ADHD në fëmijët


 • Tenoten

 • Tenoten

  Fëmija është i vështirë për t'u përqëndruar, ai është i hutuar vazhdimisht nga gjëra të tjera më interesante, secili mësim shpejt mërzitur dhe duket rutinë dhe i mërzitshëm. Gjuha në një fëmijë me ADHD është i shpejtë, ai priret tema në temë, thotë excitedly. Në kopshtin e fëmijëve djem janë të shpërndara dhe të pavëmendshëm, shtëpitë - spontan dhe i pakontrolluar.

  Vështirësitë fillojnë me moshën shkollore kur fëmija ka për t'u ulur në tavolinë dhe për të marrë njohuri të reja. Fëmijët me ADHD kanë filluar të vërtetë vuajnë - është e vështirë për t'u ulur ende për tërë mësimin, unë dua që të ngrihet dhe të drejtuar në klasë, mësim duket i mërzitshëm, detyrat e shtëpisë duket e pamundur.

  Dhe në qoftë se mësuesi nuk e kupton se çfarë po ndodh me fëmijën tuaj dhe nuk tregojnë durim dhe kujdes, fëmija pret rrymë e ankesave dhe në rastin më të keq - vulën underachieving. Kështu, fëmijët me çrregullime të vëmendjes mund të kenë inteligjencë shumë të lartë dhe të talentuar (kjo e fundit shpesh e kombinuar me çrregullim vëmendje).

  ADHD simptome Perevi shfaqen në fëmijërinë e hershme dhe është mbajtur zakonisht në adoleshencë (por në 30 për qind të sindromës mbetet për jetë). Diagnoza mund të bëhet jo më herët se 6 vjeç.

  Problemi nuk është vetëm që fëmijët janë të shpërndara shumë, impulsiv dhe studentë të këqija. Këta fëmijë mund të lënë shkollën e mesme, kanë vështirësi me përshtatjen sociale, vështirë se konvergon me njerëz të tjerë, e jo premtimet, dhe madje vuajnë nga varësia ndaj substancave psikoaktive.
  Çfarë është dallimi në mes aktivitetit normal dhe ADHD?
  Fëmijët aktive sillen ndryshe, në varësi të vendndodhjes dhe rrethinat: Shtëpia e zhurmshme ata mund të luajnë në mjeku i kujdesshëm dhe aloofness. Fëmijët aktiv mund të qëndrojnë në qoftë se goditi lojë dhe i përgjumur. Fëmijët me ADHD nuk mund të ndalet, ata do të luajë për aq kohë sa të fillojë të qaj apo lodhje isteryty. Këta fëmijë sillen njëjtë kudo: e zhurmshme, duke lëvizur shpejt dhe shumë thonë se letra ingesting, të bëni pyetje dhe mos dëgjoni përgjigjet, dhe përgjigjet dhe nuk kanë nevojë - derisa ai pyeti, koka e tij u shfaq disa mendime dhe çështje subjekt janë harruar.

  Nga ana duket se fëmija jeton me shpejtësi të madhe - si në qoftë se gara në një makinë të shpejtë me frenat e dështuar. Ka disa të vërteta.

  Fëmijët me ADHD janë probleme të shpeshta të gjumit - perevozbudilsya ditës fëmija nuk mund të relaksoheni dhe të fle gjatë natës mund të zgjohen disa herë në natë dhe pas një afat të gjatë në shtrat. Në mëngjes, këta fëmijë nuk mund të zgjoheni dhe të shpenzojnë në mëngjes në përgjumur.

  Çfarë duhet të bëni nëse fëmija juaj është hyperactive? Nuk jam i sigurt ai ka ADHD, është fëmijë shumë të lëvizshme që nuk e kanë të vështirë të përqendrohet. Manifestimet e ngjashme me SDHV, fëmijët janë nën stres.

  Vëzhgoni fëmijën për gjashtë muaj - nëse jo ndryshimet në sjellje, atëherë nuk ka arsye që të konsultoheni me një psikolog fëmijëve. Main, tregojnë durim maksimal dhe mirëkuptim, mos dekurajohen. Deri më sot, ka teknika korrigjuese zhvilluara dhe ushtrimet e trajnimit peshë për vëmendjen dhe këmbëngulje.

  Herët ose vonë prindërit e fëmijëve të hyperactive të përpiqet të marr atyre qetësues. Nuk është një detyrë e lehtë - aktualisht zgjedhje të madhe. Ne rekomandojmë që të i kushtoj vëmendje të produkteve të fëmijëve - ata janë të dizajnuara veçanërisht për fëmijët. Për shembull, "fëmijë Tenoten" - mënyra më e butë dhe efektive, nuk shkaktojë marramendje apo letargji.

  "Tenoten" përmirëson kujtesën dhe të mësuarit, për këtë arsye, pediatër shpesh përshkruajnë studentët e saj.
  Diskutoni komuniteteve:

 • Sindromi hyperactivity
 • Psikologji dhe arsimimi i fëmijëve nga 1 deri 3
 • Psikologji dhe arsimimi i fëmijëve prej 3 deri 6
 • Psikologji dhe arsimimi i fëmijëve prej 6 deri 12