Televizioni i rrezikshëm për foshnjat


Më shumë se një e treta e fëmijëve nën katër vjet kanë në dhomë gjumi e tyre
TV. Shkencëtarët shqetësohen se në qoftë se ju nuk filloni duke marrë
disa masa, nga 2050 25% të të gjithë të rinjtë do të diagnostikuar
"Shëndoshje". Dr. Elsie Taveras, Profesor, Fakulteti i ambulatore
trajtimi dhe parandalimi i sëmundjeve dhe Harvard Medical School
Autori kryesor i studimit, tha: "Kjo punë tregon se
Mungesa e gjumit mund të jenë shumë më të rrezikshme për shëndetin tonë,
se menduar më parë. Ne kemi gjetur se ajo është e rrezikshme edhe për
bebe ".

Prindërit janë të këshilluar për të hequr nga dhomat e gjumit të fëmijëve
TV dhe lojë consoles për pasardhësit e tyre fjetur më mirë.

"Fëmijët gjitha
vështirë të fle mirë, sepse ata kanë TV në dhomat e gjumit,
Internet dhe video games - Taveras thotë. - Bazuar në tonë
studim, ne i këshillojmë prindërit që të përdorin një provuar
fle teknika higjienike: hiqni televizionet dhoma gjumi, përmirësimin e cilësisë dhe
mund të rrisë kohëzgjatjen e gjumit. "

Ky përfundim është bazuar
studim mbi 915 çifte të nënave dhe fëmijëve të tyre të rinj të përfshirë në
projekt afatgjatë i projektit Viva, i dedikuar për të studiuar efektin e dietës dhe
faktorë të tjerë të jetesës për shëndetin e nënës dhe fëmijës. Mjekët
matet pesha dhe madhësia fëmijët disa herë, derisa ata arritën


tre vjeç.

Nënat raportuar sa ore fëmijët e tyre të përkushtuar
gjumë dhe sa - duke parë TV. Rezultatet e Kërkimit
botuar në çështjen prill të Arkivave të Pediatrike dhe Adoleshentëve
Mjekësi, dhe ka përfshirë një numër studimesh të tjera mbi ndikimin e gjumit
për fëmijët e vegjël.

Bashkë-autor i studimit, me Metju Dzhilmen
Harvard Medical College, tha se puna e mëparshme
treguan një lidhje të ngjashme mes kufizimit gjumit dhe mbipeshës në
Fëmijët më të vjetër, adoleshentët dhe të rriturit, por e tanishme
studiuar - i pari në të cilin ky problem konsiderohet në
shembull fëmijët e vegjël.

Mungesa e gjumit ndikon drejtpërdrejt hormonet që kontrollojnë urisë dhe ndjenjë e plotësi pas ngrënies.


i njëjti botim botuar kërkime nga Dr Alice Gregori
Universiteti i Londrës, i cili gjeti se fëmijët 4-16 vjeç, në gjumë
më pak se që është hedhur, më të prirur për të depresionit, zemërimit dhe tregon
sjellje agresive në moshën e rritur të hershme.