Deficitit te vemendjes dhe crregullimit te hiperaktiviteteit ADHD


 • Kujdes çrregullim hyperactivity deficiti
 • Trajtimi dhe korrigjim i ADHD

 • Kujdes çrregullim hyperactivity deficiti

  Kujdes hyperactivity deficit disorder (ADHD) është e karakterizuar nga sjellje hiperaktiv dhe paaftësia për t'u përqëndruar. Shumë fëmijë kanë vështirësi për t'u përqëndruar, por disa abuzimi është shoqëruar me aktivitet të rritur. Fëmijët me ADHD nuk mund të ulen ende, ata janë të shqetësuar dhe nervoz, shpesh duke ndërprerë të tjerët, vazhdimisht drejtimin dhe kërcyer.

  Sipas statistikave, rreth 3-5% e fëmijëve të moshës shkollore vuajnë nga deficitit vëmendje çrregullim hyperactivity. Përafërsisht 10% -50% sindrom vazhdon në moshën e rritur.

  Duke adoleshencës hyperactivity motor zakonisht shkon, por aftësi të kufizuara të mësuarit, mungesa e vëmendjes, paaftësia për t'u përqëndruar shumica e fëmijëve janë të mirëmbajtura. E saktë shkaqet e ADHD janë të panjohura, edhe pse një teori, ajo është e bazuar në një çekuilibër të transmetuesve kimike - neurotransmitters - fëmijë të trurit, e cila është arsyeja pse ai është në gjendje për të kontrolluar sjelljen e tyre. Shpesh ADHD ka një origjinë gjenetike. Boys janë tre herë më të prirur ndaj rrezikut të deficitit vëmendje hyperactivity çrregullim sesa vajzat.

  Simptomet kryesore të deficitit vëmendje çrregullim hyperactivity:

 • Kujdes i vazhdueshëm dhe nervozizëm
 • Obstreperousness i tepruar (fëmijë duke folur ose duke luajtur shumë me zë të lartë)
 • Dështimi për të dëgjuar tjera (fëmijë vazhdimisht e ndërpret)
 • Dështimi për të ndiqni udhëzimet dhe ndiqni udhëzimet
 • Deficiti Kujdes dhe harresa
 • Çorganizimi dhe mungesa e vëmendje në detaje
 • Lëvizjet e pakontrolluara nëpër dhomë
 • Humbja e shpejtë e interesimit në detyrat dhe lojra
 • Dështimi për të përfunduar punën e nisur, të tilla si detyrë shtëpie
 • Diagnoza e deficitit vëmendje çrregullim hyperactivity është shumë e rëndësishme për të krijuar një kuptim të duhur të çrregullimit.


  Diagnoza duhet të përfshihen mësuesit, prindërit dhe mjekët. Shpesh, diagnoza duhet jo vetëm ekzaminim të plotë mjekësor, por edhe vlerësimi profesional i aftësive njohëse dhe IQ e fëmijës, si dhe vlerësimin suksesin e saj në shkollë.

  Gjithashtu vlerëson folurit dhe të gjuhës aftësitë. Kujdes çrregullim hyperactivity deficiti është e shoqëruar shpesh nga çrregullime të tjera të sjelljes apo emocionale. Fëmijët që përjetojnë vështirësi vështirësi bashkëmoshatarët kolektive. Ata janë të njohur me lehtësi nga sjellje - ata rroje, e drejtuar, kërcejnë gjatë klasës. Deficiti vëmendje çrregullim hyperactivity dhe nivelet e larta të parandaluar fëmijë normalisht të komunikuar me të tjerët.


  Trajtim dhe korrigjimi i deficitit vëmendje çrregullim hyperactivity

  Një fëmijë që vuajnë nga deficitit vëmendje çrregullim hyperactivity, të trajnuar zakonisht së bashku me kolegët e tyre, por mësuesi duhet t'i kushtojë vëmendje për nevojat e tyre, për shembull, për të dhënë më shumë kohë për të përfunduar detyrën, për të vënë një fëmijë në një pjesë të dhomës ku ajo do të jetë më pak i hutuar.

  Fëmija gjithashtu ka nevojë për mbështetje nga të rriturit dhe ndihmën e tyre në kontrollin sjelljen dhe nivelin e vëmendjes. Për të trajnuar fëmijë duhet të përdorin metoda moderne të mësimdhënies mbështetëse që ndihmojnë për të përqëndrohet dhe të mësojnë materialin e kursit.


  Trajtimi përfshin terapi të sjelljes dhe të drogës. Trajtimi duhet të angazhohen jo vetëm familjen, por edhe në shkollë.

  Prindërit dhe mësuesit duhet të mësojnë se si për të korrigjuar sjelljen e fëmijës, për të drejtuar energjitë e tij dhe për të nxitur suksesin e fëmijës. Kjo përfshin zhvillimin e problemit aftësitë, aftësitë e komunikimit të hapur dhe efektive, menaxhimit të zemërimit dhe zgjidhjen e konflikteve zgjidhjen. Trajtim të drogës është i kufizuar futje e drogës amfetaminës stimulues të tilla si Ritalin dhe deksedrin.

  Këto droga të zvogëlojë nivelet e hyperactivity në fëmijët dhe të ndihmojë koncentrat. Ka pasur edhe përmirësimin e sjelljes (ulje agresionin, harresa).

  Megjithatë, këto barna kanë disa efekte anësore, duke përfshirë edhe duke shkaktuar pagjumësi, humbje e oreksit, humbje peshe, depresion, depresion dhe të qenët i përgjumur.