Vështirësitë Sociale njerëz me sindromi Asperger


 • Çfarë social problemet dëmtojnë njerëzit me sindromin Asperger

 • Çfarë social problemet dëmtojnë njerëzit me sindromin Asperger

  Shkeljet sociale që ndodhin në sindromin Asperger, shpesh
  me ashpërsi të tillë që në autizëm me intelektualit të ulët
  zhvillim. Egocentrizmi me pak ose aspak dëshirë ose
  Aftësia për të bashkëvepruar me moshatarët është e veçantë
  nënshkruajë shkelje. Tipike është naivitet social,
  vërtetësia e tepruar dhe siklet pas comments bërë
  të rriturit të panjohura apo fëmijët.

  Edhe pse nuk ka tipare të përbashkëta nga të gjithë njerëzit do të
  Sindromi i Asperger, vështirësi me sjelljen në shoqëri thuajse

  universal, dhe është ndoshta kriteret më të rëndësishme që
  përcakton këtë shtet. Njerëzit me sindromin Asperger nuk kanë
  aftësia e natyrshme për të parë dhe të ndjehen implikimet sociale
  bashkëveprim. Si rezultat, njerëzit me sindromin Asperger mund
  për shembull, për të ofendoj të tjerët me fjalët e tyre, edhe pse ai nuk e bëri
  do të ofendoj askënd, ai thjesht nuk ndjehen kufijtë e lejueshëm
  në këtë situatë. Shpesh njerëzit me sindrom edhe në gjendje Asperger
  transmetojnë gjendjen e tyre emocionale.

  Njerëz Neautistichnye janë në gjendje për të marrë një shumë informacion në lidhje me
  njohës (mendore) dhe emocional shtet e të tjerëve,
  bazuar në kontekstin e komunikimit, shprehje e fytyrës dhe gjuhën e trupit, por


  Njerëzit me sindromin Asperger, kjo aftësi nuk është i zhvilluar. Kjo është nganjëherë
  i quajtur "verbëri social" - paaftësia për të krijuar një model të mendimit
  tjetër në mendjen e tij. Ata janë të vështirë ose e pamundur për të kuptuar se çfarë
  personi tjetër ka në mendje kur ai nuk flet drejtpërdrejt (p.sh., "lexohet
  midis vijave "). Kjo nuk është për shkak se ata nuk mund të dalë me një përgjigje, dhe
  sepse ata nuk mund të zgjedhin në mes të përgjigjeve të mundshme - nga individ
  "Verbëri Social" nuk mund të mbledhin informata të mjaftueshme për
  A atë ose nuk e di se si për të interpretuar informacionin e mbledhur.


  Njerëzit me sindromin Asperger "të verbër" në lidhje me gjestet e të tjerëve dhe
  nuancat e fjalës, kështu që të vini re vetëm atë që u tha, dhe në

  fjalë për fjalë. Për shembull, një person nuk mund të ndjehen të çuditshme
  Kufijtë trupore dhe qëndrojnë shumë afër, fjalë për fjalë "kanosës" më lartë
  njeri, dhe i shkaktuar acarim.

  Megjithatë, kjo vështirësi "leximin" e njerëzve të tjerë joverbal (joverbal)
  raportet, shumica e njerëzve me sindromin Asperger atje
  vështirësi të shprehur gjendjen e tyre emocionale përdorur
  "Gjuha e trupit", shprehjeve të fytyrës dhe toni i masës në të cilën
  është në gjendje për shumicën e njerëzve. Ata janë të ngjashme apo edhe më të fortë
  reagimet emocionale se sa shumica e njerëzve (edhe pse ata nuk janë gjithmonë
  emocionalisht të reagojnë për të njëjtën gjë), vështirësitë - në terma

  emocionet, megjithëse vëzhguesve të jashtëm mund të ndjehen se ata nuk kanë emocione.

  Shumë njerëz me sindromi Asperger mund të jetë e vështirë për të
  "Kontakt Syri". Shumë pak vështrim në sytë e tij, si ajo
  emocional mbingarkoj ato; vështrim tjetër neemotsiynym në sytë e tij,
  "Filluar" shikoni, që mund të duket e pakëndshme
  njerëz të tjerë. Pamja është më së shumti e pazakontë, dhe ai theksoi Aspergerit
  natyra e tij fikse, për shkak të faktit se njerëzit me sindromin
  Ora Asperger-it për të parë në një person tjetër dhe punën e
  trurit që zakonisht merr sinjale vizuale kur shikon në
  objekt pajetë. Gestures mund gjithashtu pothuajse mungon

  apo, anasjelltas, shikoni ekzagjeruar dhe i gabuar.

  Ju lutem vini re se për shkak sindromi është klasifikuar si
  çrregullim fantazme, disa njerëz me sindromi Asperger mund
  kanë aftësinë pothuajse normale për të interpretuar shprehjeve të fytyrës dhe
  forma të tjera delikate të komunikimit. Megjithatë, shumica e njerëzve me sindromën
  Aspergerit-së nuk është i pajisur me këtë aftësi nga natyra.
  Ata kanë
  të mësojnë aftësitë sociale, duke përdorur inteligjencën, duke rezultuar në
  zhvillimi social është e vonuar.

  Sipas disa dijetarëve, shumë vështirësi sociale autistic
  përshkruar me saktësi si një keqkuptimi të ndërsjellë në mes autistic dhe
  neautistami.

  Si një i vështirë autistic për të kuptuar gjuhën e trupit neautista dhe
  neautistu vështirë për të kuptuar gjuhën e trupit autistic. Disa autistic
  pohojnë se gjuha e trupit e tjetri autistic tyre shumë më e lehtë për të kuptuar se
  neautistov gjuha e trupit. Në këtë rast, mungesa e mirëkuptimit mes autistic dhe
  neautistami krahasueshme me mungesën e mirëkuptimit në mes njerëzve të kulturave të ndryshme.
  Të paktën në disa raste, "mungesa e aftësive sociale"
  mund të jetë një ngurrim për të komunikuar me njerëz të tjerë. Edhe sikur
  Njeriu nuk mund të interpretojë shprehjet e fytyrës etj. e., ngurrimi
  komunikuar mund të jetë një faktor shtesë. Nëse ju mund të neautist
  shmanget qëllimisht komunikimin me një person të caktuar për shkak të keqes

  se ai e ka shkaktuar atë ose arsyet morale, personi me
  Sindromi Asperger-së nuk mund të doni për të komunikuar me askënd, përveç, ndoshta,
  një person i vetëm, të cilin ai mendonte shumë e lartë.

  Informacion nga artikullin "sindromi i Asperger".