Pritur të dhimbshme


 • A nuk e shtrënguar!
 • Një mënyrë e rëndësishme
 • Obstezhtesya
 • A nuk e shtrënguar!

  Diagnoza e infertilitetit është jo më herët vendos se një vit të aktivitetit të rregullt seksual pa mbrojtje. Nëse vit (për të rinjtë) dhe gjashtë muaj (për një elyh sp çifte) për të arritur rezultate nuk është e mundur, është më mirë të mos tërheq dhe kërkoni këshilla mjekësore.

  Mosha lindja e fëmijëve (më i favorshëm për konceptim) në gratë është i kufizuar në 35 vjet. Atëherë aftësia për të krijoj zvogëlohet me shpejtësi. Problemi qëndron në reduktimin e natyrshme e funksionit ovarian, që çon në përçarje të ovulacionit (pjekjes së vezës dhe lirimin e tij nga vezore). Pra zonjat që kaluan këtë moshë moment historik, testet diagnostike duhet të kryhet pas 6 muajsh nuk ka shtatzënisë.

  Në burra, shkaqet më të zakonshme të infertilitetit - dhe të zvogëlojë numrin e lëvizshmëri të spermës dhe ndryshojnë strukturën e tyre.


  Një mënyrë e rëndësishme

  Cilësia e spermës dhe fekondimit gjasave do të jetë më i lartë nëse unë bëj seks çdo ditë, dhe një ditë, dhe më e rëndësishmja - gjatë ditës, më e favorshme për konceptim. Për të rritur shanset tuaj për t'u bërë prindër, nëna dhe baba të ardhshëm të rëndësishme për të jetuar një mënyrë jetese të shëndetshme. Pirja e duhanit, stresi, lodhje nervor, dietë të varfër, konsumimi i tepruar i alkoolit mund të shkaktojë parregullsi menstruale në gratë ndikojnë në cilësinë e spermës në meshkuj që mund të ndikojnë bashkim i kromozomeve meshkuj dhe gamete femërore.


  Në këtë rast, edhe shtatzënia pasoi mund të ndodhë në mënyrë të pafavorshme me kërcënimin e ndërprerjes me kushte të ndryshme, dhe mund të çojë në lindjen e një fëmije të sëmurë.

  Është e rëndësishme që shtatzënia planifikuar nënshtrohet kontrollit mjekësor për vlerësimin e gjendjes shëndetësore të prindërve. Kjo do të ndihmojë në eliminimin e faktorëve që mund të ndikojnë negativisht në shtatzënisë dhe fëmijën shëndetin.


  Obstezhtesya!

  Përveç gruas së përgjithshme mjekësore provimeve duhet të bëhen hetime gjinekologjik, kontrollin e ciklit menstrual dhe ovulacionit, ultratinguj e mitrës, vezoret. Nëse është e nevojshme, gjithashtu vlerëson statusin hormonal të gruas nga analizuar hormoneve në gjak.

  Nëse ju dyshoni një patologji të tubave fallopiane është propozuar për të kryer një studim mbi pėrshkueshmėrisė e tyre.

  Sepse burri është fillestar analiza spermë laboratorike të inspektimit, në të cilat numri i vlerësuar i spermës, karakteristikat e tyre cilësore, lëvizshmërisë, strukturës, aftësisë për të fekonduar. Në procesin e diagnozën dhe mjekimin e infertilitetit mund të përfshirë në specialitete tjera mjekësore. Për shembull, në shkelje të trajtimit të fertilitetit në meshkuj të përfshirë domosdoshmërisht urolog ose andrologist. Disa çifte kanë nevojë për ndihmë gjenetist, psikolog, seksolog i njohur.