Barra e gjeniut


 • Genius - një barrë
 • Shkollat ​​për gjenive

 • Prindërit janë të obsesionuar me vet gjenialitetin e tyre të fëmijëve, si një demon. Dhe, ndërsa ata nuk e kuptojnë se kjo lumturi - për të edukuar fëmijën e zakonshme, e zakonshme si dembel dhe budalla. Sepse gjeniu si çdo devijim nga norma, një kryq të rëndë.


  Genius - një barrë

  Psikologët profesionistë të ndajnë të gjithë njerëzit mbi njerëzit e zakonshëm, i talentuar dhe gjeniut. Shumica - njerëz të zakonshëm. Dy për qind geniuses janë të dënuar në një jetë të vetmuar dhe të vështirë. Por këto dy përqind të shtyrë nga përparimi, të bëjë zbulime shkencore, shkruaj muzikë dhe libra mbi të cilat qan për qind tjetër 98 e njerëzimit.

  Por ata vetë ndërsa përjeton?

  Çdo fëmijë është me përkufizim i talentuar, por me moshë ajo është. Gjëja më e keqe që mund të ndodhë me një fëmijë të talentuar - ndërhyrja e të rriturve të cilët janë duke u përpjekur për të marrë ndonjë përfitim nga talentin e tij. Këtu nuk janë të gjitha llojet e tragjedive.

  Talent - është jo vetëm gëzim dhe karakteristikat e madhe, ajo është gjithashtu një barrë. Personaliteti i njeriut përbëhet nga tre komponentë: i vullnetit, intelektit dhe emocioneve. Fëmija ka për të shkuar nëpër të gjitha fazat e zhvillimit intelektual, nuk u hedhur mbi shkallët. Por fëmija i talentuar dallon moshën e rritur e hershme, ajo rritet më shpejt se shokët e vet.

  Mesatare fëmijë komunikon me kolegët në nivelin e emocion.


  Fëmija i talentuar mërzitur me fëmijët, ai nuk e kupton lojrat e tyre. Ka edhe ata fëmijë që nuk e di se si të luajë. Ata jetojnë në një botë tjetër fëminore. Gjëja më e rëndësishme për fëmijët - informacion. Ose perceptim imagjinar i botës, kur është fjala për aftësinë artistike.

  Interesat dhe imazhet artistike varfëron jetën emocionale të fëmijëve. Ata e perceptojnë jetën ndryshe. Fëmijët, të cilat ne jemi duke folur, priren të besojnë algjebër harmoni. Për shembull, ne hamë akullore, e shijshme për ne dhe ne jemi të lumtur. Dhe tani të llogaritur përbërjen kimike të akullore, tretem atë në yndyrna dhe acide. Tasty? Jo, unë nuk e kanë shije të mirë.

  Ajo që mungon nga shqisat tona, por tani ne e dimë më shumë për akullore. Pushkin ka shkruar: "I bekuar është ai që në rininë e tij ishte e re." Rinia e veçantë pa kuptim. Një njeri i talentuar nuk është kështu, ai ka njëzet vjet duke kërkuar në jetën e ftohtë, vlerësuar sy.
  Ai e kupton, për shembull, se vajzë ai nuk e çiftuar. Ajo kurrë nuk e kuptojnë jetën e tij intelektuale. Si një njeri i ri hyn normal? Dhe vetëm martohet me të - dhe të gjitha sepse ai është i ri dhe në dashuri. Njerëz të talentuar nuk e kryejnë. Prandaj, ajo është e dënuar të vetmisë, ajo është më pak të ngjarë që të ketë një familje.

  Bota është e tillë që shumica nuk ka si minoritet inteligjente, nuk e kuptojnë idetë e zbulimeve shkencore.

  Gjashtë i shtatë i komunikimit tonë zhvillohet në një nivel emocional. Një popull të talentuar në këtë fushë nuk është e zhvilluar. Prandaj, një njeri me të vërtetë i talentuar destinuar të vetmisë. Vetëm nga projektuesi Korolev, lojtar shahu Alekhine, lista vazhdon.

  Fëmijët e talentuar duhet të shkojnë në shkollë, ku ata do të jenë të rrethuar nga të njëjtat fëmijët e talentuar dhe mësuesve të trajnuar posaçërisht. Në një shkollë tipike fëmijë i talentuar duke pritur konflikt me mësuesin.


  Shkollat ​​për gjenive

  Termi "shkollë elite" u shfaq në tre ose katër vitet e fundit. Por do të fëmijë i talentuar edhe në këtë institucion?

  Elitizmit shpesh imagjinar i organizuar nga reklamat zgjuar.

  Për prindërit zhdukur dyshimet e fundit për cilësinë e arsimit, planprogrami është i mbingarkuar retorikë, filozofi, tre gjuhë të huaja dhe Zoti e di se çfarë tjetër. Fëmijë normal thjesht nuk do të qëndrojë. Sigurisht, në qoftë se ajo është një gjeni, ai është i vështirë. Truri i tij i percepton dhe përpunon informacionin kohë të pacaktuar. Por sapo prindërit përballen me tantrums pajustifikuara, shpërthime të agresionit dhe sëmundjet që mjekët e quajnë psikosomatike, që është shkaktuar nga probleme nervore.

  Si krijuar reputacionin shkollë elite? Shumë e thjeshtë. Vizitat e zyrtarëve, një rreth të caktuar të prindërve, të nxënësve, fituese në qytet, ruse dhe konkurse ndërkombëtare.

  Fjala "gjimnaz" dhe "shkollë e lartë" ndikimi hipnotik mbi prindërit. Ata mendojnë se në këto shkolla fëmijët e tyre do të zhvillojnë talentet e të plotë.

  Por familja duhet të jenë të përgatitur për atë program në këtë shkollë nuk është një shkollë. Për shembull, fizikës dhe matematikës fëmijët do të mësojnë shkallën e shkallës së parë. Për një subjekt - programit e autorit që edhe mësues të shkollës së mesme nuk zlahodyty. Çdo mësues do të kërkojë të komplikojë subjektin e tij dhe vlerësimet më të ulëta. Katër në shkollat ​​elite është pesë plus një shkollë normale.

  Një fëmijë kapur në një shkollë, ekzistojnë dy modele të sjelljes.

  Së pari - me zell të kryer të gjithë mësuesit që kërkojnë. Në këtë rast, ajo do të pore mbi libra deri më 11 pm. Edhe në qoftë se ai është shumë i talentuar. Që nga ajo merr një kohë të gjatë për të përfunduar të gjitha detyrat, është të nxjerrë harta kontur dhe të mësuar përmendësh të gjitha vargjet përmendësh.

  Mënyra e dytë është për ata që tashmë kanë një fëmijë merr përdorur për të rregulluar dhe e vënë atë për të anashkaluar vështirësi tangjent. Një fëmijë i bën detyrat e shtëpisë, nuk lexojnë libra, nuk horbytsya në tryezë. Kjo merr nota të mira dhe ka një reputacion si një student të zellshëm dhe të detyrueshme.

  Kjo arrihet duke bukuri natyrore, arrogancës, të anullojë apo blerë detyrat e shtëpisë.

  Në shkollat ​​elite të mësojnë shumë pasardhës të familjeve të pasura në të cilën nuk është gjithmonë në koston prej pesë mijë rubla. Me paratë, ata janë në gjendje të paguajnë për quiz ese apo punë. Ky i lumtur dhe cmimet familjet me objektet modeste fizike - ata marrin një shans të vërtetë për të fituar para.

  Informacion nga Helen artikull Shulgin "Ku të shkoj gjeniale?"