Aftësia për të thënë jo


 • Sensualitet
 • Nëse fëmija juaj ka hyrë tashmë në seks


 • Sensualitet

  Kjo mund të duket e çuditshme, por shumë prindër nuk e kuptojnë se sa e rëndësishme është që të shpjegojë për fëmijët dallimin në mes takim dhe seksi. Besoni atë apo jo, shumë adoleshentë besojnë se seksi është një pjesë integrale e marrëdhënieve në mes një djalë dhe një vajzë në të gjitha fazat e tyre. Pas analizimit të programeve dhe revista me të cilën adoleshentët janë të ballafaquar televizive, ajo nuk është e vështirë për të kuptuar shkakun e këtij fenomeni. A nuk e supozojmë se fëmijët tuaj të njohur ndryshimin midis seksit dhe data, në të kundërtën, ju duhet të shpjegojë atë për ta në mënyrë të detajuar.
  Edhe në moshë të re duhet të flasin me fëmijët e tyre për të gjitha detajet e marrëdhënies mes djemve dhe vajzave dhe seksin, dhe mos harroni të herë pas here të filluar një bisedë në këtë temë. Ndihmoni fëmijën tuaj për të kuptuar marrëdhëniet në mes të një djali dhe një vajze të thotë afërsinë emocionale, jo vetëm fizike.


  Mendimet adoleshencë shpesh i zënë vetëm një, kështu që ju keni për të ofruar me fëmijët tuaj për ide të ndryshme të vizitave, kështu që ata nuk gjithmonë mendoj vetëm për seksin. Ju do të jetë i befasuar për të dini se si shpesh adoleshentët angazhohen në seks vetëm për shkak se ata janë të mërzitur, dhe ata nuk mund të dalë me një profesion të përshtatshëm.


  Kështu që ju duhet për të ofruar fëmija juaj disa ide në lidhje me suksesin e takimeve. Nëse keni arritur të marrë mjaft prej tyre, shanset janë që ata do të jenë në takim seks, do të jetë shumë më pak.


  Shumë prindër të përpiqet për të mësuar fëmijëve të tyre shumë mënyra për të mohuar seks deri më sot. Kjo është një mënyrë e mirë, por këto truket fëmijët tuaj mund të punojnë vetëm një herë, dhe kjo do të thotë se i njëjti problem nuk do të zgjidhet, por shtyhet vetëm për një kohë. Zgjidhja për këtë çështje është të shpjegojë fëmijës tuaj se si ju mund të jepni një refuzim të fortë dhe të vendosur. Pavarësisht nga fakti se fëmija mund të dëshironi të shpjegojë për partnerin tuaj sjellja e tyre do të bindë ata se një firmë "jo" do të ishte i mjaftueshëm.  Nëse fëmija juaj ka hyrë tashmë në seks

  Nëse ju papritur të zbuloni se fëmija juaj ka hyrë më parë në marrëdhënie seksuale me dikë, ju mund të duket si ajo është shumë vonë për të për diçka të flasim. Kjo nuk është kështu. Shumë adoleshentë mendojnë se pas marrëdhënies së parë seksuale, ata nuk janë të drejtë të refuzojë më tej. Fakti se ata kishin pasur kontakt seksual në të gjithë nuk do të thotë se kjo duhet të vazhdojë. Le ta dinë se ata kanë të drejtë të refuzojë marrëdhëniet seksuale sa herë që diçka fasha ato. Ju duhet gjithashtu të diskutojnë çështje që marrëdhëniet seksuale janë një fazë të veçantë në marrëdhënie, por për shkak se përvoja e tyre të parë seksual ka një rëndësi të rëndësishëm në jetën e gjithsecilit.
  Sa më shpejt që ju të shpjegojë për fëmijën tuaj rëndësinë e ndërtimit të marrëdhënieve të ngushta me seksin e kundërt për diçka më shumë se vetëm seksi, ju gjithashtu nevojë për të njëjtën kohë them atë për rëndësinë e seksit të sigurt. Pavarësisht nga shkalla e dëshirës suaj, ju nuk do të jetë gjithmonë në gjendje për të parandaluar hyrjen e fëmijëve tuaj në marrëdhëniet intime. Megjithatë, ju mund të në një farë mase për të ngushëlluar veten ndërsa përpiqet për të garantuar sigurinë e fëmijës tuaj. Pra, fëmijët tuaj mund të bëjnë zgjedhje të drejtë në situatën e kërkuar.


  Informacion nga artikullin "Ka,%
  Adoleshentët BA shpjegojë rëndësinë e aftësisë për të folur nuk është "