Komunikimi në mes binjakëve


 • Fjala e parë
 • Zhvillimi mendor
 • Gjeste
 • Mësoni gjuhën e shenjave
 • Interesi në fytyrën e njeriut
 • Si binjakët mësojnë të komunikojnë

 • Tema e komunikimit midis binjakeve shpesh rrethuar nga mistikë. Fjalë e ka atë që në binjakët e rinj dhe gjuhën e tyre të veçanta midis tyre edhe të një lidhjeje telepatik. Psikologji zhvillimore mund të shpjegojë këtë fenomen përmes konceptit të komunikimit jo-verbal (komunikimi pa fjalë), i cili luan një rol të rëndësishëm në jetën e fëmijëve të vegjël, sidomos binjakët.  Fjala e parë

  Shumica e fëmijëve të shpallin fjalën e tyre të parë në mes të 12 dhe 18 muajsh. Pak më vonë ata fillojnë të kombinoj fjalë - për herë të parë në palë, dhe pastaj - në fjali të shkurtra.

  Kur fëmija mbush dy vjeç, ai zakonisht përdor janë 200-300 fjalë.


  Në zhvillimin e gjuhës së binjakëve është ritmi më i ngadalshëm. Për shembull, një mesatare e binjakëve të fillojnë të flasin më vonë (rreth 25 muaj) dhe ata shpesh takohen probleme me shqiptim; megjithatë, shumica e prindërve e kuptojnë që fëmijët mundësitë për të shprehur ndjenjat e tyre dhe mendimet janë shumë më superiore ndaj tyre, ndërsa aftësitë e gjuhës kufizuar.


  Ajo që e bëri të mundur këtë? Gjë është përdorimi i zoti i komunikimit jo-verbal. Vëzhgimi i veprimeve dhe shprehjeve të fytyrës e fëmijëve mund të them shumë për mënyrën se si ata ndjehen, çfarë duan dhe madje edhe se çfarë ata mendojnë.


  Këto këshilla mund të jetë veçanërisht i rëndësishëm për binjakët kur ata ishin vetëm duke filluar për të komunikuar mes tyre dhe me të tjerët.  Zhvillimi mendor

  Komunikimi joverbal përfshin shumë sinjale ne i përdorim për shkëmbimin e informacionit, duke përfshirë edhe gjeste dore, kontaktit sy, shprehjeve të fytyrës dhe kontakt. Sinjalet jo-verbale janë thelbësore për fëmijët dhe fëmijët e vegjël, si ata lejojnë ata për të marrë hapat e parë për të komunikuar.


  A e dini se vëmendje për gjuhën e trupit dhe reagimin e fëmijës suaj në këtë gjuhë promovon zhvillimin social, emocional dhe madje edhe intelektuale te fëmijët? "Settings" i rritur ndaj këtyre sinjaleve pasurojnë komunikimin e saj me fëmijën dhe për t'u dhënë atyre dy mundësi për të mësuar shumë.  Gjeste

  Kids fillojnë të komunikojnë shumë kohë para se të fillojnë të flasin. Është e rëndësishme që prindërit të njohin dhe të saktë të interpretuar gjeste të tyre. Për shembull, në moshën 12 muaj të fëmijëve gisht duke treguar për një objekt që dëshironi. Disa muaj më vonë, kuptimi i këtij gjesti ndryshon: Fëmijët tregojnë për temën për të dëgjuar komentin tuaj për këtë. Fëmija 18-muajsh duke treguar gishtin e tij në të qenit, jo sepse ai donte për të marrë afër afër saj dhe ta di reagimin tuaj për të. Të ndjehen të sigurt fëmijën në një situatë të komunikimit, prindërit duhet për të interpretuar këto sinjale.


  Gjeste të zhvilluar gjatë gjithë fëmijërisë.

  Fëmijët shpesh e bëjnë gjeste të informacionit për të cilin ata janë në gjendje të marr fjalët. Për shembull, fëmijë 4-vjeçar duke u përpjekur për të ju tregojnë se si ai shkoi te mjeku nuk mund të di fjalën "stetoskop" sepse ajo tregon se mjeku ka subjektin, dhe ju e dini se çfarë është rreth.


  Nëse një fëmijë ju tregon për diçka shumë të rëndësishme për të jo vetëm të dëgjuar fjalët e tij, por edhe të vëzhguar veprimet e tij. Kjo është veçanërisht e vërtetë për ata fëmijë aftësitë e të folurit e të cilëve është i pazhvilluar. Prandaj, ndjeshmëria për sinjalet joverbal dhe të inkurajojnë përdorimin e tyre është veçanërisht e rëndësishme kur kanë të bëjnë me binjakët.  Mësoni gjuhën e shenjave

  Që prej 12 muajsh, fëmijët mund të mësohen gjuhën e shenjave, për shembull, duart valë mund të thotë "zog" dhe kreu anim - "kapak". Përdorni gjeste dhe shenja lejon fëmijët të komunikojnë dëshirat e tyre dhe zvogëlon gjasat që përpjekjet e tyre për të komunikuar do të përfundojë me zhgënjim. Ka të dhëna se fëmijët të cilët janë mësuar në moshë të re shënon herën e parë IQ shkollë është më e lartë se ajo e kolegëve të tyre.


  Ju lehtë mund të dalë me shenjat e tyre, e cila mund të mësojnë një fëmijë. Vetëm të përcaktojë fëmijën që ata do të thotë, dhe sigurohuni që ata të kuptojnë të gjithë njerëzit e tjerë të cilët shqetësohen për fëmijë.  Interesi në fytyrën e njeriut

  Ne e dimë se interes në fytyrë njerëzore në foshnjat pothuajse të lindura. Ndërveprim ballë për ballë mënyrë të pabesueshme inkurajon fëmijët dhe fëmijët e vegjël. Shikoni në sytë e një personi tjetër u jep atyre të rritur normën e zemrës dhe frymëmarrje.


  Fëmijët fillojnë të mbajnë kontaktin me sy kur ata janë rreth 3 javë i vjetër. Është shumë e rëndësishme për zhvillimin e lidhjes midis prindit dhe fëmijës. Fëmija buzëqeshje i parë fillon gjatë fazës së gjumit paradoksal (lëvizje e shpejtë e syve), por kjo nuk është një buzëqeshje e vërtetë. Buzëqeshje si një reagim ndaj ngjarjeve të botës së jashtme janë rreth 3 javë - për herë të parë në përgjigje të tingullit të zërit të nënës, dhe pastaj - në sytë e fytyrën e saj.
  Në 6 javë, foshnjat fillojnë të pajtohet me një buzëqeshje në vëmendje të tij nga fëmijët më të vjetër dhe të rriturit. Binjakët ditën e parë të realizuar praninë e njëri-tjetrit, por 3-4 muaj ata zakonisht nuk mbajnë kontaktin me sy dhe buzëqeshje me njëri-tjetrin. Si ata më të vjetër ata marrin më shumë dhe më shumë nga komunikimi me njëri-tjetrin. Kur ata të festuar vitin, ata janë lexuar shumë mirë njëri tregon të tjera emocionale.  Si binjakët mësojnë të komunikojnë

  Situatë unike Blyznetsovaya e bën një ndikim në mënyrën se si binjakët mësojnë të komunikojnë. Ne kemi përpara nesh dy fëmijë të së njëjtës moshë që jetojnë së bashku.

  Anëtarët e çiftit mund gjithmonë të bërë kompania për çdo tjetër dhe më pak nevojë për të komunikuar me të tjerët. Kjo gjithashtu do të thotë se prindërit shpenzojnë biseduar me ta më pak kohë.


  Përveç kësaj, këta fëmijë janë pothuajse gjithmonë së bashku. Kjo nuk është për t'u habitur se binjakët zhvilluar shumë herët një ndjeshmëri të veçantë për të sobliznetsa përpjekjet për t'u bashkuar me chat - veçanërisht në gjuhën e tij trupore.


  Shumë besojnë se ka midis binjakeve komunikimit telepatik, veçanërisht nëse ata janë të monozigotë. Të paktën disa nga provat për ekzistencën e tij është e kuptueshme në dritën e dy fenomeneve.


  Së pari, siç u përmend tashmë, binjakët janë shumë të mira në të që të lexojë cues joverbal sobliznetsa.

  Kjo do të thotë se ata reagojnë në sjelljen e njëri-tjetrit më shpejt dhe me saktësi se gjithë të tjerët. Prandaj, "telepati" vetëm vjen poshtë për faktin se ata janë "të tuned" me njëri-tjetrin më shumë se çdo tjetër.


  Së dyti, ne mund të shohim se binjakët shpesh pothuajse në të njëjtën kohë të kryer të njëjtin veprim. Binjakët, monozigotë veçanërisht, kanë tendencë për të kopje njëri-tjetrin vazhdimisht. Ndonjëherë ajo mund të ngatërrohet me imitim ngjashmërisë gjenetike, e cila çon në ngjashmëri në sjellje. Një studim i kujdesshëm i video games binjakëve tregon se veprimet e inicuara shpesh të caktuara (p.sh., shprehjeve të fytyrës) është vetëm një nga fëmijët.

  Binjak tjetër shikuar atë (shpesh thjesht duke hedhur një shikim të vetëm, të padukshme për të tjerët) dhe kopjet e sjelljes së tij.


  Informacione nga artikullin "binjakët Secrets e komunikimit"