Ultratinguj dëmton zhvillimin e trurit të njeriut


Në 1958 revista
"Lancet" ka pasur disa artikull në ultrazërit shkruar
Hulumtuesit skocez praktikisht ka filluar në epokën
Diagnoza me ultratinguj. Përmes ultrazërit mund të gjurmohen
zhvillimi fetal, gjysma, rritja, raporti i volumeve të frutave, ose mjaftueshme
lëngu amniotik.

Shkencëtarët suedezë thonë se rezultatet
Studimi i shtatë mijë burra, nënat e të cilëve gjatë shtatzënisë
ultratingull mbajtur, ata gjetën disa
anomalitë në zhvillim të trurit burrave të anketuar.
Në të njëjtën kohë,
thotë se nuk ka të dhëna të qarta se shfaqura dallimet
është mbajtur nga ultrazërit të shpeshta.

Megjithatë, të dhënat e bëjnë
mendoj.

Shkencëtarët britanikë të rekomandojë prindërit e ardhshëm nuk
me të vërtetë admiroj ultratinguj të fetusit, si
ekspozimi i zgjatur të valëve tejzanor mund të çojë në rritjen e
Indet Temperatura e embrionit, dhe për këtë arsye këshillohen që të përdorin ultratinguj vetëm
Prania e themeluar dëshmi mjekësore, dhe kjo nuk është e para e dyta
Tremujorin.

Megjithatë, zyrtarisht nuk ka mjek
deklaroj se me ultratinguj është efekt me të vërtetë e dëmshme për fetusin, kështu
si provë e drejtpërdrejtë shkencor në lidhje me të. Përveç kësaj, numri i
ku ultratinguj është e lejuar për të shpëtuar jetën e nënës dhe fetusit
të mbajtur në kohë për të parandaluar shtatzëninë ose lindjen e një pacienti


Fëmijë të panumërta. Skanera moderne me ultratinguj janë të ndryshme
varg rrezatimi, forca më e ulët sinjal dhe shumë të tjera
përmirësime në krahasim me, për shembull, vitet e 70-mi.