Ankth


 • Ankth
 • Si për të ndihmuar fëmijën tuaj

 • Ankth

  Ankthi - është një individ psikologjik
  tipar që është prirje të lartë për të ndjehen të
  shqetësim në një sërë situatash, duke përfshirë
  kur shkak për shqetësim.

  Ankthi - një gamë të tërë të emocioneve, një nga të cilat është frika.


  2 vjet, fëmijët janë shpesh të frikësuar nga diçka të veçantë - për shembull,
  zyra e mjekut. Nga rreth moshën tre, numri i
  frika specifike reduktuar, por për të zëvendësuar ata të vijnë me frikën
  simbolike - për shembull, frika nga errësira dhe vetmia. Në 6-7 vitet e
  është një frikë kryesor i vdekjes së tij në 7-8 vjet - frika e vdekjes

  prindërit. Në 7-11 vjet fëmija frikësohet më të jetë "jo aq"
  të bërë diçka të gabuar, nuk i përmbushin pritjet përgjithësi dhe
  standardet.

  Nuk ka asnjë përgjigje të vetme në pyetjen: "Si është e mundur
  ankthi? "Por shumica e ekspertëve besojnë që ankthi
  është shkaktuar nga një shkelje e marrëdhënies fëmijë-prind, kur
  fëmija është në një situatë të konfliktit të brendshëm të shkaktuara nga:

 • Kërkesat joadekuate e kapaciteteve të prindërve ndaj fëmijës së tyre
 • Vetë rritur prindërit ankthi
 • prindërit mospërputhje në edukimin e fëmijës
 • Kërkesat kundërthënëse fëmijë prezantim
 • prekshmëri tepruar një ose të dy prindërit
 • Dëshira e prindërve për të krahasuar arritjet e fëmijës së tyre me arritjet e fëmijëve të tjerë
 • Stili autoritar i arsimit në familje
 • prindërit hipersotsialnyh - dëshira për të bërë çdo gjë të drejtë, të gjithë në përputhje me standardet dhe normat përgjithësisht të pranuara.


 • Shqetësues
  Fëmijët shpesh kanë vetëbesim të ulët, ata e perceptojnë të dhimbshme
  kritikë, kanë tendencë të fajësojnë veten e tyre për të gjitha dështimet, frika
  për të marrë në një sfidë të re. Zakonisht një herë dhomën e lojës
  fëmijë në ankth duke pritur për udhëzime specifike dhe udhëzime nga të rriturit:
  çfarë të bëjë çfarë jo. Shumë fëmijë janë të heshtur, i sëmurë të shkojnë për të
  kontaktoni me të tjerët dhe të ndihen të pasigurt.

  Këta fëmijë janë të
  Në mënyrë tipike, më shpesh subjekt i manipulimit nga të rriturit dhe
  moshatarët. Në mënyrë që të rritet në sytë, në ankth
  Fëmijët duan të kritikojnë të tjerët.


  Si për të ndihmuar fëmijën tuaj


  ndihmojnë në ngritjen e vetëdijes për fëmijët shqetësuese duhet dhënë atyre

  mbështetje, tregojnë shqetësim të vërtetë, sa më shpesh të jetë e mundur për të dhënë një pozitiv
  vlerësimin e veprimeve të tyre. Fëmijë në ankth nuk duhet të përfshijë
  lojërat kundërshtuese. Mos e detyroni atë për t'u marrë me të huajt
  llojet e aktivitetit, pa i dhënë së pari të shohim se si është bërë
  moshatarët. Fëmijë të shqetësuar me lloj flegmatik apo melankolik
  temperamentin nuk është e nevojshme për të rregulluar - madje duke vepruar në të zakonshëm për to
  ritëm.

  Për të zvogëluar nivelin e ankthit janë Roli i mirë
  lojëra në të cilat fëmija ishte duke luajtur me të dobët, karakterin turpshëm.
  Duke përdorur metodën e provave të rolit të absurd, fëmija mund të shihni
  me duart e tua, për të ulur vlerën e saj.

  Gjithashtu alarmante
  fëmija juaj do të jetë role të dobishme heroike me ndihmën e tyre ai merr
  besim se do të përballen me vështirësi.

  Është e rëndësishme
  jo vetëm për të zhvilluar një situatë loje, por edhe për të diskutuar me fëmijën tuaj se si ai
  mund të përdorin këtë lojë të përjetojnë në jetën e vërtetë.

  Informacion nga artikullin "Fëmijëve ankth".