Fëmijët e sotëm nuk do të shpejt të dallohen nga luleradhiqe thupërDzhohlaf Ahmed (Ahmed Djoghlaf), sekretar ekzekutiv i Komisionit të OKB-së mbi Diversitetin Biologjik, tha se urbanizimi i jep të rinjve lidhjen e tyre me natyrën.

"Fëmijët tanë janë të ulur në kompjuter, duke parë TV, i zhytur në SMS-porosive dhe video games - tha Dzhohlaf. - Ata jetojnë në një botë virtuale në dëm të jetës reale, dhe detyra jonë - për të sjellë ata përsëri në natyrë ".

Fëmijët vendet e zhvilluara shpenzojnë agjendë nëntëdhjetë e pesë (!) Përqindja e kohës së tyre të lirë në kompjuter ose shikuar televizion.
Këto rezultatet e hulumtimit të bërë nga një ekip i kryesuar nga Dzhohlaf në Azinë Juglindore.

Pas disa hetimeve, hulumtuesit besojnë se fajtori kryesor që ne të humbasin të prekur me natyrën, mungesa e arsimimit. Ndërsa fëmijët në bisedë e shkollës në lidhje me mbajtjen e një mjedisi të pastër, rëndësinë e riciklimit dhe veprime të tjera "të gjelbërta", ajo mbetet rëndësinë krejtësisht të paqartë të ruhet trashëgimia natyrore, sepse pas shkollës ata nuk shkojnë në pyll, dhe kompjutera në shtëpi dhe ekranet blu. Është e pamundur të ndjehen përfshirjen në botë, nëse ju çdo ditë kalon nga ai pa kërkuar brenda.

"Si mund të mbrojtur atë që ne nuk kemi ndonjë ide?


- I pyetur Dzhohlaf. - A mund të kujdeset për atë që shihet ndonjëherë? »

Fëmijët nuk janë për të fajësuar për faktin se ata nuk janë të njohur me kafshë të egra. Kjo është përgjegjësia jonë, prindërore, dhe se ne duhet të mendoni se çka do të ndodhë në planetin tonë nëse as ne e as fëmijët tanë nuk do të kujdesen për mbajtjen tërë jetën e saj. Ne duhet të interesuar sinqerisht në natyrë, e duan atë, duan të angazhohen në dialog me të dhe fëmijët të angazhohen drejtpërdrejt me bukurinë përreth natyrore.

Megjithatë, jo vetëm natyra e dëmtimit të mungesës së saj të interesit nga ana e njeriut. Fëmijët të cilët nuk kanë mjete të komunikimit me natyrën, e prekur nga ai pothuajse më shumë se mjedisit.

Studiuesit zbuluan se fëmijët me aftësi të kufizuara mund të marrin përfitime të pabesueshme të bashkëveprojmë me botën e gjallë. Fëmijët të cilët janë të nënshtruar rehabilitimit në kampet e qyteteve të largëta, rikthehet shpejt, dhe rezultat i kalim kohe të thjeshtë në mesin e pemëve, bimeve dhe luleve ishte shumë më mirë se çdo punë psikoterapeutik. Për më tepër, studimi në 2003, janë edhe në fëmijët me aftësi të kufizuara të cilët janë në gjendje për të mbajtur nën riprodhimet shqyrtim dhe fotografi të detit, fushave dhe kafshët, shumë më të shpejtë dhe më të lehtë për të gjetur gëzim në jetën e tyre dhe të mësojnë të jenë të lumtur pavarësisht paaftësisë së tij fizike.