Sport nënë - një fëmijë i shëndetshëmNjë ekip i Universitetit të Kansas në hulumtime biomjekësore arriti në përfundimin se ushtrimi gjatë shtatzënisë kontribuojnë në formimin e një sistemi të shëndoshë kardiovaskular dhe nervor të fëmijës së palindur.

Rezultatet e studimit të mëparshëm, i cili u ndoq nga 26 gratë e moshës 20 deri në 35 vjet gjashtë muaj shtatzënë, do të paraqitet në takimin e Shoqërisë fiziologjike Amerikane në Nju Jork.

Qëllimi i një eksperiment shkencor ishte për t'u siguruar se ndikimi pozitiv "ushtrime për gratë shtatzëna" në zhvillimin e kardiovaskulare, të frymëmarrjes dhe sistemin qendror nervor të fetusit.

Vëzhgimet janë bërë duke përdorur metoda jo-invazive për hardware që u mundësonin nëpërmjet valëve elektromagnetike të ndiqni ndryshimet më të vogla në formimin dhe lëvizshmërisë fetusit paralelisht studiojnë sistemin kardiovaskular e nënës.

Ushtrimi i klasifikuar si ushtrim i moderuar aerobic: ecje intensive, biçikletë stërvitje dhe seanca të kandidojë për 30 minuta tri herë në javë. Shumë Palët të përfshirë në sport me rregullsinë më të madhe, por nuk ishin ata që e lënë pas dore aktivitetin fizik

Duke krahasuar rezultatet, studiuesit në përfundimin se gratë që ushtrohet treguesit e zhvillimit rregullisht fetale sipër.


Kjo na lejon për të shtetit që ushtrojnë gjatë shtatzënisë jo vetëm të promovuar një fetus të shëndetshëm, por fizikisht i fortë dhe lindjen e fëmijës tuaj!

Megjithatë, ekspertët i kërkojnë gratë shtatzëna për të treguar maturi dhe fuqimisht këshilluar që niveli i aktivitetit fizik janë zgjedhur individualisht nën mbikëqyrjen e një specialisti mjek.

Lajme përgatitur në lajme www.bbc