Tatuazh në vend vaksinimit


Sipas ekspertëve të kërkimit, tattooing metodë nxit sistemin imunitar më mirë sesa vaksinës konvencionale, e cila çon në rritjen e prodhimit të antitrupave në trup.

Stafi i Qendrës për Studimin e kancerit në minj eksperimental u injektuan Heidelberg vaksinë eksperimentale përmban fragment ADN e HPV. Gjysma e kafshëve të drogës u administruara në mënyrë të zakonshme - injeksione intramuskular. Për vaksinimin e grup i dytë i minjve janë përdorur për makinat tattooing, vibruese gjilpërë se injektuar të drogës subkutane microinjection shumta.

Sipas studiuesve, vaksinimi me tatuazhe të tilla kanë rezultuar në rritje 16-fish në prodhimin e antitrupave të papillomavirus.

Po kaq efekt të rëndësishëm lidhur me një zonë të madhe të vaksinës, si dhe ndikimin e shkaktuar nga gjilpërë reaksioneve inflamatore traumatike, e cila më tej stimulojnë sistemin imunitar, studiuesit shpjegojnë.

Një metodë e re e vaksinimit tatuazh mund të rrisë efektivitetin e një numri të vaksinave të ADN-së nuk ishin në gjendje për të nxitur reagimin e dëshiruar imunitar në metodat konvencionale të hyrjes në trup. Megjithatë, kryerjen e vaksinimit të tillë duhet të ndodhë vetëm në laborator.

Megjithatë, për shkak të gjatësisë së procedurës dhe dhimbje që shkaktojnë vaksinat tatuazhe, ata nuk kanë gjasa për të ndonjëherë të përdoret për vaksinim profilaktik, veçanërisht tek fëmijët.


Në të njëjtën kohë, kjo teknikë mund të jetë mjaft i pranueshëm për administrimin e vaksinat terapeutike të rriturit, si dhe vaksinimi i bagëtive.