Fjetur fëmijë


 • Beware bordet
 • Features gjumi porsalindur
 • Fjetur fëmijë
 • Bie në gjumë pa nipples
 • Feeding natën
 • Ditë dhe natë
 • Lodhje
 • Në një mendje për të mirë

 • Beware bordet

  Në të gjitha, pa përjashtim, ka vet, natyrisht, vetëm ideja e tij e saktë të asaj se si për të zgjidhur problemet me gjumin porsalindur. Për prindërit e rinj të papërvojë rreziku është se këto padëshiruar (megjithëse të dhënat nga më të mirë-kuptim) Këshilli mund të ndikojë negativisht në aftësitë tuaja prindërore dhe si rezultat, zhvillimi normal i fëmijës tuaj ... në qoftë se ju nuk i përmbushin ato plotësisht të armatosur. Sa më shumë që janë të vetëdijshëm për çështjet e gjumit të fëmijëve, më pak të ngjarë se është që të tjerët të shkaktojë që të vënë në pikëpyetje vendimin.  Tërësisht shqyrtuar faktet dhe zhvillimin e një plani të detajuar për kujdesin e fëmijëve, ju me besim mund të përgjigjen të gjithë ata të mirë-kuptim i dhënë këshilla të rreme dhe këshilla që duhet të bëjë pikërisht të kundërtën. Pra, së pari ju duhet të mençur up dhe për të kuptuar situatën! Përcaktoni se çfarë ju duhet të bëni dhe pse. Lexuar në lidhje me problemin tuaj në libra dhe revista, vizitoni klasat speciale në grupe mbështetëse - kjo do t'ju ndihmojë të kuptoni natyrën e problemit dhe për të gjetur zgjidhje të drejtë.


  Features gjumi porsalindur

  Në muajt e parë të jetës foshnja fle vetëm kur i lodhur - jo më shumë, jo më pak.


  Jo në fuqinë tuaj për të përfunduar një fëmijë për të fjetur, kur ai nuk e duan atë, dhe anasjelltas - ju kanë gjasa për të përmendë atë kur i shpejtë në gjumë.

  Porsalindur bark të vogël. Megjithatë, ajo është në rritje me hapa të mëdhenj, pse bëri lehtëson ushqimeve të lëngshme që foshnjat tretet shpejt. Po, do të ishte mirë për të përfunduar një foshnjë në kohën e duhur dhe nuk dëgjojnë ndonjë zë nga ajo deri në mëngjes. Megjithatë, kur është fjala për një fëmijë të vogël, është pothuajse e pamundur. Sapolindur duhet të ushqehen çdo dy deri katër orë - dhe nganjëherë më shpesh.


  Fjetur fëmijë

  Prindërit papërvojë shpesh janë në gabim nëse foshnja fle i ngushtë gjithë natën shpejt pas lindjes.

  Megjithatë, porsalindur "gjithë natën", është reduktuar në pesë orë. Shumë (por jo të gjitha) e foshnjave mund të fle në mënyrë paqësore nga mesnata deri në orën pesë të mëngjesit (kjo nuk do të thotë kjo në të vërtetë ndodh). Po, kjo ka pak të bëjë me idenë tuaj të proverbiale "fëmijën të mirë ëndërr!"

  Për më tepër, disa fëmijë duke fjetur thellë në natë, papritmas fillojnë të zgjohen më shpesh dhe shpesh për të rivendosur gjumë të shëndetshëm se ata kanë nevojë për një vit ose dy.


  Bie në gjumë pa nipples

  Për porsalindur natyrisht bie në gjumë gjatë gji, shishe apo biberon gjiri, biberon.

  Megjithatë, në këtë rast, ekziston rreziku se nëse fëmija është në gjumë kështu ai fillon që të lidhen fle me lëvizjet gjiri, dhe përfundimisht të mësuar fëmijën tuaj për të bjerë në gjumë pa nipples nuk do të jetë e lehtë. Kjo është ndoshta një nga shoqatat më të këndshme me gjumë, të cilat mund të rezultojnë në fëmijën. Megjithatë, një përqindje e konsiderueshme e prindërve të cilët përballen me sfidën e hedhjen fëmijët më të vjetër, të detyruar për të luftuar për këtë shoqatë të fortë.

  Pra, nëse ju doni të bie në gjumë fëmijën pa ndihmën tuaj, është e rëndësishme për të siguruar që fëmija gjiri një biberon të bie në gjumë, jo në ëndërr. Nëse është e mundur, kjo do ata butësisht nga gjirit, shishe apo biberon hequr fëmija ra në gjumë më vete.

  Nëse jeni duke bërë këtë shpesh e mjaftueshme, ai do të mësojnë për të bjerë në gjumë pa nipples apo zemrat e tyre.


  Feeding natën

  Shumë pediatër rekomandojnë që prindërit duhet ta zgjoni fëmijën për të ushqyer çdo katër orë, dhe shumica e foshnjave të zgjoheni më shpesh. Por të jetë se si ajo mund, fëmija juaj duhet të zgjohen disa herë në natë. Gjëja kryesore - për të mësuar të njohin kur ju duhet për të ushqyer fëmijën, dhe kur një vë në gjumë atë të fle përsëri.

  Këtu është sekret që ju duhet të dini. Në babes ëndërr jap një shumëllojshmëri të tingujve, nga pohryukuvannya në whining dhe britmat me zë të lartë. Këto zëra nuk janë gjithmonë të kumtoj zgjuar fëmijën.

  Edhe duke i dhënë këto "gjumë i rëndë" fëmija juaj fle.


  Mëso për të dalluar mes "gjumë i rëndë" nga "tingëllon zgjim." Nëse fëmija u zgjua dhe të kërkuar për të ngrënë, ju duhet për të ushqyer atë më shumë dhe ai në mënyrë të shkujdesur ra në gjumë për disa orë. Megjithatë, në qoftë se fëmija është "duke folur" në pjesën e jashtme - nuk e zgjoni atë!


  Ditë dhe natë

  Në mënyrë tipike, porsalindur fle 16-18 orë në ditë, dhe kjo ëndërr është shpesh i ndarë në gjashtë apo edhe shtatë periudhave. Ju mund të ndihmoni fëmijën tuaj të bëjnë dallimin në mes të natës dhe ëndërr e ditë, që të ndihmojë atë të fle më gjatë natën.

  Dita përfundon fëmija për të fjetur në dhomën lit ku ai mund të dëgjojë atë që po ndodh rreth.

  Në natën, të përpiqet për të vënë fëmijën në një dhomë të errët ku ju nuk e merrni tingujt e tjerë, me përjashtim të zhurmës të bardhë (ubayukyvayuschye sfond tingujt). Teach fëmijën të bëjnë dallimin midis ditës dhe natës do të ju ndihmojë të notuar në mbrëmje para se të shkojnë në shtrat dhe salcë në pizhame - gradualisht fëmija mëson të perceptojnë këto veprime si një prolog për të fjetur.


  Lodhje

  Mëso për të kuptuar kur fëmija dëshiron të fle dhe e vendosi atë në krevat, pasi të vëreni shenjat e lodhjes. Një fëmijë fle kur trupi i tij kërkon gjumë - i pakënaqur fëmijë. Me kalimin e kohës kjo do të çojë në çrregullime të gjumit që komplikojë formimit gjumë. Mëso mend dëshirën e fëmijës për të fjetur në një shenjë e sigurt - ai qetësohet, duke humbur interesin në lodra dhe të tjerët, fillon të luajë up - dhe e vendosi fëmijën për të fjetur sa më shpejt mundësi bien.


  Në një mendje për të mirë

  Mos u shqetësoni se fëmija do të ju zgjoheni periodikisht më parë në mënyrë të akorduar në të. Para së gjithash, të relaksoheni dhe mos u bëni merak sepse të feedings natën. Pakënaqësisë dhe të këqija disponimi juaj e vazhdueshme do të ndryshojë asgjë. Çdo ditë situata do të përmirësohet. Ju nuk keni kohë për të parë dhe se si fëmija juaj të rritet - ai fillon të ecin, flasin dhe prapanicë në çdo gjë ... gjatë ditës dhe fle në mënyrë paqësore përmes natës.

  Informacion nga artikullin "imperative fëmijë: vërtetën dhe fiction"