Dhuna seksuale


 • Mbroni adoleshentët
 • Gjërat ju duhet të kuptoni adoleshentët

 • Kur është fjala për dhunën seksuale është shumë e vështirë për të mbrojtur kundër këtij fenomeni adoleshentët. Teens në kërkim të marrëdhënieve miqësore, këshilla të sigurisë dhe madje edhe jashtë familjes. Përveç kësaj, ata mund të jenë të hutuar apo habitur zhvillimin e seksualitetit të tyre, duke e bërë komunikimi i vështirë, dhe për këtë arsye të mbrojtur vetë bëhet pothuajse e pamundur.  Mbroni adoleshentët

  Çfarë mund prindërit


  Bëhu realist.


  Gjëja e parë që prindërit mund të bëjnë - është që të jetë realiste. Në kundërshtim me atë që ju mund të mendoni se dhuna është mjaft e zakonshme.

  Statistikat tregojnë se përafërsisht një në katër vajza dhe një në shtatë djem e abuzimit seksual para se të arrijnë moshën tetëmbëdhjetë vjet. Së dyti, shumica e përdhunues të njohur me viktimën (studimet shumica tregojnë se rreth 80-90%). Të tjera: Teens mësoni se çfarë seks. Shpesh burimet e tyre nuk mund të jetë vendi më i mirë për të marrë edukimin seksual. Këto burime përfshijnë friends, pornografisë ose përvojë të drejtpërdrejtë.


  A nuk do të vonojnë diskutim.


  Deri në kohën që fëmija juaj arrin moshën e pjekurisë mund të jetë tepër vonë, ose linja janë të jenë të mbyllura, ose diçka mund të ketë ndodhur me ta.


  Ju janë të nevojshme për të marrë hapat e parë drejt vendosjes së komunikimit dhe duhet të bisedoni me fëmijën tuaj në lidhje me të drejtat e tij personale dhe kufizime personale në moshë mënyrë të përshtatshme.


  Zakonisht, deri në kohën kur fëmija juaj është katër ose pesë vjet, ajo duhet të kuptojnë plotësisht se ajo është vetëm trupi i tij, dhe askush nuk duhet të prekni në vende ku trupi është kostum banje të mbyllur, dhe se fëmija ka të drejtë për dal nga një situatë që i bën të ndjehen të parehatshme. Ai gjithashtu duhet të dini se në qoftë se dikush përpiqet ta prekte apo të kemi prekur, ajo duhet të ju them. Deri në kohën kur fëmija juaj kthehet tetë vjeç, ai ka nevojë për të dini në lidhje me ndryshimet që do të zhvillohen së shpejti me trupin e tij.

  Nga njëmbëdhjetë apo dymbëdhjetë, fëmijët duhet të kuptojnë plotësisht pasojat e seksit, dhe e di se çfarë është e pranueshme dhe çfarë nuk është në takim.


  Të ndërtuar një sistem të fortë mbështetje.


  Studimet tregojnë se përqindja e sjellje të rrezikshme në mesin e adoleshentëve është më e ulët në familjet ku të rinjtë ndjehen ata respektohen dhe mbështeten si person. Para se fëmija juaj arrin adoleshencën, ata duhet të dinë se ata mund të bisedojnë me ju për ndonjë gjë pa u brengosur se ata nakrichat, të ngrenë një të qeshur, të çojë në rrugë të gabuar. Ata nuk duhet të ndihen frikë. Edhe pse disa çështje mund të jetë e vështirë për të diskutuar, ka shumë të ngjarë, fëmija juaj nuk do të flas me ju në të ardhmen në qoftë se ju jeni shumë i ngacmuar ose shumë të marrë të gjithë për zemër.

  Bisedoni me fëmijën tuaj logjikisht dhe me respekt, të përpiqet për të kuptuar nevojat e tyre si individë. Duke ofruar një mbështetje të tillë, shpresohet që fëmija juaj do të ndjehen rehat duke diskutuar problemet e tyre me ju ose duke i kthyer tek ju për ndihmë.


  Të jenë të arsimuar.


  Sa më shumë që dini, më shumë se ju mund të ndihmojë fëmijën tuaj. Para se të filloni ndonjë bisedë të rëndësishme me fëmijën tuaj, të studiuar me kujdes temën që kështu të mund të përgjigjet në pyetjen e fëmijës, dhe ai e dinte se ai mund të ju presin përgjigje të informuara. Nëse ajo e apelit për ju me një pyetje, dhe ju përgjigjem atij, duke i dhënë atij një pamflet për të lexuar, ajo mund të fillojnë të mendojnë se ju nuk janë burimi më i mirë i informacionit.

  Broshura mund të jenë të dobishme, por ato duhet të shoqërohen me një diskutim të vërtetë.


  Ndihmoni fëmijët tuaj të identifikojnë të drejtat e tyre individuale.


  Besoni atë apo jo, të rinj të cilët përballen me "marrëdhënie" me një të rritur (apo edhe dikë të moshës e tyre që dhunuesi) ndjehen si në qoftë se është faji i tyre. Ata nuk e dinë të drejtat e tyre apo i llojit të sjelljes duhet të pritet nga të rriturit. Shpjegojini fëmijëve tuaj se ajo është në rregull për të thënë "jo" dhe se ata nuk janë të detyruar të bëjnë atë që ata nuk duan. Shumica e fëmijëve të mendojnë se ata duhet "të respektojnë pleqtë" dhe "mirësjellje" sepse ata përballen që i bën ata të ndjehen të parehatshme, vetëm për shkak se ata mendojnë se ata janë të detyruar të veprojnë kështu.  Gjërat ju duhet të kuptoni adoleshentët

  Teens duhet të kuptojnë se:

 • Trupi i tyre i takon vetëm atyre;
 • Ata kanë të drejtë për të thënë "jo";
 • Autorizim paraprak, nuk e imponon atyre të performancës në të ardhmen;
 • Ata nuk janë të detyruar të bëjnë atë që ata duan të bëjnë;
 • Ata kanë për besim instinktet tuaja;
 • Kjo është e gabuar, është e
  dinak ata do të angazhohen në marrëdhënie seksuale me të rriturit;
 • A është e gabuar në qoftë se të rriturit do të marrin fotografi apo filma me ta në pozita seksuale;
 • Edhe pse ata janë të veshur apo të folur, nuk është një shkak për autorizim;
 • Pornografia nuk është një përshkrim i saktë i jetës reale;
 • Ata meritojnë të flasë atyre me respekt, dhe se ata nuk duhet të detyrohet të bëjë diçka;
 • Alkooli dhe droga mund të çojë në atë që ata mund të errësojnë gjykimin e tyre;
 • Nëse dikush i prek kur ata janë të dehur, pa lejen e tyre, ai konsiderohet dhunë;
 • Të rriturit nuk duhet të diskutojnë fantazite e tyre seksuale dhe të ndajnë pornografinë me të rinj;
 • Askush nuk ka të drejtë të prekë ato pa leje.

 • Në qoftë se ata kanë një marrëdhënie me dikë, ata duhet të kuptojnë se:
 • Në marrëdhënie të shëndetshme të dyja palët të respektojnë të drejtat individuale dhe kufijtë e tjetrit;
 • Ata duhet të refuzojnë marrëdhënie seksuale me dikë që refuzon të përdorin të mbrojtur.
 • Jo "të gjithë" seksualisht aktive. Shumë adoleshentë janë në gjendje të presin, dhe kjo është krejtësisht normale.
 • Ndihmuar ata të forcojnë vetë për veten e tyre.
 • Më të vetë-respekt është një faktor i madh në sjelljen e rrezikut në mesin e adoleshentëve. Teens që ndihen të sëmurë ose janë në kundërshtim me familjet e tyre mund të kërkoni ndihmë nga të rriturit e tjerë.

  Kjo sjellje është shumë e rrezikshme, kjo është pikërisht ajo që pritet të tmerrshme. Ata janë të përshtatshme për të rinj dhe të gëzojnë të ulët vetë për veten e tyre, japin dhurata (ndoshta alkool apo drogë), pastaj ndarë ata nga familja dhe të përpiqet të jetë i tyre "mik". Përveç kësaj, adoleshentët që nuk kanë para, dhe shpesh kanë për qëllim paratë e tyre e ryshfetit apo dhurata.


  Për të zbutur këtë rrezik, ju keni për të ndihmuar fëmijën tuaj të gjeni diçka, atë që ata do të ndjehen rehat. Kjo mund të jetë hobi, sport, punë apo artin. Nëse keni të ardhura të ulëta, të mësojnë fëmijën se si për të fituar para në mënyrë të ligjshme, pa nevojën për të braktisur vetë-vlerë apo dinjitetin.

  Capture dhe puna mund të ndihmojë ata të marrin mendjen humor pozitiv të tyre, të ndjehen një ndjenjë të arritje dhe vlerësojmë individualitetin e tyre. Gjithashtu mësuar ata se si të kujdesen për veten e tyre dhe të mbështeten vetëm në veten e tyre. Kështu ata do të ndjehen në gjendje të marrin pjesë në jetën e tyre, për të mësuar të jetojnë, në vend të ndjenja si një viktimë. Sjellë atyre përgjegjësinë dhe duke folur rreth asaj se sa ju vlerësojmë pavarësisë së tyre, arritjet dhe aftësinë për të të jetë përgjegjës.


  Nëse gjithçka tjetër dështon, ose shumë vonë.


  Kërkoni ndihmë. Dhuna - është diçka që ju duhet të i kushtoj vëmendje dhe nuk e lënë pas dore atë.

  Shkelësit duhet të gjenden dhe policia lëshuar për ata të mund të ndjekin dhe të sakta. Fëmija duhet të kërkoni këshilla për të ndihmuar të heqin qafe e dyshimeve, zemërimit dhe çështje të tjera të mundshme që lidhen me vetë-respekt. Prindërit gjithashtu duhet të gjejnë mënyra për të përballuar me dhimbje dhe zemërim, dhe për të ndihmuar fëmijën dhe familjen për të rivendosur marrëdhëniet.


  Është e rëndësishme që fëmija juaj të ndjehen çështje të rehatshme diskutuar me ju seksualisht, ata gjithashtu duhet të dini limitet tuaja personale dhe të ketë një ndjenjë të dinjitetit për të mbrojtur të drejtat e tyre. Dhe në qoftë se dhuna ka ndodhur, është e nevojshme për të kërkuar ndihmë, për t'i dhënë përdhunues, sepse vetëm heshtja mbrojtur përdhunues.
  Informacion nga artikullit "Si për të mbrojtur të rinj nga dhuna seksuale"