Senior ose Junior - një shumë


 • Këtu është i pari ...
 • Dhe kjo është e dytë ...
 • Kjo i tretë ...
 • Gjithkush ka mënyrën e vet

 • Këtu është i pari ...

  Në prindërit e para të lindur zakonisht kanë shpresa të mëdha. Ai angazhuar
  më shumë se fëmijët e tjerë, por me të dhe të kërkojë më shumë. Si të
  as u moshën e tij, prindërit thonë se ai "është rritur" sepse
  vjetër se fëmijët e tjerë. Vëllezërit dhe motrat më të rinj ajo pjesërisht zëvendëson baba
  dhe nënë, duke shikuar fëmijët, duke i ndihmuar ata të përgatitur mësime feeds
  ihraniya ... Pra, ajo kopje e prindërve.

  Parëlinduri mësuar të mbështeten më shumë në veten e tyre sesa për të tjerët. Sigurisht,
  Kjo qasje kontribuon në suksesin në jetë. Por a është ai një premtime të lumtur
  jeta? Parëlinduri gjithmonë do të marrë obligimet e tepërta

  do të kujdeset për ata që kanë nevojë më së shumti, të bëhet një lider i mirë dhe ...
  dënuar të vuajnë nga mbingarkesë në punë dhe në jetën familjare. Tipik
  Kompleksi "vëllai i madh".

  Familja ai do të vendosë gjithçka veten time, gruaja ime nuk është me këshilla. Ai përdori gruan e tij
  Njeriu, që ajo ishte motra e vogël për rreth në mënyrë të sigurtë
  inferior. Apo një grua që aspiron të bëjë pjesë në elitën e biznesit. Ajo
  merrni urtin, ambicioz dhe të punës që mirë
  mund të arrijë sukses të madh. Megjithatë, mbyllur shpesh dhe i përmbajtur.


  Dhe kjo është e dytë ...

  Fëmija i dytë nëse ai ka lindur një më vonë se pari pak, do të konkurrojë


  me një zyrtar i lartë ... dhe në mënyrë të pashmangshme humb atë, madje edhe kur dallimet në 1,5-2
  vit. Nëse fëmijën e dytë - një vajzë dhe më të vjetër të saj - vëllai mundet shumë
  ndodhin në adoleshencë ajo do të sillet si një djalë si
  prerje djalë, veshje, të bëjë miq me të gjithë djemtë. Dhe më vonë në jetë
  të luajë në fushën e burrave, për të konkurruar me njerëzit, një njeri i ndërtuar
  marrëdhëniet e tyre me meshkujt ... dhe humbin.

  Psikologët besojnë se për një fëmijë të dytë në jetë, ka tre mënyra:

 • shkojnë drejtë - ju do të provojë ndonjëherë se ju nuk janë më keq në këtë garë dhe do të kalojë gjithë jetën tuaj;
 • Vetëm të shkojnë - diçka zaymeshsya që nuk mund të bëjë më të vjetër ose të bëhet kundërtën e saj;
 • shkoni majtas - të qëndrojnë përgjithmonë i ri, molodshenkym, marrëzi, por kur mom.


 • Kjo i tretë ...

  Por ka një fëmijë të tretë. E dyta është e mesme dhe
  duke përjetuar dramën e vërtetë: vetëm se ai ishte më i ri i të gjithë
  përfitimet mjek dhe papritmas humbur një vend! Në këtë situatë,
  Fëmija shpesh pa vetëdije zgjedh rrugën e dytë të zhvillimit,
  dhe jo shumë i lumtur - fillon të pijshëm, pirjen e duhanit, duke hedhur
  Mësoni ...

  Një i tretë mban një vend të ngrohtë. Me më të vjetër nuk kanë nevojë për të konkurruar,
  për dashurinë e prindërve nuk kanë nevojë për të luftuar, dhe që ju të merrni të gjitha. Ju
  i vogël, ju foshnjë gjiri.

  Çfarë ka në këtë skenar do të rritet nga të tretë? Nëse ai është i dhënë
  aftësitë krijuese dhe intelektuale, ajo do të në të rritur

  Jeta për të bërë diçka për kënaqësi e tij, nuk konkurrojnë me ndonjë
  nga kush. Ndonjëherë ajo është e dobishme dhe të tjerët. Kështu, më i ri në familje ishte
  kimist i famshëm Dmitri Mendeleev.

  Por në qoftë se Perëndia nuk është i shpërblehet talent,
  njerëzit do të shikoni për dikë që do të veshur atë në krahë, u kujdes për të,
  ushqyer ... Dhe që ka! Për shkak të rinj, të tjerët të shkojnë
  njerëz të bukur dhe tërheqëse - për shkak se ata nuk kanë për të dal në
  agresioni vetë të pohojnë veten e tyre, për të arrij më të vjetër ose të marrë
  të vendosur pranë prindërve të tyre.


  Gjithkush ka mënyrën e vet

  Si prindërit trajtojnë fëmijët e tyre ishin të dënuar për këto të përgjithshëm, e jo jetën e homoseksualëve e qark?

 • Senior shpesh ndihen të lënë një fëmijë. Jo
  ndaluar atë kur ai luan drogë ose - në të kundërtën,
  të argëtohen me të. Mbani pasionin e tij; shpenzoj
  më shumë kohë me të vetëm të, jo më i ri - ai, gjithashtu, duhet të qëndrojnë
  i vogël.
 • Mbi fëmijën mesatare gjeni disa veti për të cilat vlera e tij, dhe
  Mbështet të gjitha interesat që nuk e përsëris hobi të vjetër.
  Asnjëherë mos krahasoni fëmijën e saj të dytë me pare, nuk fuqi
  e barabartë me më të vjetër, vazhdimisht thekson: të gjithë - rrugën tuaj!
 • Dhe së treti, ajo është rritur në një përgjegjës dhe i pavarur, është e nevojshme për të shkarkuar përgjegjësitë. Ai ka një shtëpi për diçka të përgjigjen: edhe ujit bimët, të ushqyer cat pse ... ajo privilegje më pak!

 • Më i lartë