Sindromi i Aspergerit


 • Kush janë
  "Asperger"
 • Ndërgjegja "Asperger"
 • "Asperger" dhe shoqëria

 • Kush janë
  "Asperger"

  Dështim
  "Settle poshtë" për të kuptuar ligjet e hotel, ndiqni rregullat.
  Arroganca, zemërim dhe pafuqisë në të njëjtën kohë
  situata fillore. Njohuri mahnitëse
  në një fushë - dhe dështimet e të tjerëve. Kujdes
  një i paqartë apo gazmend ku ajo nuk pret.
  Portret i Sherlock Holmes? Kush e di, ndoshta detektiv i madh, jetoj
  ajo është sot, psikiatër do të vënë diagnozën "sindromi
  Aspergerit-së. "

  I çuditshëm
  njerëz erdhi në botë në të gjitha kohët. Shekuj më parë
  njerëzimi nuk kishin konceptin e testeve, diagnoza

  dhe klasifikimi i çrregullimeve mendore, siç
  i sëmurë mendërisht ashtu tha se ata i çmendur ose fiksuar
  demonët dhe budalla meta psikike ose budallenj quajtur.
  Pjesa tjetër duhet të jetë përgjegjës për veten e tyre të plotë
  program. Villains uhryumtsev, cranks, dinak apo gënjyer përreth
  dënuar apo të vuajtur, apo janë refuzuar, por ishin
  Pa to ulje dhe rrethanat lehtësuese.


  Romancë
  epokë këndohen oddities e para të njeriut dhe e bëri social
  heronj mashtrues e romaneve të tij dhe poezi. Të vetme, nuk ka dëshmitarë
  ndokush, ata ishin të gjenive statusin dhe krerët fatkeqësi të cilit
  është primitive, parëndësi dhe banalitet i zakonshëm


  njerëz.

  Komunikimi ndërmjet origjinale, aftësive ndonjëherë edhe të jashtëzakonshme
  dhe oddities në jetën e përditshme nuk është edhe i ri.
  Kjo është arsyeja pse aq shpesh arrijnë geniuses janë vlerësuar vetëm pas
  Vdekja: bashkëkohësit shpesh të shmangur të paparashikueshme, ndryshe nga
  ata të afërmit, dhe i preferuar për të qëndruar larg.

  Nëse talent i jashtëzakonshëm në këtë racë e njerëzve
  ndodhur ose interesat e ka provuar shumë e pazakontë,
  ata ishin të famshëm thjesht krenar, i vështirë apo edhe i rrezikshëm.

  Shekulli i njëzetë solli në përdorim konceptin e "autizmit." Kështu filloi
  thërrasë një gamë të gjerë të karakteristikave të sjelljes që sugjerojnë
  vështirësi në kontakt me botën.

  Forma të ndryshme kështu
  jo si njëri-tjetrin se ata mund vetëm kushtimisht
  kombinuara në një grup me një tipar të përbashkët të shoqëror
  pamjaftueshmëria. Por diagnoza mund të trajtohen si
  për njeriun, është përjashtuar pothuajse krejtësisht nga komunikimi
  me botën, mezi duke reaguar për të ardhshëm, kështu që
  dhe ata që bëjnë jetë pothuajse normale.

  "Asperger"
  shpesh punojnë, të rritur fëmijët, të bëjë zbulime në shkencë
  dhe janë në dijeni se çuditshme të tyre
  deri tek nje sindrom caktuar. Por kjo mënyrë
  në një kuptim me të tjerët në tërthortë i tyre
  dhe i vështirë, sepse një nga kryesore
  karakteristikat e tyre - "verbëri" për social
  dhe aspektet emocionale të komunikimit njerëzor.

  ... Baby ofron afërmin në karamele tavolinë. Ai unashamedly
  refuzon dhe thotë: "Jo faleminderit." Me ton të pasigurt
  dhe sytë ranë në short bën kupton se ai në të vërtetë
  dëshiron të, por nuk zgjidhet. Dhe ofron përsëri.
  Një fëmijë me sindromin Asperger në këtë situatë
  vetëm përgjigjet fjalës: jo - po. Jo sepse
  ajo pashpirt ose babëzitur, vetëm ndonjë gjë që nuk është quajtur
  fjalë, ajo nuk është e qartë. Ky fëmijë është perceptuar
  fjalë për fjalë. Duket dhe ndjehet se sjelljen e fqinjit
  diçka është e gabuar, por kjo nuk mund me siguri të
  them se.


  Ndërgjegja "Asperger"

  Në mendjet
  "Asperger" Ka një lloj "spot verbër" në vend

  ku njerëzit e thjeshtë e ndërtuar një hipotezë në lidhje me mendimet e njerëzve të tjerë
  dhe ndjenjat. Kjo "spot verbër" dhe është diagnostike
  tipar për të përcaktuar sindromi në fëmijët e vegjël.

  Testi me të cilin ajo është e përcaktuar, paraqet një seri të fotografive.
  Për shembull, së pari tregon dy vajza dhe dy top
  kuti, e kuqe dhe blu.
  Vajzat me fshehur topin në të kuqe
  kuti. Foto e dytë është një nga vajzat
  dhomë dhe të tjera strehimi topin në blu.
  Në foto tjetër vajzë për herë të parë e pasme. Pyetje: Ku
  vajzë do të shikoni për topin? Fëmijë i zakonshëm katërvjeçar
  thonë - në të kuqe, ajo mban mend që ishin varrosur aty.
  Një fëmijë me sindromin Asperger vendos se blu.

  Pas
  Ai e di ku topin tani, dhe kjo nuk vjen
  mend që të tjerët nuk e kanë këtë informacion.

  Një i tillë
  çuditshme "nedohadlyvist" asgjë të bëjë me faktin se fëmija
  shtrënguar mendon apo i pavëmendshëm. Në të kundërtën, ajo zakonisht ka
  shërbimit të fshehtë të lartë dhe shpesh arrin lartësitë e shquar
  se ajo me të vërtetë interesante, nëse e studimit
  veçanti epokë historike, collectibles, matematikë
  dhe shkencë, dhe nganjëherë muzikë apo art.

  "Fëmijët me Aspergerit 'përgjithësisht ndryshojnë kujtesë të shquar
  Aftësia për të kuptuar tekstin e shkruar në mesataren e tyre më lartë
  (Dhe duke folur Në anën tjetër, duke pasur parasysh një shumë më të vështirë). Fjalim

  ata janë shumë specifike dhe zyra të plotë
  dhe libri kthehet, ata kanë tendencë për të folur meticulously gjithë
  në detaje (ai i Aspergerit i quajtur pacientët e tij "pak
  Profesorët ").

  Ende
  Një tipar i "ASPI" siç e quajnë veten e tyre, është se
  respekti i tyre duhet të jetë fituar. Ata vlerësojnë njerëzit duke i rëndësishëm
  për veten e tyre Kriteret për ta nuk ekziston koncepti i autoritetit
  mësues apo një i rritur. Pra, shpesh ata janë të famshëm për të guximshme
  dhe studentë të vështira, pavarësisht nga aftësia e jashtëzakonshme.


  Më të rënda "Asperger" kanë në situata që
  i vështirë ose i pamundur "razrulit" racionalisht, me një të vetme

  vetëm të inteligjencës. Ku intuitë e nevojshme dhe emocional
  kuptim. Ju e dini, libra për fëmijë janë të tilla "i fshehtë
  pictures ", në të cilat imazhi është i ndarë në numëruar
  segmente. Çdo dhomë ka ngjyrën e vet. Deri
  Nuk pikturoj një foto, ajo është shumë e vështirë për të llogaritur çfarë
  Ajo përshkruan. Pra, që përfaqëson "Asperger"
  nga të njëjtat emocione të imazhit të tilla neraskrashennoy
  ndërsa personi mesatar kjo foto
  ngjyrë i parë dhe shumë i qartë.

  Njerëzit me sindromin Asperger perceptojnë emocionet si një anë
  produkt të menduarit vlera e të cilit përreth diçka tantalizing
  ekzagjerim. Në të vërtetë, në qoftë se ndjenja e afërsisht ndarjes

  të këndshme dhe të pakëndshme (si edhe numrat në
  dhe i rastësishëm), të gjitha duket shumë e thjeshtë domosdoshmëri e sigurisë
  shmangur dhe për të kërkuar të këndshme. Por jeta
  çuditërisht "Asperger", tani dhe pastaj mixes të gjithë
  konceptet, dhe nganjëherë një përmasa shqetësuese.

  Këta fëmijë janë të humbur, kur është fjala për mëshirë
  keqardhje dhe dhimbje - siklet, por dhimbje
  për një arsye tjetër konsiderohet "e mirë" në sytë
  edukatorët. Kjo është e palogjikshme dhe prandaj shkakton ankth
  agresion. Ata mund të duket mizor apo indiferent, dhe të gjithë
  vetëm për shkak se ata absolutisht nuk e kuptoj se si të "tretur"
  emocion të dhimbshme, dhe vetëm mohojnë atë.

  Mbyllur,

  Arroganca, indiferencës dhe të tjera mëkatet hedhin
  akuzuar për "Aspergerit" - mjet i mbrojtjes
  kaotike, agresive dhe të paparashikueshme Bota e shqisave.
  Kjo sigurisht redukton rrethin e tyre shoqëror, nga të cilat, megjithatë,
  Vuajnë "Aspergerit është" jo shumë dhe. Ata janë tërhequr të saj
  anëtar i përbërjes së individual dhe shpesh e gjejnë veten vetëm
  përfaqësues të një kulture tjetër, një tjetër race emocionale. Në tonë
  në sajë të rrethit shoqëror në Internet është e vendosur lehtësisht.

  Kjo është
  megjithatë, nuk do të mbrojë "Asperger" i universal
  Prona mendje: emocion i drejtuar në brendësi të lindjes së lartë
  ankthi. Ajo duket e daljes pashmangshme - agresion,

  në rituale të veçanta, të cilat njerëzit ndonjëherë të prirur
  Përbërja autizmi, dhe nganjëherë në somatike
  Manifestimet, të tilla si sëmundje të zemrës, ethe, dhimbje
  ezofag dhe problemet e tjera që rrjedhin nga i pretenduar
  në vënd të sheshtë.

  Më parë
  Fëmijët me sindromin Asperger kërkojnë mbështetje të veçantë
  dhe trajnimi - fine, i zhytur në mendime dhe të respektueshëm. Zakonisht
  Puna me fëmijët është e bazuar në dije, ku
  paaftë të kuptojnë intuitivisht kuptuar racionalisht kanë
  dhe mos harroni. Por logjika nuk është gjithmonë në gjendje për të hequr alarmin,
  sepse shumë më i sjelljes njerëzore është e ekspozuar vetëm shpjegim të arsyeshëm
  me vështirësi, dhe jo në fund.

  Nuk mund të vijë
  për të ndihmuar në një shumëllojshmëri të terapive të lidhur me krijues
  punësimi dhe praktikat trupore.

  Avancimi gradual në kontakt me njëri-tjetrin, me e tyre
  ndjenjë të gjallë - një rrugë të vështirë dhe të gjatë për "Asperger"
  por gjërat nganjëherë të çuditshme ndodhin. Dashuria dhe besimi
  dhe vendim duke e bërë mrekulli, dhe nëse atje kthehet
  mik i vërtetë i përzemërt, nëse babai apo të dashur
  mësues nxehtë dhe entuziast, për të filluar imazhin misterioze
  timidly dalin bojë.


  "Asperger" dhe shoqëria


  Njerëzit me sindromin Asperger ndryshojnë nga njëri-tjetri
  temperamentin dhe karakteristikat e tjera personale

  jo më pak se gjithë të tjerët. Midis tyre ka mirës dhe të keqes,
  i ndërgjegjshëm dhe të bëhet cinik dhe egoist. Por kjo
  ata zbulojnë një kombinim paradoksale te naivitetit
  dhe mosbesimi që ka zhvilluar si rezultat i naivitetit. Hublyachys,
  ata shpesh përdorin agresionin si një mbrojtje. Kjo është
  është e vështirë për të komunikuar.

  "Asperger"
  Mund të them fyese, gjëra i trashë vetëm për shkak se sinqerisht
  nuk e kupton fuqinë e ndikimit të tyre në bisedë. Nëse
  ju hasni sjellje të tilla duhet shumë drejt
  dhe troç shënuar pakënaqësinë e tij dhe parehati.
  Njeri i rritur i mençur gjithmonë të shpjegojë pse veprimet e tij
  papranueshme, do të thotë se herën tjetër

  ai mund të jetë në gjendje të frenojnë veten.
  Duke treguar "Asperger"
  pamjaftueshmëria e sjelljes së tij, ajo është e mirë për të kërkuar racional
  Argumenti apo apel për të normave të pranuara të mirësjelljes se
  thirrje shqisave. Shumica e tyre theksuan
  njerëz të mirë, e cila është me rëndësi të respektojnë veten e tyre, dhe nëse ata e njohin
  i gabuar i saj, pastaj të bëjë konkluzione.

  Ata jetojnë mes nesh, ata kanë prioritetet dhe vlerat e tyre, ata
  si shoqërinë e llojit të vet - dhe disi të mësuar për të marrë së bashku
  me të tjerët. Ndonjëherë ata janë të vetmuar, dhe nganjëherë ata janë të lumtur
  dhe të çojë një jetë të plotë profesionale dhe personale.
  Afërsia e tyre na mëson që të respektojnë hapësirë ​​tjetër e njerëzve:

  Luftëtarët nxehta për territorin e tyre personale - "Asperger-së"
  dhe nëse është e mundur të përpiqet të mos zëvendësojë dikush tjetër.
  Është e rëndësishme të mbani mend se në qoftë se dikush pranë jush nuk është në gjendje të lehtë
  demonstrojnë një ndjenjë ose nuk e gjithmonë e di se si të përgjigjen
  tuaj, kjo nuk do të thotë se ai është i privuar
  emocionet. Përfaqësuesit e të gjitha racave dhe kulturave të njeriut, duke përfshirë
  "ASPI" vlerësojmë mirësinë, vëmendje dhe respekt.
  Dhe ata kanë të drejtë.

  Çfarë nuk duhet të bëni në kanë të bëjnë me "Aspergerit s":

 • Asnjëherë mos qesh me të. Këta njerëz
  Dashuruar të dhimbshme. Jo aq të shkatërruar ato si një tallje ose
  poshtërim. Plagosje mund të ndikojë
  dhe shëndetit mendor, dhe fizik.


  "Fëmija i Asperger" shpesh duke shpjeguar përmbajtjen e shaka të pafajshëm
  mbaj dëshirën e tij për humor. Zhvilloj
  ajo kënaqur tolerancë dhe vazhdimisht e përsëris se
  Ju gjithmonë mund të bëni qesh jo në të, dhe me
  me të.
 • Respektojnë hapësirën e tij. Njerëzit autizmi
  Struktura si vetmi dhe heshtje, klasa,
  ata kanë nevojë për hapësirë ​​shumë vetë ku të tjerët nuk mund të shkojnë pa
  kërkesa. Tregoni respekt "Fëmija-Asperger 'për të njerëzve të tjerë
  hapësirë ​​personal pasqyrohet në faktin se
  mos marrin mik të ri me bisedë të pafund
  në temën e admirim. Dhe nuk do të shmangur fizik
  kontakt.

  Me te ngushte "i Aspergerit" në mbështetje të tij në gjendje
  lidhje e ngushtë. Ndonjëherë kjo nuk ka përqafuar dhe një vend anësor
  anë ose aftësia për të shtrihen në afërsi të librit.
 • Ju lutemi të jenë të durueshëm. Mundohuni që të bëhet gji të tij
  bastion i paqes dhe mendje e shëndoshë. Get gati për një shumë të gjëra,
  lidhur me komunikimin, ju do të keni për të përsëritur shumë herë.
  Mos harroni dhe të kuptojnë rregullat sociale "Aspergerit" nganjëherë
  jo më mirë se shkencat humane të mësojnë formulat dhe teorema. Në këtë mënyrë
  Të jetë emocionalisht i relaksuar. Edhe pse "Asperger"
  dhe nuk bëni si ata flasin me presion të tepërt nga
  dhe ekzagjerime, por sinqeritet dhe konsistencë

  Sipas emocionet janë shumë të rëndësishme. Mundohuni sa sheshtë të jetë e mundur për të shprehur të gjitha që
  lidhur me shqisat, ndërsa të shmangur manipulimin. Më të flas
  e reagimeve të tyre: "Kur kam ofenduar, unë nganjëherë
  nuk duan të flasin - dhe ju, gjithashtu, e drejtë? »
 • Falënderimi dhe komplimentet them.
  A nuk e pajis keq në fjalët e mbështetjes dhe pranimit:
  "I love it kur ju jeni kaq usmihayeshsya", "Unë jam i kënaqur që
  ju jeni duke ndihmuar mua. " Mundohuni për të ndarë gëzimet e tyre, të shënojë
  Suksesi i tij social. Pavarësisht nga indiferenca e jashtme, ata
  fjalë për fjalë absorbuar lavdinë e atyre që i besojnë dhe kjo
  motivon ata. Por edukuar "fëmijë Asperger-së"

  A nuk e bëjnë atë objekt të pavërtetën e tij të pazgjidhura aftësinë.
  Ai mund të jetë frustruese kur ata mburren para një fqinji.
  Përveç kësaj, ai është aq i prirur të kthehet deri hundë tuaj. Prandaj është e rëndësishme
  theksoj dinjitetin e të tjerëve, duke vënë në dukje jo vetëm
  mendje, por mirësia, dhembshuri, dhe të tjera mendor
  cilësi.
 • Më shumë luajnë, drogë, të angazhuar në ndonjë punë. Të dy fëmijët
  të rriturit "Asperger" luftojë për të ndryshëm
  llojet e punës, shumë njerëz duan të eksperimentojnë me fjalë të
  dhe kuptimet simulojnë stil të ndryshme apo të marrin pjesë
  në produksione skenike. Kur ne të krijuar, kemi lëshuar
  ankthi dhe frika. Le personi juaj i dashur dhe jo i njëjtë

  të tjerët, dhe nganjëherë është e vështirë, por ju e dini diçka që
  personalitet interesant dhe i thellë qëndron në të. Le familjen
  ajo do të bëhet një vend ku ajo do të rritet më të fortë dhe të lulëzojë
  ngrohtësi dhe besim.
 • Informacion nga artikullin "Personat me planetin Asperger."