Ankthi, rekomandime prindërit


 • Ankthi dhe llojet e saj
 • Ankthi dhe llojet e saj
 • Rekomandimet për prindërit

 • Ankthi dhe llojet e saj

  Ankthi si një tipar të personalitetit. I qenësishëm fëmijë-astenik,
  i cili është i prirur për të pesimizmit. Qasja më e zakonshme në jetë
  merr nga afër. Ky fëmijë është shumë i ngjashëm me prindërit e tyre.

  Shembull. Mami vajzë 7-vjeçar u ankua se vajza e saj nuk e bëri
  mund ta kontaktoni mësuesin për të kërkuar diçka, qanin në ikje. Në
  Bisedoni kohë ajo ishte një grua e qetë dhe me ndërprerje në sytë -
  lot.

  Në raste të tilla, është e vështirë për të kuptuar se deri në fund të kësaj sjelljeje
  Fëmija është rezultat i edukimit, dhe që u transmetua nga
  trashëgimi. Shumë varet nga natyra e karakteristikave të lindura,

  për shembull, ky ankth temperamentin e pandarë e fëmijëve
  melankolik. Një fëmijë i tillë gjithmonë do të ndjehen disa emocional
  siklet, ai ngadalë përshtatet me situata të ndryshme, dhe çdo
  ndryshim në jetën e përditshme në mënyrë të përhershme i heq qetësinë e tij.

  Situatës Ankthi lidhur me
  situatë të veçantë është rezultat i ngjarjeve të caktuara. Për shembull,
  pas procedurave të dhimbshme një fëmijë mjek fillon të frikësohen të gjithë
  mjekët. Shpesh fëmijët, pavarësisht nga mosha, kanë frikë prej tyre
  në dyqan në dyqan. Duke ditur në lidhje me udhëtimin e ardhshëm në dyqan, fëmija
  para mërzitur, ajo pre humor, ai preferon


  shkoni pa karamele se të blesh atë vetë.

  Situatës
  ankthi mund të minimizohet, por krejtësisht të shpëtoj prej tij
  rezulton jo të gjitha - shumë të rritur mbetur vigjilent për të
  ndjekin mjek, udhëtimit ajror ose provim.

  Ankthi shkollë
  - Një lloj i ankthit të situatës.
  Kujdesi për fëmijët dhe të shqetësuar në lidhje me çdo gjë lidhur me shkollën. Ai frikësohet
  teste, takohen në bord, të merrni një F, i gabuar. Një i tillë
  Ankthi është shpesh në fëmijët prindërit e të cilëve imponojë
  Kërkesat e tepërta dhe pritjet e fëmijëve, e cila është krahasuar me një
  moshatarët suksesshme. Ankthi i tillë është i zakonshëm në klasat shestyrichok

  - Këta fëmijë të vegjël janë duke qarë për shkak të vështirësive të vogla
  (Harruat linjë, nuk e kuptoj se çfarë të bëjë, prindërit erdhi pesë minuta
  më vonë, etj). Duke u bërë fëmijë më të vjetër më pak emocionalisht të përgjegjshëm
  Vështirësitë, ndjenja më kompetent, më pak frikë prej tij
  ndryshimet dhe përshtat shpejt të ndryshojë.

  Ankthi dhe llojet e saj

  Neuroze.
  Fëmijët me manifestimet somatike (TIC, stuttering, urinim i pavullnetshëm, etj).
  Problemi i fëmijëve është përtej kompetencë e psikologut është e nevojshme
  ndihmojë neurolog, psikiatër.

  Fëmijët e tilla duhet të jepet
  flisni, pyesni prindërit nuk të përqëndrohet në somatike
  Format. Ju lutem të krijuar një situatë për rehati fëmijë, pranimit

  dhe minimizuar faktorin traumatike. Kjo është e dobishme për fëmijët për të nxjerrë
  ka frikë dhe ata luajnë. Ato ndihmojnë çdo manifestim i aktivitetit
  të tilla si lëvozhgë jastëk mbaj në krah me lodra të buta.

  disinhibition. Shumë aktive, emocional
  Fëmijët e fshehur thellë frikën. Së pari, të përpiqet për të studiuar e vështirë,
  por në qoftë se jo, ata janë shkelësit e disiplinës.
  Mund posaçërisht vënë veten në frontin e qeshur aksioneve të klasës. On kritikave
  përgjigjet prerazi nuk e kujdesit. Ekzekutimet e tij hiperaktivitetit
  mbyt frikën. Çrregullime të vogla organike që ndërhyjnë
  të mësuarit të suksesshme (probleme me kujtesën, vëmendjen, aftësitë motorike gjobë).

  Këta fëmijë kanë nevojë për qëndrim miqësor
  të tjerët, të mbështetur nga mësuesit dhe shokët e klasës. Ne duhet të krijojë një
  ata kanë një ndjenjë të suksesit, të ndihmuar ata të besojnë në veten e tyre. Në
  Studimet duhet të japin aktivitetin e tyre.

  Shy. Kjo është zakonisht i qetë dhe simpatik
  fëmijët, ata kanë frikë të përgjigjen në bord, jo duke ngritur dorën e tij, i palëvizshëm,
  shumë të zellshëm në studimet e tyre, kanë probleme në vendosjen e kontakteve me
  moshatarët. Ata kanë frikë nga diçka e çuditshme për të pyesni mësuesin, shumë të frikësuar nëse ai
  ngre zërin e tij (edhe më shumë), shpesh duke qarë mbi asgjë,
  përvojë, në qoftë se diçka nuk është bërë. Me dëshirë të flasin me një psikolog ose

  mësues personalisht (individualisht).

  Ky grup do të ndihmojë fëmijët
  moshatarët, interesat e zgjedhur. Të rriturit duhet të ofrojë
  mbështetje në rast të vështirësive me qetësi të ofrojnë rezultatet e situatave
  më shumë lavdërimi dhe njohin të drejtën e fëmijës për të bërë gabime.

  Mbyllur.
  Të errëta, fëmijët unwelcoming. Nuk mund
  duke iu përgjigjur kritikave në kontakt me të rriturit nuk kanë tendencë për të hyrë,
  shmangur lojëra të zhurmshme, i ulur me veten e tyre. Nuk mund të ketë probleme në arsim
  për shkak të mungesës së interesit dhe përfshirjes në këtë proces. Drive
  veten sikur gjithë mashtrim pritjes. Është e rëndësishme për të gjetur këta fëmijë
  një zonë që është interesante të tyre (dinosaurët, kompjuter, etj) dhe përmes

  diskutim, bisedë për këtë temë krijojë komunikim.

  Karakteristikat e fëmijëve në ankth:

 • Pas disa javësh të sëmundjes fëmija nuk dëshiron të shkojë në shkollë.
 • Fëmija disa herë lexon të njëjtat libër duket
  të njëjtat filma, karikatura, duke refuzuar të gjitha të reja.
 • Fëmija kërkon të ruajë rendin e përsosur, për shembull,
  këmbëngulje maniak prishet në shiritin e veglave të trajtojë një të caktuar
  rend.
 • Nëse fëmija është lehtësisht nervoz dhe emocionale, ajo mund të "infektuar" ankthin e të afërmve.
 • Fëmija është nervoz gjatë shumë kontroll, në klasë vazhdimisht pyet, kërkon një shpjegim të detajuar.

 • Shpejt i lodhur, i lodhur, e vështirë për të kaluar në një tjetër aktivitet.
 • Nëse ju nuk mund menjëherë të kryer detyrën, braktis zbatimin e tij të mëtejshëm.
 • Priren të fajësojnë veten e tyre për të gjitha problemet që ndodhin me familjen

 • Rekomandimet për prindërit

  Ju duhet të kuptojnë dhe të pranojnë ankthin e një fëmije - ai e ka atë
  e drejtë. Tsikavtesya jetën e saj, mendimet, ndjenjat dhe frikën.
  Mësojini atij që të flasin për të së bashku të diskutuar situatën me shkollën
  Jeta së bashku në kërkim jashtë. Mëso për të bërë përfundimin e dobishme nga me përvojë
  Situata të pakëndshme - Përvoja e fituar, është e mundur për të shmangur më shumë

  telashe të mëdha etj Fëmija duhet të jetë i sigurt se ajo është gjithmonë e
  Ju mund të drejtoheni për ndihmë dhe këshilla. Edhe në qoftë se problemet e fëmijëve
  Ju nuk duket serioz, njohin të drejtën e tyre për të përjetuar,
  domosdoshmërisht vjen keq ("Po, kjo është frustruese, i bezdisshëm ..."). Vetëm
  Pas duke treguar mirëkuptimin dhe dhembshurinë për ndihmë për të gjetur një zgjidhje jashtë,
  të shihni anën pozitive.

  Ndihmë tuaj ankthin e fëmijëve të kapërcyer - të krijojë kushte në
  ku ajo do të jetë më pak e frikshme. Nëse fëmija ka frikë të pyesin për drejtime
  kalimtarët për të blerë diçka në dyqan, të bëjë atë me të. Kështu
  ju tregojnë se si ju mund të zgjidhin situatën alarmante.  Nëse fëmija juaj humbi shkollën për shkak të sëmundjes për shumë ditë, provoni
  e bëjnë atë një kthim gradual - për shembull, vijnë së bashku pas
  mësime, të mësojnë detyrat e shtëpisë, edhe duke folur për shokët e klasës
  me telefon; kufizojnë kohën e shpenzuar në shkollë - nuk largohen parë
  Grupi kohë zgjatet ditë, për të shmangur mbingarkesat.

  Në situata të vështira nuk duan të bëjnë çdo gjë për fëmijën -
  i pyet ata të mendojnë dhe të merren me problemin së bashku, ndonjëherë mjaft
  vetëm prania juaj.


  Nëse fëmija nuk flet haptas për vështirësitë, por ai vërejti
  simptomat e ankthit, të luajnë së bashku, duke luajtur nëpërmjet lojës me

  Ushtarët, kukulla situata të mundshme të vështira, ndoshta fëmija është
  ofrojnë zhvillimet komplot. Sepse loja mund të tregojnë mundur
  zgjidhja e problemit.

  Para-kuzhinier fëmijën e shqetësuar ndaj ndryshimeve të jetës dhe ngjarjeve të rëndësishme - përcakton çfarë do të ndodhë.


  Mos u mundoni për të rritur kapacitetin e fëmijës, duke e përshkruar
  Sfidat e ardhshme në bojë të zezë. Për shembull, duke theksuar se
  kontrolli i rëndë pret atë.


  Ndarja shqetësimin e tij me fëmijën më të mirë në kohën e shkuar: "Në fillim isha i frikësuar nga diçka ... por pastaj diçka ndodhi atëherë, dhe unë kam qenë në gjendje për të
  ... "


  Shmangni çdo vështrim të situatës për të mirat ("bekim në maskim"):

  gabime në kontroll - një përvojë e rëndësishme, ju e kuptoni se çfarë ju duhet për të përsëritur,
  çfarë për të kërkuar ...

  Është e rëndësishme për të mësuar fëmijët për të caktuar objektivat e vogla konkrete dhe arritjen e tyre.


  Krahasoni rezultate vetëm fëmijën e arritjeve të mëparshme / dështimet e tij.


  Teach fëmijën (dhe të mësojnë veten) për t'u çlodhur (frymëmarrje
  ushtrim, mendime të mira për rezultatin, etj) dhe të shprehin në mënyrë adekuate
  emocionet negative.

  Për të ndihmuar fëmijën tuaj të kapërcyer ankthi duke përdorur përqafime,
  puthje, pats në kokë, atij kontakti trupor. Është e rëndësishme të mos
  vetëm për fëmijën por për student.

  Në prindërve optimiste - fëmijë optimist dhe optimizëm - mbrojtje kundër ankthit.

  Informacion nga artikullin "fëmijëve të shqetësuar."