Ditët favorshme për konceptim


 • Matja e temperaturës basal
 • Tabela rekord temperaturën e trupit basal
 • Leximi grafikët
 • Variacionet e kthesa të temperaturës


 • Veza pas ovulacionit jeton gjatë - vetëm disa orë, dhe spermë ruajnë aftësinë e fekondimit disa ditë. Pra, vetëm disa ditë para ovulacionit të krijoj një më të mirë se pas tij, sepse sperma nevojë më shumë se një ditë për të marrë në tubat fallopiane dhe fekondoj vezën.

  Ky artikull diskutuar se si për të përcaktuar ditën e ovulacionit duke matur temperaturën bazë të trupit. Rekomandimet se si për të matur si duhet temperaturën basal. Tregon një shembull të grafikë të përgatitura për matje.

  Ne përshkruajnë mundësitë e ndryshme të kthesa e temperaturës.


  Matja e temperaturës basal

  Temperatura basal - Temperatura mucous trup pas zgjimit.

  Rezultatet temperatura basal jep një shumë informacion:

 • ovulacioni ka ndodhur;
 • ose vezë maturohet;
 • Kur menstruacione;
 • nëse devijimi në ciklin;
 • shtatzënisë ndodhur.
 • Por temperatura më e rëndësishme basal informacion është për të përcaktuar kohën e ovulacionit. Për foto qartësi dhe të përcaktojë ditëve të favorshme për konceptim është e rekomanduar për të matur temperaturën bazë prej 3 deri 6 cikle menstruale, të dhënat hyrë në rrjetë dhe për të ndërtuar anekse, të cilat do të jenë një burim i informatave për kohëzgjatjen e ciklit tuaj, kohën e ovulacionit, sjelljen e hormoneve, etj .


 • Temperatura bazë e trupit duhet të matet në zorrën e trashë . Përndryshe, gojë dhe vaginë, por këto metoda nuk janë standardizuar. Gjatë një cikël metodë e matjes duhet të jenë të njëjta;
 • Merrni temperaturën tuaj në të njëjtën kohë çdo mëngjes , nuk marrë nga shtrati dhe pothuajse pa hapur sytë e tij (kjo termometër është e nevojshme për të përgatitur mbrëmjen që do ta bënte mëngjes një minimum prej lëvizje, sepse ajo shkel indikatorëve;
 • Temperatura bazë e trupit duhet të matet gjatë gjithë ciklit , më i mirë gjatë menstruacioneve.
 • Është e këshillueshme që të përdorin të njëjtin termometër (Të mbajë zakonshme qelqi për rreth 5 minuta, dixhital - për të thirrur) në jetëgjatësi.

  Nëse keni nevojë për të ndryshuar termometrin - e bëjnë këtë shenjë, që nga matjet mund të ndryshojnë;
 • Mundohuni të bëni matjet në të njëjtën kohë , plus - minus rreth një orë. Çdo orë shtesë e gjumit ngre temperaturën me 0,1 gradë. Konsideroni këtë në qoftë se ju fle më gjatë;
 • Merrni temperaturën tuaj pasi të paktën tre orë gjumë të pandërprerë (Edhe duke marrë deri në 6:00 në tualet, dhe të matur temperaturën në 08:00, ju bëni një gabim, që nga periudha e fundit e gjumit është 2 orë); / Li
 • Për interpretim të saktë të grafikut duhet vëzhguar temperaturën bazë të paktën 3 muaj
 • Që nga temperatura basal i përgjigjet një sërë faktorësh (sëmundje me ethe, të pijshëm një natë më parë, duke përdorur pads ngrohjes apo Elektro, stresi, natë pa gjumë), kjo ka kuptim për të bërë vlerësime të veçanta ky dhe i vuri në të dhënat e mëposhtme dhe pastaj të vazhduar dhe për të ndërtuar një grafik rrjetit.

 • Tabela rekord temperaturën e trupit basal


  Data
  Dita e ciklit
  t
  Ndarje
  Indikacionet
  Prill 12
  14
  36,3
  Sticky, e bardhë
  Herët të zgjoheni
  Prill 13
  15
  36,5
  Bardhë veze
  Dje shënoi ditëlindjen
  Prill 14
  16
  36,6
  Bardhë veze
  Online
  Prill 15
  17
  36,7
  Ftohtë
  Online
  Prill 16
  18
  38,8
  Ftohtë
  Online
  Prill 17

  19
  36,9
  Ftohtë
  Online

  Kjo formë e vërejtjeve grua shumë e shumë të dobishme dhe mjekun e saj për të kuptuar shkaqet e mundshme të mos-shfaqjes së çrregullimeve të ciklit të shtatzënisë, etj

  Matja e temperaturës basal është prodhuar:

 • ndërsa duke marrë kontraceptivë hormonal;
 • duke përdorur lloje të ndryshme të kontracepcionit që përmbajnë hormone;
 • kalimi i terapisë hormoneve.

 • Leximi grafikët

  Çelësi për një lexim korrekt të grafikët është aftësia për të përcaktuar rritjen temperatura e sistemit dhe të bien. Me fjalë të tjera, ju do të shihni se temperatura është rritur ovulacionit, reduktuar brenda kufijve të caktuar, ndërsa pas ovulacionit këto ndryshime ndodhin në një temperaturë të lartë.

  Shkarko fund është se për të parë foto si një e tërë, në vend se duke u fokusuar në rënie individuale dhe vjeshtë:

 • Para ovulacionit Temperatura normale basal është 37 ° C (në nivele të ulëta - faza e estrogjenit);
 • Në kohën e ovulacionit temperatura nganjëherë basal bie në 36 ° C dhe më poshtë;
 • Pas ovulacionit temperatura basal rritet dhe është rreth 38 ° C (në nivele të larta - faza e progesterone) dhe të mbajtura para menstruacioneve të ardhshëm;
 • Ditë para se temperatura e menstruacioneve gradualisht zvogëlohet në nivel të ulët dhe pastaj recurs.
 • Ka lloj i "ritëm" dhe orari është i ndarë në dy pjesë: përpara ovulacionit - "të ftohtë", dhe pas ovulacionit - "nxehtë".

  Ky është kursi normal i ciklit menstrual, në të cilin rritja basal temperaturë pas tij e sigurt të them se ovulacioni ka ndodhur tashmë .


  Variacionet e kthesa të temperaturës

 • Lloji Standard:
 • predovulyatornogo dhe rënia premenstrual në temperaturë;
 • ndryshim në temperatura mesatare dhe fazën tjetër të parë të paktën 0,4 - 0,5 ° C;
 • kohëzgjatja e fazës së dytë të paktën 12-14 ditë.
 • Ky është një cikël normal bifazik menstrual. Temperaturë të ulët apo të lartë në të dy fazat, me kusht që ndryshimi i temperaturës është të paktën 0,4 -0,5 ° C nuk është një sëmundje. Ky funksion organizëm individual.
 • I ftohtë në fazën e dytë apo keq shprehur rritja e saj tregon mungesën e funksionit të korpus luteum dhe progesterone kështu të ulët.

  Për të mbështetur fazën e dytë të shtatzënisë dhe të përshkruajnë progesterone që përmban drogë
 • Nëse gjatë menstruacioneve temperaturë basal nuk reduktohet , dhe rritur - kjo tregon praninë e endometritis kronike (inflamacion i rreshtim të mitrës).
 • Nëse gjatë orarit të ciklit mbajtur në të njëjtin nivel (Kurbë monotonic) kjo tregon mungesën e ovulacionit - ciklit anovulatory. Në gratë e shëndetshme mund të jetë prania e disa cikle anovulatory në vit, por në qoftë se një model i tillë është vërejtur në të gjitha ciklet - konsultohuni menjëherë me mjekun.
 • Nëse faza e dytë e temperaturës basal ka një ose më shumë "Shkaktimi » - Kjo tregon se veza ishte e humbur kur hiqet faktorët pa lidhje dhe efektet e tyre të mundshme në temperaturë basal.

 • Nëse menstruacionet mungon, dhe temperatura basal mbahet në fazën e dytë të më shumë se 18 ditë - Shtatzënia e mundshme. Gjithashtu, në qoftë se menstruacione pakët ose temperaturë të pazakontë, dhe basal është mbajtur në një nivel më të lartë - një shtatzëni të mundshme të rrezik.
 • Nëse jetëgjatësi orar duket si një "gardh" , dmth kurbë kaotik (temperaturë të ulët vazhdimisht alternuara lartë) - kjo tregon një mungesë të fortë estrogjenit ose i matjeve të pasakta, pra pa marrë parasysh të gjithë faktorët dhe hollësitë.