Pro surrogacy dhe të këqijat


 • Çfarë është zëvendësimi
 • Cons surrogacy
 • Pros zëvendësimi
 • Një fëmijë e të cilit lindjes zëvendësues nënë

 • Çfarë është zëvendësimi

  Tani në disa
  5.5 milion çiftet nuk mund të ketë fëmijë për shkak të infertilitetit.
  Në botën - 20% e çifteve. Sa prej tyre janë të vendosura që të përdorë
  nënë zëvendësues për të ndihmuar - statistika të tilla, natyrisht jo.
  Prindërit që vendosin të marrin këtë hap, si dhe nënën zëvendësues,
  me kujdes të mbrojtur kundër të gjithë lindjes fshehtë. Në mënyrë tipike,
  gratë duhet të "përfaqësojë" shtatzënisë, barazim të lindjes
  pushime dhe kështu me radhë.
  d.


  Nuk ka ligje që rregullojnë këtë situatë,

  nr. "Zëvendësimi" i jep një shans që të ketë një fëmijë
  Gratë që kanë një mitër hequr apo shtatzënisë
  ajo është e kundërindikuar. Në këto raste, përdorni një vezë dhe spermës
  çift ​​jopjellor. Gratë vezë e fekonduar
  i cili për çfarëdo arsye nuk mund të bëjë shtatzëninë
  transferohet në trupin e një gruaje tjetër - një nënë zëvendësues. Vënë re
  që të marrë embrione rrënjë në mitër të një tjetër grua më mirë.
  Probabiliteti i shtatzanisë në këtë rast është 30%
  dhe më shumë (disa thonë se 70%).

  Fëmija i parë në botë
  "zëvendësues" nënë ka lindur në 1989 në Mbretërinë e Bashkuar.


  Mjekët
  ishte në infertil vezë grave, fekonduar jashtë trupit të saj
  dhe transferuar embrionin në mitër të një grua tjetër. Nëntë muaj
  në gjendje të mbajnë një fëmijë i vetëm që ajo të mund të marrë
  duart në fëmijën, i cili ishte një pjesë nga vetja e tij. Në vitin 1995, programi
  "Surrogacy" filloi të aplikohet në CIS.

  I parë
  ky fëmijë ishte në Kharkiv, ku nëna ime kishte një fëmijë i tyre
  Vajza me mungesë kongjenitale e mitrës. Në këtë familje ka
  Vështirësitë nënë, duke lindur një fëmijë, mjaft të ndjeshme në pension
  i një familje të rinj, tregtohen banesë, fëmija po zhvillohet normalisht.

  Aktualisht
  Koha në botë lindur rreth 1500 fëmijë të nënave zëvendësuese

  (Sipas disa vlerësimeve deri në 250 mijë). Megjithatë, kjo metodë
  Raporti mobilimin farë nuk është i qartë.


  Cons surrogacy

  Kundërshtarët
  zëvendësimi besoj se ajo transformon në ngjashmërinë e fëmijëve
  produkt, duke krijuar një situatë në të cilën shumë njerëz do të jetë në gjendje për të punësuar
  gratë për të edukuar fëmijët e tyre; Ata gjithashtu argumentojnë se kur
  Kjo është punë kontratë mëmësia, makinë
  për përfitime mund të marrë përparësi mbi konsideratat e përfitimeve
  Palët kontraktuese.

  Përveç kësaj, shumë feministe mendoj
  kjo praktikë do të lehtësojë shfrytëzimin e femrave,
  dhe disa grupe fetare të shihni atë depersonalizojnë,

  tendencë të pamoralshme, e cila dëmton shenjtërinë e martesës dhe familjes.

  Ka
  gjithashtu shqetësime se disa nëna zëvendësues mund mendërisht
  plagosë nevojën për të dhënë fëmijën "e tyre" pas instalimit
  i komunikimit me të, e cila ishte krijuar gjatë 9-mujore
  shtatzënisë dhe lindjes së fëmijës (edhe nëse në të parë gruaja ndjeu se ajo
  do të largohet me fëmijën pa shumë përvojë).


  Pros zëvendësimi

  Pasuesit
  Përdorimi i nënave zëvendësuese tregojnë se familja,
  gruaja pa fëmijë për shkak të pamundësisë për të krijoj apo të japë fryt, atë
  e vetmja mënyrë për të marrë fëmija të jetë gjenetikisht "e tyre"

  për burrat. Ata vërejnë se një procedurë e tillë duke e lejuar
  në dritën e fëmijës së dëshiruar, në fakt jo aq shumë të ndryshme
  e miratimit. Sipas mendimit të tyre, kjo nuk është komercializimi i riprodhimit,
  dhe akt thellësisht humane e dashurisë dhe bashkëpunimit. Ky akt është i lidhur,
  Sigurisht, rreziqet e mundshme ndaj nënë zëvendësues, por ajo
  gjendje për të vlerësuar dhe të ndërgjegjshme mund të marrë rrezikun. Prandaj,
  Vendimi për përfundimin e kontratës nuk ishin duke shkuar për atë risk se
  për shumë gra zgjedhin profesionin e tyre nuk është krejtësisht i sigurt.

  Mbështetësit e zëvendësimit nuk e gjejnë të formojnë

  shfrytëzimi i femrave; ata pretendojnë se një grua ka vendosur vullnetarisht
  të bëhet një nënë zëvendësues, merr këtë rol të mjaftueshme
  kompensimi financiar dhe kënaqësi moral
  sjellë në të mirën publike.


  Një fëmijë e të cilit lindjes zëvendësues nënë

  Fëmijë
  mund të trashëgojnë nga një nënë zëvendësues defekte gjenetike (nëse
  përdorin të njëjtën vezës së një nënë zëvendësues). Disa
  e këtyre defekteve, për fat të keq, nuk mund të zbulohet nga modern
  metodat. Ajo është gjithashtu dëme të jetë e mundur për të fetusit, si rezultat i neglizhencës
  nënë zëvendësues - për shembull, në qoftë se ajo është e gjatë shtatzënisë
  përdorimin e drogës apo jo ngrënë mirë.

  Njëlloj
  i rëndësishëm, por ende mbeten pyetje pa përgjigje e përshtatjes psikologjike
  fëmijë. Nëse fëmija juaj shpjegojnë (ose ai ndodh të dini) se lindjes së tij
  nuk kanë, dhe një tjetër grua, nuk është për atë do një burim i problemeve
  apo përvojat e vështira? Dhe në qoftë se kontakti i fëmijës me këtë grua
  do të vazhdojë pas lindjes së tij (kjo ndodh kur zëvendësues
  Nëna - një anëtarë të familjes të afërm apo të ngushtë), se si ajo mund të
  ndikojnë fëmijën në të ardhmen?

  Pavarësisht nga prania e
  Pikëpamjet kontradiktore, ne mund të supozojmë se zëvendësimin
  do të zhvillojnë pavarësisht se si kjo do të lidhen,
  për shembull, kishë apo gjyshja në oborr.

  Sepse fëmija "i tyre", edhe
  vetëm psikologjikisht të jetë gjithmonë disa herë më e dashur
  dhe më afër se marrjes. Megjithatë, trauma psikologjike e lidhur me të
  jo disa pamja pazakonta, është gjithmonë plotësisht dhe
  Etërve klientët dhe nënë zëvendësues. Por, megjithatë,
  nuk mund të dënojnë dëshirën e gruas për t'u bërë nënë. Nëse kjo është
  Metoda mund të bëjë për disa mrekulli, ka të ngjarë që ai ka të drejtë të
  të ekzistojnë.

  Studimet e kryera amerikanë
  në vitet e fundit kanë treguar se njerëzit që vendosin të ketë një fëmijë
  duke përdorur një nënë zëvendësuese zakonisht mbeten të kënaqur me tyre
  përvojë.

  Informacion nga artikullin "zëvendësimit".