Vajzat moderne janë duke lëvizur shumë pak
Një çift i dekada më parë, argëtim kryesor për fëmijë
lojërat në natyrë Përjashta në çdo kohë të vitit, por tani në vend të fëmijëve
Aktiviteti fizik preferoj shumë orë ulur në kompjuter dhe
TV. Lojra të vjetër e mirë salochki, macja dhe miu, të fshehur dhe të kërkojë dhe klasike ishin ekzotike,
të cilat e sotme fëmijët janë shpesh nuk dëgjohet. Sidomos duke lëvizur pak vajzë
- Si për të treguar shkencëtarë nga Britania e Madhe, sipas një imazh të studimit
Jetët e pothuaj 500 fëmijëve të gjetur se vajza 8 deri në 10 vjet të luajtur
lojërat në natyrë apo të drejtuar jo më shumë se 17 minuta në ditë. Ndërsa pediatërve
rekomanduar me forcë për të gjithë fëmijët 5-18 vjet për të lëvizur të paktën një orë në

Ecin ditë, drejtuar, valle ose ngasin një biçikletë.

Shkencëtarët besojnë se mungesa e ushtrimit është e dëmshme për fëmijët më shumë
se për të rriturit. Nëse fëmija ishte duke ecur, kjo do të ndikojë negativisht
formimi i sjellje dhe rritjes shpinë, duke vonuar formimin e brendshëm
Autoritetet cënon sistemin kardiovaskular dhe mund të vazhdojë të
Shkaku i funksionit riprodhues. Jo duke luajtur sportive si një fëmijë,
vajza e rritur sidomos nuk duan të shkojnë në një klub palestër dhe monitorimin e tyre
shëndetësor dhe figurë, duke preferuar të nopem ushqim junk. Ajo është vënë re shpesh
raste ku i plotë i fëmijëve të bëhen si të rriturit dhe të vuajnë një jetës


e peshë të tepërt.

Një teori është fajtor për pasivitet para fëmijëve
Vetëm prindërit. Këto ditë, prindërit shpesh janë njerëz të pjekur kanë arritur
lartësitë e caktuara të karrierës që shpesh nuk mund të gjejnë kohë për të biseduar
dhe sportive me fëmijët e tyre.