Seksi gjatë shtatzënisë dobishmeDëshira seksuale grua shtatzënë të paparashikueshme. Është plotësisht nënshtrohet luhatjeve në hormonet dhe mund ose mund të zbehet dhe të rriten në periudha të ndryshme. Megjithatë, shumica e grave duhet të frenojnë veten, sepse besohet se marrëdhënie të shpeshta mund të shkaktojë lindje të parakohshme, kështu që nëna e ardhmja e rekomanduar që të abstenojnë nga seksi gjatë shtatzënisë.

Aktualisht, hulumtuesit amerikanë pasoi një perspektivë krejtësisht të ndryshme. Hulumtuesit vërejtur më shumë se 11 mijë gra, duke përfshirë edhe ata të cilët janë të angazhuar në mënyrë aktive në marrëdhënie seksuale gjatë shtatzënisë dhe ata që refuzuan të ketë marrëdhënie seksuale me tremujorin e parë.

Rezultatet treguan se seksi i rregullt pothuajse askush nuk ishte shkaku i lindjes parakohe apo ndonjë probleme shëndetësore.

Sipas shkencëtarëve modernë, seksi gjatë shtatzënisë është jo vetëm i mundur, por edhe nëna të shëndetshme. Maturi zgjatur grua shtatzënë disi ajo promovon akumulimin e emocioneve negative dhe hormonet kënaqësi rrjedh një grua gjatë seksit me një të dashur, një ndikim pozitiv në fëmijën. Pengesa kryesore për seks mund të jetë vetëm contraindications mjekësore. Ndalim i rreptë vlen vetëm për ata që e kanë përjetuar më parë punës parakohe, si edhe mban shtatzëni të shumëfishtë - nënat e ardhshme e binjakeve dhe triplets të vërtetë të mirë për të braktisur marrëdhënie seksuale vaginale.