Sindromi shkelje vëmendje me hyperactivity


 • Fëmijët aktive ose hyperactive?
 • Simptomet e hyperactivity
 • Shkaqet hyperactivity
 • Prevalenca dhe prognozë
 • Trajtimi i sindromi shkelje vëmendje me hyperactivity

 • Fëmijët aktive ose hyperactive?

  Jo
  duhet ndonjë fëmijë të ngazëllyer për të klasifikuar fëmijët
  Shkelja sindromi çrregullim vëmendje hyperactivity. Nëse fëmija juaj është e plotë
  energji në qoftë se ajo tejmbushur, pse është koha fëmijë
  kokëfortë dhe rebel - kjo nuk do të thotë se ai është hyperactive. Nëse ju jeni
  zabalakalysya me të dashurën e tij dhe foshnjës fillon të marrë të zemëruar, nuk mund
  në këmbë ende janë në tryezë - kjo është normale. Gomë dhe fëmijët
  Udhëtimet e gjata.  Në çdo fëmijë nga koha në kohë
  ka momente bujë. Sa fëmijë të fillojë "në këmbë"
  në shtrat kur është koha për të fjetur, ose kënaq në dyqan! Çfarë fëmijë
  është si kurdisje, duke i dhënë ndenja mërzinë nuk nënshkruan
  hyperactivity.

  Shumen fëmijë balovnik ose fëmija që
  zgjohet pa dritë, pa yll, plot forcë dhe të energjisë - një gëzim, jo
  arsye për brengosje.

  Së fundi, një fëmijë që ka motivuar probleme të sjelljes, nuk janë të lidhura me kategorinë hiperaktiv.


  Simptomet e hyperactivity

  Kriteret diagnostike sindromi shkelje vëmendje me hyperactivity
  ndryshuar gjatë viteve. Simptomat pothuajse gjithmonë duket të 7 viteve, zakonisht në


  4 vjet. Mosha mesatare kur të aplikoni tek mjeku - 8-10 vjet: kjo
  mosha dhe punët e shtëpisë arsim të fillojnë në një fëmijë
  Pavarësia, angazhim dhe fokus. Fëmijët më shumë
  moshë të re në diagnozën e trajtimit të parë zakonisht nuk e bëjnë, dhe përpara
  disa muaj, gjatë të cilit simptomat duhet të vazhdojnë. Kjo
  për të shmangur gabimet diagnostike: për shembull, dhunim i rastit
  Vëmendje mund të jetë një reagim, të tilla si një grindje apo divorci i prindërve.

  Karakteristikat kryesore
  - Shkelja e vëmendje, hyperactivity, dhe impulsivity. Varësisht
  prania ose mungesa e provave të veçantë të sindromës abuzimit

  çrregullim vëmendje hyperactivity është i ndarë në tri nëntipe: deficitit vëmendje,
  hyperactivity të përziera.

  Për diagnostikimin e sindromës abuzimit
  vëmendje çrregullim hyperactivity duhet të ketë gjashtë nga nëntë
  shenjat e kategorive nizheupomyanutyh. Simptomat duhet të jetë i pranishëm në
  Për të paktën gjashtë muaj

  Deficiti Kujdes:

 • Reduktuara vëmendjen selektive, të paaftë për të përqëndrohet në këtë temë për një kohë të gjatë, detajet e subjektit, duke e bërë gabime të pakujdesshëm.
 • Ajo mund të shpëtojë shënim se fëmija nuk mund të bëjë punë deri në fund, jo të montuara në punën e tij.
 • Përshtypja që është dëgjuar, kur ajo trajtohet menjëherë.
 • Ajo nuk e ka drejtpërdrejtë udhëzim ose nuk mund të përfundojë ato.

 • Ka vështirësi me organizimin e aktivitetit, shpesh kaloni nga një klasë në tjetrën.
 • Shmang ose i pëlqen detyra që kërkojnë stresin zgjatur mendor.
 • Shpesh humbet gjëra që i duhen.
 • Easily hutuar ndaj zhurmës të jashtëm.
 • Rritja harresa në aktivitetet e përditshme.
 • Hyperactivity dhe impulsinost:

 • Kur lëvizjet shqetësuar duart yntesyvnosty ose këmbët ose poezhivaniyami një karrige.
 • Shpesh duhet të merrni deri nga vendet e tyre.
 • Sharp ngrihet dhe drejtimin e tepruar.
 • Vështirësia marrin pjesë në aktivitete të qeta e kohës së lirë.
 • Atje, si në qoftë se "plagë".
 • Thirrjet e vendeve dhe antics tjera të zhurmshme në klasë, etj ..

 • Thotë se përgjigjet e pyetjeve të para kanë përfunduar.
 • paaftësia për të prisni nga ana e tyre në lojëra gjatë klasës, etj ..
 • Ndërhyn me bisedë apo aktivitete të tjera.

 • Shkaqet hyperactivity

  Para
  Arsyeja e sindromës shkelje vëmendje me hyperactivity konsiderohet
  intrauterine ose dëmtimi perinatal i trurit. Tani
  Të dhënat mbi predispozicion gjenetik për të abuzuar sindromi
  vëmendje hyperactivity çrregullim. 20-30% e pacientëve që vuajnë prindërit ose
  Sindromi pësuar shkelje të çrregullimit vëmendje hyperactivity. Përveç kësaj,
  prindërit kanë më shumë gjasa se sa popullata e përgjithshme, ka alkoolizmi,
  psychopathy dhe antisociale çrregullime afektive; marrjes së njëjtë

  Prindërit incidenca e këtyre sëmundjeve të zakonshme. Hipoteza se shkaku
  Sindromi shkelje vëmendje e hyperactivity janë ushqim
  alergji, gjykimet e kontrolluara nuk është konfirmuar. Disa
  raste, shkaku i sëmundjes mund të jetë një shkelje e intrauterine
  Zhvillimi. Unë gjithashtu besoj se një shkelje e sindromës së vëmendjes
  Hyperactivity mund të kontribuojë sindromi lëvizur Reye,
  Sindromi fetal alkool, helmimi me plumb, por këto
  supozim nuk është konfirmuar ende.


  Prevalenca dhe prognozë

  Sindromë
  Shkelja e çrregullim vëmendje hyperactivity është më e zakonshme tek djemtë.
  Prevalenca relativ në mes të djemve dhe vajzave - 4: 1.


  Aktualisht, prevalenca e nxënësve të shkollave fillore
  sindroma merren barabartë me 3.10%.

  Më shumë se gjysma e fëmijëve
  sindromi pësuar shkelje të çrregullimit vëmendje hyperactivity në parësor
  Klasat, ky sindrom vazhdon në adoleshencë. Këto
  adoleshentët janë të prirur për të varësisë, e vështirë për të përshtatur për ekipin. Në
  përafërsisht 60% e simptomave të kaluar në moshë të pjekur.

  Vëzhgimi afatgjatë i pacientëve dhe studime retrospektive
  tregoi se hyperactivity gjatë adoleshencës në shumë
  reduktuar, edhe pse ende shkelje të tjera. Njerëzit që vuajtën
  Abuzimi i rëndë fëmijëri sindromi vëmendje

  çrregullim hyperactivity në adoleshencë dhe rrezik moshën e rritur të lartë
  përjashtimi social.

  Siç u përmend më lart, sindromi abuzimi
  crregullimi kujdes i hiperaktivitetit (zakonisht në kombinim me të sjelljes
  Çrregullime) mund të jetë një shenjë paralajmëruese e një numri të shkeljeve
  personalitet, sjellje antisociale sidomos (vjedhje, alkoolizmi,
  përdorimi i drogës, seks i përzier). I pashoqëruar
  hyperactivity më pak agresive dhe armiqësore ndaj të tjerëve. Ata,
  ndoshta më shpesh vonesat e pjesshme e zhvillimit, duke përfshirë -
  aftësitë e shkollës.


  Trajtimi i sindromi shkelje vëmendje me hyperactivity

  Puna edukative.
  Prindërit
  dhe fëmija (si ai e kupton formularin) duhet të sqaroj kuptimin

  Trajtimi i ardhshëm. Në përgjithësi, prindërit nuk e kuptojnë se çfarë po ndodh
  me fëmijën e tyre, por sjellja e tij është i bezdisshëm ata. Duke shpjeguar të gjitha në "edukimin gabuar", ata fillojnë duke fajësuar veten dhe njëri
  tjetër. Këto akuza u rritën më tej pas kontaktit me
  Mjeku maloinformirovannym kush e di në lidhje me natyrën e trashëguar
  Sindromi shkelje vëmendje e hyperactivity dhe klasifikon sëmundjeve
  Fëmija tërësisht për shkak të gabimeve prindërve.


  Pothuajse gjithmonë prindërit
  e di se çfarë të bëjë me fëmijën, dhe dallimet në këtë drejtim çuar në
  konflikte të reja. Ju duhet të shpjegojmë atyre arsyet për sjelljen e fëmijës.
  Kjo është kryesisht për shkak të karakteristikave të lindura të psikikë (kjo,

  Në veçanti, shkelja e vëmendjes) të ndryshojë se prindërit nuk mund të. Por
  disa simptoma (padisiplinuar, ndjenja e kontradiktë) ose ndodhin
  është rritur si rezultat i edukimit të pahijshme dhe për të hequr
  prindërit e tyre kanë. Kështu, detyra e edukuar këtu
  njëjtë si në vonuar mendor: të ndihmuar prindërit të kuptojnë
  sjellja e fëmijës, për të larguar iluzion të shpjeguar se çfarë është me të vërtetë e mundur
  presin dhe si të merren me fëmijën. Është e nevojshme për të diskutuar të përgjithshëm dhe
  Çështjet e arsimit privat, për të njohur prindërit me metodat
  shpërblim, terapi të sjelljes, etj Efektiviteti i këtyre
  metodat për sindrom vëmendje shkelje e hyperactivity nuk është plotësisht

  sqaruar, por studimet e fundit kanë treguar se si të përdorin ato
  përshtatshme.

  Kushtet e të mësuarit. Nëse
  fëmijë është e vështirë për të studiuar në një klasë të rregullt, ajo është transferuar në
  klasë të specializuar. Siç është përmendur tashmë, arsyet për progresin e dobët
  Fëmijët me sindromin e shkeljes së vëmendje çrregullim hyperactivity -
  hutim dhe mungesë e këmbëngulje (karakteristikat kryesore të sindromës)
  nganjëherë i kombinuar me vonesë të pjesshëm të aftësive të shkollave.


  Simptomat mund të reduktohet duke përdorur ilaçe, por
  droga për trajtimin e vonesa zhvillim atje. Atëherë fëmija mund
  vetëm të ndihmojë të mësuarit në rrethana të veçanta, e saj përkatës

  mundësi. Në rastin e aftësive të shkollave të vonuar të pjesshme
  Kjo klasë mund të jetë korrigjim në rastin e arritjeve të ulët në
  inteligjencës normal dhe jo frenim - Class
  parakalimi. Për fat të keq, mundësitë për trajnim të specializuar
  Fëmijët underachieving aktualisht i kufizuar.

  Mjekim
  Sindromi shkelje vëmendje me hyperactivity mënyrë efektive për
  75-80% të rasteve. Megjithatë, performanca e tij, edhe pse e shprehur, ende
  simptomatike. Prandaj mjekim në fëmijët shpenzojnë
  vjet, nëse është e nevojshme, në adoleshencën e tij të vazhduar në
  të rriturit. Çfarë ilaçe nuk mund të kuruar sindromi

  Shkelja e çrregullim vëmendje hyperactivity, nuk duhet të heq nga rolet e tij janë
  shumë të tjera kronik psikiatrik dhe somatike
  sëmundjeve në të cilat vetëm terapi efektive afatgjatë.

  Shuarje
  Simptomat e lehtëson edhe zhvillimin intelektual dhe shoqëror
  fëmijë. Trajtimi në shumicën e rasteve tashmë të përfundojë në adoleshencë
  mosha.