Sex gjë e së kaluarësShumë besojnë se seksi nuk është shumë. Pa një sërë reaksioneve mendore dhe fizike të lidhura me shfaqjen e dëshirës seksuale, jeta ndoshta nuk do të jetë aq e ndritshme, dhe mori orgasms të rregullt jo vetëm të këndshme, por edhe të përmirësuar shëndetin. Jo për të përmendur faktin se seksi për lindjes e nevojshme.

Megjithatë, British shkencëtar John Joviq thotë se seksi për riprodhimin, së shpejti nuk do të ketë nevojë. Sipas shkencëtarëve të përfshirë në përmirësimin e teknologjisë IVF (fertilizimit ektrakorporalnoho), në 10 vjet do të jetë e mundur të rritet embrione në inkubatorë të veçantë. Siç dihet, në fertilizimi in vitro është përdorur në këtë vend për më shumë se 20 vjet, dhe fëmijë i parë "test-tube" ka lindur në 1986.

Shtatzënia, që ndodhi si rezultat i IVF, shtatzënia është konsideruar rrezik të lartë dhe deri tani rreth 30% e rasteve përfundon në dështim.

Dhjetë vjet më vonë, nga ana e sigurimit të Joviq, çdo çift mund të ketë një fëmijë pa seks. Shansi për të pasur fëmijë në mënyrë të konsiderueshme rritet në çifte të moshës - në ato mbi 40, sepse në vivo probabiliteti i konceptimit në çifte është rreth 10%. Joviq bindur se riprodhimi i natyrshëm nuk është efektive, njerëzit modernë kërkojnë një karrierë të parë dhe shpesh nuk kanë kohë për të lindur në 35-40 vjet. Për këto çifte do të kursim ECO. Me Joviq pajtohet Hebori Vadta veteriner i cili thotë se duke marrë kafshët embrione in vitro qindra herë më të efektshme se riprodhimit natyral.


Kjo do të thotë se herët a vonë metodë IVF do të shpërndahen gjerësisht në popull. Një seks mbeten për argëtim.

Lajme përgatitur Svetlana Khomenko.