Në prindërit e moshuar të lindur fëmijë të shëndetshëm


Një pyetje të mëdha të studimit se si mosha ndikon prindërit
probabiliteti i problemeve të fëmijës në lindje, gjeti se
ekspozuar ndaj ato më në rrezik fëmijët prindërit e të cilëve nuk kanë
ishte njëzet vjeç.

Fëmijët e prindërve të rinj është 22% më shumë të ngjarë të vdesin në
katër javët e para të jetës dhe shanset për të vdekur në vitin e parë të jetës në e tyre
41% më të larta sesa ato prindërit e të cilit njëzetat. Përveç kësaj, ata kanë 17%
më shumë gjasa për të lindur para kohe dhe me një mungesë të peshës.

Kështu në qoftë se një burrë rreth dyzet, rreziku i sëmundjeve të lindura në fëmijën nuk rritet.


Mosha e të gjitha nënat që morën pjesë në studim shkonin nga

20 deri në 29 vjet për të eliminuar ndikimin e moshës së nënave mbi rezultatet.
Rezultatet e publikuara në revistën mjekësore Riprodhimi njerëzor.

Ai kryesoi një grup të Profesor shkencëtar Shi Wu Wen e Kërkimit
Instituti i Shëndetit në Otavë (Kanada) ka thënë se ka marrë
Gjetjet janë me vlera të mëdha, "Edhe pse më të rrezik
disa raste të rritur pak, për shoqërinë si një të tërë
i madh rrezik në qoftë se ne e gjetëm të rritur me të vërtetë
për shkak të moshës së babait. "

Është e mundshme, megjithatë, se roli i luajtur nga faktorë socialë.

Prindërit e adoleshent kryesisht të varfëra se burrat mbi dyzet,


ata kanë më pak për të formuar, ata rrallë të ofrojnë gratë e tyre shtatzëna
kujdes mjekësor, i cili do të lejonte për të shmangur problemet në të fëmijës.
Alan Pace, lektor në Universitetin e Sheffield andrology,
ka thënë: "Është e lehtë të thuhet se babai çështje spermës i ri
në qoftë se ata janë disi jo normale ... Por në kundërshtim me këtë grup të të dhënave të studimeve që kanë treguar se
ADN-ja e qelizave mikrobik në burrat me moshë rritur numrin e defekteve. "

"Ajo është shumë më e besueshme shpjegim është se më të vjetër
burrat vetëm janë më të aftë për të mbështetur shtatzënë tyre
gratë se sa të rinjtë. Me sa duket, prindërit fëmijët më të vjetër të fillojë jetën

kushte më të favorshme duke filluar. "

Më i lartë