Në Mbretërinë e Bashkuar fillojë testimi për kancer silikoni eko


Pritet që pajisja e re do të përmirësojë
Qëndrueshmëria e embrioneve dhe të rrisë shanset e konceptimit të suksesshëm,
tregon revistën New Scientist.

Pajisja
zhvilluar nga kompania zvicerane Anecova, është
kapsulë i shpuar silikoni pesë milimetra në gjatësi. Embrioni i
"Tubes" përftuara në laborator, vendosur brenda
kapsulë, që përfundon ngjitur.

Pas kësaj "barkun e silikonit"
vendoset ne uterus të pacientit dhe është e fiksuar nga një tel fleksibel dhe
fije, skajet e të cilat janë shfaqur në qafën e mitrës. Pas 04:59 ditë
kapsulë është shtrirë, menutë, dhe ekspertët përzgjedh

embrionet cilësi më të mirë për transplant të mëvonshëm në mitër
pacient.

Aktualisht embrionet për IVF rritur në
vitro në laboratorike deri transplantimit tyre në mitrës e pacientit. Në
kjo çdo disa orë specialistë të kryejë zëvendësimin lëndë ushqyese
mjedis për embrionin - shtoni përbërësit e nevojshme dhe për të hequr
produkte të dëmshme metabolike. Sipas krijuesit, përdorimi i "Silicon
mitra "do të rritet embrionet në kushte të afërta me
e natyrshme që do të përmirësojnë shanset e tyre për të mbijetuar. Gjatë vogël
Studimet e mëparshme të kryera në Belgjikë, shkencëtarët kanë
inkurajuar por jo rezultate përfundimtare.


Në Mbretërinë e Bashkuar
Studimi do të marrin pjesë 40 gra. Nga secili prej tyre do të marrë 8-12
vezë që do të përdoren për fekondimin "in vitro".
Embrionet e pranuara Gjysma janë rritur në kushte
laboratorike, të tjerët e vënë në "barkun e silikonit", e cila do të vihet në
Pacientët mitra në dy apo katër ditë. Pastaj ekspertë të krahasuar
embrione rritur në dy mënyra, duke protestuar praninë e tyre
defekte lindjes, atëherë më i mirë i embrioneve do të
transplantuar në mitër të pacientëve.

Studimi
Simon Fishel (Simon Fishel) pret që embrionet e "silikonit
Kanceri "do të jetë më e qëndrueshme.

Në të ardhmen ajo do të
të zvogëlojë numrin e vezëve që nevojiten për IVF, të
duke reduktuar kështu rrezikun e komplikimeve që lindin gjatë stimulimit hormonal
vezoreve.

Ndërkohë, një numër i ekspertëve britanikë janë skeptikë
reaguar për idenë e "Silicon mitrës." Në veçanti, Lawrence Shaw
(Laurence Shaw) nga klinikës mbarësimit artificial në Londër
Qendra Ura tha se në vivo shtatë ditët e para
Jeta mban asnjë embrionin në mitër, dhe tub fallopian lëviz më.
Prandaj, zhvillimi i saj ndodh në kushte të tjera. Shkencëtar
Peter Braude mbështetur (Peter Braude) të Royal

Kolegj, i cili theksoi se dy-ditore embrione ngulitje
konceptim mitra është një maksimum prej 30%.