Ne konkludojmë fëmijën për të fjetur


 • Gjumi në fëmijë të kuptuarit
 • Është koha për të fjetur

 • Shumë prindër janë përballur shpesh me vështirësi të konsiderueshme, duke vënë fëmijët në shtrat. Pse fëmijët me hezitimin e madhe, tekave, dhe nganjëherë lot shkoni në shtrat? Edhe nëse fëmija është i lodhur, sytë e tij të rrinë bashkë, dhe ai bie në gjumë në arrati, ai preferon të fle kudo, ku do të gjeni ëndrrën e tij për veten e tij, në e tij, nuk do të shkojnë për të fjetur. Ju duhet të kuptoni se çfarë është kuptimi i një fëmije ëndërr.


  Gjumi në fëmijë të kuptuarit

  Përgatitja për gjumë ndalon aktivitetet gjithë interesante, lojra që janë kaq të ngjashëm me të, kjo do të thotë që të ndërpresin komunikimin me fëmijët ose prindërit e tjerë të cilët nuk duan të shkojnë për të fjetur, dhe se mund të ketë diçka për të bërë.

  Shkoni në shtrat për një fëmijë do të thotë të jetë një në një, dhomë të frikshme të errët ku ajo mund pomereschatsya përbindësh të ndryshme të tmerrshme dhe të frikshme ose makthe nasnyatsya. Dhe mos harroni veten e tyre, si në fëmijëri, si ju nuk doni të shkoni në shtrat, dhe pakënaqësi dhe padrejtësisë përshkuar me mendjen e fëmijës suaj? Kështu, për të kuptuar fëmija është ende e mundur, por si mund që të jetë? A nuk e le të fle gjatë natës? Sigurisht jo. Ne duhet të mësojnë atë për të marrë atë si një domosdoshmëri, sipas rastit, me asgjë për të argumentuar.


  Është koha për të fjetur

  Ju nuk keni nevojë për kohë për të bindur një fëmijë, ju jeni vetëm izbaluete atë dhe të lejojë që të urdhëroj.


  Nuk ka nevojë të premtoj dhurata dhe shpërblime të tjera për atë që është pa vagaries shkoni për të fjetur. Problemi ju të përballet çdo ditë, sepse fëmija mësuar me shpërblimet, ju do të keni për të vazhdimisht shpikin stimulime të reja për të. Mos krijoni një problem, nuk e lejojnë "marrëveshje" të tilla me fëmijët. Ende nuk ka fëmijë nuk ka sasinë e dhuratave nuk shkojnë në shtrat me kënaqësi. Nëse ju e humbni durimin dhe të trajtojë masat më të rrepta, të jetë i sigurt se fëmija do t'ju dëgjojmë juve, sepse asgjë tjetër ajo nuk do. Por kjo nuk do të ju garantojnë një sukses të plotë, dhe ka shumë të ngjarë, fëmija nuk ka gjasa për të kuptuar nevojën për gjumë, dhe vetëm të mendojnë se prindërit e tij strikte dhe të kërkuar, përkundrazi, ata janë kaq të keqe vetëm kur vjen koha për të shkuar në shtrat.  Sigurisht, ne nuk duam që fëmijët të mendojnë për ne si i keq. Por nuk ka nevojë që të përpiqen për të marrë fëmijët në dashuri gjumit. Gjëja kryesore - për të mësuar një fëmijë për të marrë të përdoret për këtë nevojë, dhe atëherë problemi do të zgjidhet. Për të shmangur komplikime të rënda u ngrit, ky zakon duhet të zhvillojë gradualisht dhe në vitin e parë të jetës. Mundohuni sa më parë e vënë atë në një dhomë të veçantë dhe të mësojnë të mbushur dritë. Nëse fëmija ka frikë nga errësira, ndriçim të zbehtë të bëjë, por nuk ulet pranë tij për aq kohë sa ai nuk bie në gjumë, apo ai thjesht nuk do të të lë të shkosh dhe ju do të duhet të ulen për orë çdo natë tjetër në grazhd e tij, duke pritur për ardhjen e gjumit, dhe kjo është vozmozhnrst jo gjithmonë.

  Nëse ju nuk e mësojnë këtë fëmijë nga një moshë të re, ajo do të jetë shumë më e vështirë.

  Ju mund të dalë me disa hapa të thjeshtë, zbatimi i të cilave do të sinjal se është koha për të shkuar në shtrat. Për shembull, ju rrëshqitje perde, krevat përgatitur për gjumë, të fillojë alarmin. Tashmë në ato sinjale në heshtje fëmija kupton se çfarë duhet të përgatitet për gjumë.

  Sigurisht, nuk ka nevojë për të provuar se në këtë rast ju duhet të jenë në përputhje. Nëse ju jam larguar kurrë nga rregullat, veprimet tuaja do të jenë të kota dhe fëmija do të kuptojnë se pastaj jo gjithmonë kanë për të shkuar në shtrat. Ju mund të le të fle fëmija me një lodër të preferuar (mundësisht me të butë) dhe natën për të kërkuar atë për të tundë atë apo një shembull se si për të mbushur.

  Kjo pjesë e lojës ajo nuk do të ndjehen aq të vetmuar.

  Shpjegoni atij që të gjithë miqtë e tij kanë shkuar në shtrat dhe ra në gjumë, më tregoni çfarë bëni kur ishin të rinj, gjithashtu, shkoi në shtrat në këtë kohë. Mirë se vini Wish fëmijën tuaj natën e mirë dhe ëndrrat e këndshme të bukur, të të them në dhomën tjetër, fëmija nuk është i shqetësuar.

  Ndonjëherë fëmijët të zgjohen natën ngacmuar shumë. Ndoshta ata kishin një ëndërr të keqe. Fëmijët nuk mund edhe të dallojë ëndrrën nga realiteti, kështu që ëndrra të pakëndshme shqetësojnë ata shumë më tepër se ne. Nëse fëmija juaj ka pasur një ëndërr të keqe, të zgjoheni atë dritë një dritë, të marrë fëmijën lart dhe të qetësuar.

  Bisedoni me të, shkëputur nga mendimet e pakëndshme se ai nuk kishte qëndrim armiqësor për të fjetur. Së fundi, problemi nuk është zgjidhur para se fëmija është pesë vjet. Nëse ju postavytesya të vështirësive që lidhen me kohën e gjumit, me mirëkuptim dhe durim, fëmijët tuaj, jo vetëm të mësohen zakonisht kanë të bëjnë me atë që duhet të shkojnë në shtrat, por edhe të mësojnë të pranojnë faktin se në kundërshtim me dëshirat e tyre, edhe pse është e nevojshme. Fëmijët nuk do të ndjehen të frustruar me.

  Informacion nga artikullit "Si për të mësuar fëmijën tuaj për të fjetur"