë të qëndrueshme të thatë që nuk kërkon frigoriferin dhe mund të ruhet në temperaturë dhome.
Kjo e bën atë shumë më të lirë dhe në dispozicion për banorët e vendeve në zhvillim.

Përveç kësaj, forma e thatë vyplovuvannya parandalon drogës të shtrenjta dhe për të ri-qëllim atë për qëllim të sigurimit të imunitetit të saktë.

Më tej, në mënyrë që të shmanget kontakti me përmbajtjen acid të stomakut, studiuesit e vënë atë në një shtresë të veçantë polimer mikroskopike që të tretur vetëm në zorrë.

Pas krijimit të nxënësve kaluar shpikjen e tyre për hulumtime klinike.


Rezultatet fillestare të fituara me "karamele" shumë inkurajuese.