Edukimi seksual i fëmijëve


 • Kush duhet të jetë e angazhuar në edukimin seksual
 • Aspektet morale të seksit

 • Kush duhet të jetë e angazhuar në edukimin seksual

  Prindërit duhet të jenë të parët që duhet të marrë edukimin seksual të fëmijëve të tyre dhe prej të cilit ata mund të gjeni përgjigje për pyetje rreth problemeve të seksit. A nuk e supozojmë se në qoftë se fëmijët tuaj janë të mësohen në oborrin e shkollës së marrëdhënieve seksuale mes njerëzve, përgjegjësia juaj për të mësuar fëmijët tuaj për ta gjithçka rreth seksit janë hequr nga ju. Sidomos tani, kur ka disa konfuzion se si të mësojnë në çështjet e shkollës në lidhje me marrëdhëniet seksuale mes njerëzve, prindërit duhet të jenë të vetëdijshëm për faktin se ata ishin të dhënë një rol të madh në shpjegimin e fëmijëve çdo gjë që duhet të dini për të kuptuar seksualitetin e tyre.


  Aspektet morale të seksit

  Kush mund të më të mirë të ndihmuar fëmijët tuaj të kuptojnë aspektet morale të seksit dhe seksualitetit se ju - prindërit e tyre? Shpesh në klasë në shkollë mësoi anatomisë dhe fiziologjisë dhe problemin e edukimit moral. Shkollat ​​vetëm mësojnë anatomisë dhe seksualitetin njerëzor çështjet e etikës dhe tabuve që lidhen me problemet dhe pasojat e seksit janë lënë shpesh mënjanë. Kjo - çfarë ju duhet të shpjegojë për fëmijët e tyre dhe mësojnë atyre mësimet që ata kanë një detyrim moral, kur vjen koha për të bërë seks.

  Edukimi seksual përfshin jo vetëm mësimin e fëmijëve anatomi riprodhues të trupit të njeriut.


  Edukimi seksual përfshin shumë aspekte më shumë se kaq. Çështja e edukimit seksual të përfshijë mësimin e fëmijëve detyrimin moral për të seksit të kundërt. Ajo ka edhe më shumë kuptim për shumicën e të rinj, sepse ju keni për të mësuar atyre atë që ata kanë, nga rruga, është një detyrim moral mes tyre dhe të dashurit e tyre apo të dashurin.

  Për më tepër, në qoftë se adoleshentët tuaja janë seksualisht aktive, ju duhet të hapë sytë e tyre për pasojat e veprimeve të tyre seksuale.
  Djali juaj mund të bëjë një vajzë shtatzënë, apo vajza juaj mund të bëhet shtatzënë, kur ata janë duke praktikuar seks në një moshë shumë të re.

  Ata duhet të kuptojnë rëndësinë e veprave të tyre dhe pasojat që mund të lindin nga këto marrëdhënie.

  Një tjetër aspekt shumë i rëndësishëm i edukimit seksual që ju duhet të mësojnë fëmijët tuaj - probleme me sëmundjet që transmetohen seksualisht. Në qoftë se fëmijët tuaj janë seksualisht aktive, ata duhet të kuptojnë se ata mund të fitojnë sëmundje në qoftë se ata flenë me shumë partnerë, apo edhe gjatë eksperiencës së tyre të parë seksuale.

  Edukimi seksual - gjithmonë një temë e vështirë që mund të diskutohet me fëmijët tuaj në shtëpi. Por kjo - përgjegjësi e drejtpërdrejtë e prindërve, të cilat ata nuk mund t'i shpëtojnë.  Informacion nga artikullin "The përgjegjësinë e prindërve për edukimin seksual të fëmijëve të tyre"