Formimi i seksualitetit të fëmijëve


 • Duke u bërë fëmijë Seksualiteti 11-13 vjet
 • Duke u bërë fëmijë Seksualiteti 14-16 vjet
 • Duke u bërë fëmijë Seksualiteti 17 vjet

 • Duke u bërë fëmijë Seksualiteti 11-13 vjet

  Duke u bërë fëmijës Seksualiteti 11-13 vjet për vajzat (djem 12-13). Është koha për fillimin e fazës së tretë kritike. Një fëmijë si hyn në një fazë të "adoleshent". Të dy gjinitë fillojnë të zhvillojnë karakteristikat sekondare seksuale, të ndryshuar formën - por veprimtaria e hormoneve seksuale është normale. Boys në zhvillimin e vajzave janë të zënë hapin, ata fillojnë votën thyer. Frenim vërejtur vetëm të fortë në rritje (të cilat, megjithatë, kompensohet nga një vit ose dy).  Faza e zhvillimit seksual ndryshuar për të "romantike" - vajzat jap ditarë lindjes, ëndrra e një princ mbi një kalë të bardhë dhe aktori simpatik me një seri të re, etj Boys gjithashtu identifikoheni me heronj filma, karikaturat, video games ... Problemi i kohës sonë është se standardet nuk bëhen heronj të librave ku ka Ivanhoe ose Musketeers elastik të guximshëm për Superman dhe Spiderman. Dhe ajo është e mbushur me pasoja - fëmija fiton agresioni tepricë fillon të mësojnë të fluturojnë nga kati i nëntë (kujtoni skandalin e "Pokemon"). Prindërit duhet të mbajë të informacionit që vjen fëmijën. Që nga niveli i moralit është convection, fëmija lehtë mund të dërgoni në drejtimin e duhur, por vetëm biseduar me të në kushte të barabarta.
  Në këtë fazë, subjektiv "të fëmijërisë" adoleshent përfundon: ajo ka filluar të hyjë në një jetë të re. Tjetra është ripërcaktimin kompilimit vlerat foto vet të botës - ka prindër që janë vetëm duke shikuar nga lartësitë e viteve të fundit, mund të kontrollojë sjelljen e fëmijës. Ose, të paktën, butësisht shtyjnë atë për të bërë vendime të drejta - kështu që është e rëndësishme të dini se çfarë ndodh me një të riu.

  Për çdo njeri atje vjen mosha kur jeta ndjenja tepër të keq. Duket që ju jeni në gjendje për ta kthyer një Tokë apo anasjelltas, asnjë lëvizje e juaj nuk do të thotë në këtë botë asgjë.

  Hera e parë vizituar këtë kuptim teen prag të hyrjes në moshën e rritur. Është e rëndësishme të mos e hedhin atë në një situatë të vështirë dhe të mësojnë (ose më mirë akoma të kujtuar veten time) që vjen me të në "Jeta".


  Duke u bërë fëmijë Seksualiteti 14-16 vjet

  Duke u bërë fëmijës Seksualiteti 14-16 vjet për vajzat (djem 14-17). Periudha kritike e zhvillimin e fëmijëve. Në këtë moshë, niveli i moralit convection është ndryshuar për të "offline". Tani të gjitha varet nga veprimet e vetë fëmijës dhe nga gjërat që futur në të, nga 14 vjet. Të metat më serioze të fshehura në trupin e një djali - ka një rritje të mprehtë në funksionet e gonads - rritjet e hormoneve nga 4 Times (!).

  Energji fillon djalë thjesht rozpyraty brenda. Dhe kjo është shumë e rëndësishme për të paguar aktivitetin hormonal shpërthim fizik, përndryshe tërë thelbin e kaloni adoleshentëve seksual ndaj tokës, që shpesh çon në shfaqjen e komplekset më të fortë; fëmija do të ndjeni se askush nuk e kupton (në masën që ai e di se si për të shpëtuar botën). Dhe?% B
  Pasoja 0k: seks herët, përdhunim, varësia serioze për drogat (duke përfshirë të duhanit dhe alkoolit); downside: psikozë, një qark, vetëvrasje

  Dallimi i sekseve është se djema thjesht shkoni në fazën e "seksual", duke anashkaluar "erotike", në krahasim me vajzat.

  Gjysma e bukur të mjaftueshme për të përmbushur, përqafim, puth atë! Trupi i njeriut kërkon më shumë (sidomos nëse nuk reduktohet prodhimit të hormoneve), dhe duhet të ketë një vullnet të fortë për të ndaluar atë. Shumë nuk mund të, në prani të problemeve të sipërpërmendura. Nga rruga, 90% e dhunimeve dhe të marrëdhënieve të hershme që ndodhin faji i vajzave - mirë, ata nuk mund të kuptojnë nivelin e nevojave të njerëzve ... Dhe për këtë arsye është për të tërhequr vëmendjen për veten e saj me përbërjen, veshje, gjestet, lëvizjet mund të jetë fundi i keq.


  Duke u bërë fëmijë Seksualiteti 17 vjet

  Duke u bërë fëmijë Seksualiteti i 17 viteve për vajzat 18-23 vjeç për djem.

  Dhe vetëm në këtë moshë vajzat fillojnë zgjim seksualiteti vjen dhe gatishmëri psikologjike dhe fizike për seks. Por të jenë të vetëdijshëm se zhvillimi i sistemit musculoskeletal dhe formimi i skeletit të vajzës përfundon vetëm 19 vjet më parë, në qoftë se ju doni të mbani të shëndetshme në mënyrë që - para lindjes nuk është e nevojshme.

  Në djem nën moshën prodhimin e hormoneve seksuale është reduktuar përgjysmë, rrit vetëdijen sociale dhe morale, jo të komplikuar nga funksionet e brendshme të trupit. Për të tërhequr një paralele me zhvillimin e gjinisë së kundërt, atëherë në mënyrë ideale, në qoftë se një vajzë e re i plotëson djalë 2-4 vjet më të vjetër.

  Kjo sigurisht nuk është standarde, por për shkak të mospërputhjes në moshë (dhe, për pasojë, funksioni seksual) mund të fillojnë problemet seksuale që mund të çojë në dallimet palë.

  Pas 24 vitesh në djem të fillojë fazën e maturimit seksual. Nga rruga, fakti interesant se meshkujt, ndryshe nga femrat, në rritje deri në 25 vjet! Tani ngarkesës në trup është sistematik: puna merr shumë kohë dhe përpjekje, dhe funksioni hormonal bëhet një karakter periodik, i cili ndikon në mundësitë për gratë në shtrat.

  Pra gradualisht, me të gjitha vështirësitë, përvojat dhe problemet me djem e të rriten burra dhe vajzat me zonjë të bukur.

  Gjëja kryesore - të dinë për të gjitha "pragjeve", nuk nxitojnë gjërat dhe mos harroni se kjo është e gjitha ndodh për shumë mijëra vjet.

  Informacion nga neni Oleg Agayev "Si u bërë seksualiteti i varur fëmija i moshës?"