Adoleshentët Moderne fiksuar me imazhin e trup idealStudimet shkencore kanë treguar se pothuajse gjysma e vajzave adoleshente dhe djemtë e tretë të gatshëm për të shkuar në masa ekstreme për të arritur imazhin e përsosur, sipas tyre, trupit dhe pesha ideale. Idealet e tilla janë formuar nëpërmjet rishikimit të përditshme të revistave me shkëlqim dhe të programeve televizive shfaqur modele dhe përfaqësues të tjerë të biznesit tregojnë.

Psikikë e fëmijëve dhe adoleshentëve është e paqëndrueshme dhe kjo mund të ketë një ndikim të fortë faktorë të tillë nuk e aplikojnë për të rritur. Kërkuesit intervistuan 810 adoleshentë të moshës 11 deri 16 vjet dhe gjeti se 50% e vajzave dhe djemve të treta e trupit tuaj është vazhdimisht në krahasim me njerëzit që janë duke parë në televizion.

Dhe në ëndrrat e thjeshtë e trupit të përsosur nuk ndalet fëmijë - në bazë të të njëjtave shkencëtarëve, një në dhjetë djemtë tani merr steroid për të rritur muskujt dhe çdo vajzë e tetë të paaftë për të ndihmuar të pilula dietë apo laxatives, të cilat dalin nga lëngu trupit lehendovanomu dhe promovuar humbje peshe.

Problemi që ka shkelur më parë kryesisht vajza, sot zgjeruar për djemtë. Më shumë se një e katërta e fëmijëve të të dy gjinive u tha se i gatshëm për të bërë kirurgji plastike që më në fund të sjellë veten për të idealit me shkëlqim. Studiuesit vërejnë se sidomos fëmijët mashtruese foto në revista para se të postimi i përpunuar në Photoshop dhe programe të tjera të ngjashme.


Fëmijët nuk e kuptojnë se në shumicën e rasteve ata duan për të përmbushur standardet jorealiste. Ky trend është përhapur gradualisht për të edhe fëmijët shumë të vegjël - sot ka disa raste ku trajtimi i anoreksi janë bijtë e pesë vjet.