Zhvilluar një metodë të besueshme të përcaktimit të fetusit faktorin Rh


Kjo është arsyeja pse kjo metodë e përcaktimit të fetusit faktorin Rh u prezantua nga British Shërbimit Kombëtar të Gjakut (British Shërbimi Kombëtar i Gjakut) shërbimin, si një standard të objekteve mjekësore.

Për shkak të rrezikut të abortit, e cila tani është në 0.5 deri 1%, shumë gra refuzojnë ndërhyrjen invazive. Sipas të dhënave në dispozicion, shtesë 45 embrione për 100 000 pacientë pas amniocentezës (shpuese fetal fshikëz) ose horionbiopsii (studimin e qelizave që përbëjnë placentën) vendimin për abort.

Për këtë arsye, grupe të ndryshme kërkimore në mbarë botën janë zhvilluar metoda të sigurta dhe të besueshme për diagnozën e aneuploidy fetusit dhe anomali të tjera të rënda, dhe gjithashtu nga ana e nënës - të tilla si preeclampsia ose papajtueshmërisë rezusnaya.

Për këtë përfaqësuar një marrjen e indeve të madh fetusit nga gjaku të nënës me pasurimin apo qelizat fetale ose acid deoxyribonucleic qelizore-pa (DNA).

Shembulli më i njohur është përcaktimi paralindjes e statusit të fetusit Rh. Përafërsisht 15% e grave të Kaukazit të ekspozuar gjatë shtatzënisë rrezik të anemisë së rëndë të fetusit, shpesh - papajtueshmërisë rezus.

Në një seri më të hershme të përcaktimeve noninvasive Rh nuk arriti të provojë se specifika e metodës së re, që puna e kryer për më shumë se 15 vjet, duke arritur të shënojë 100%. Përcaktimi para lindjes fetal Rh në gjak të nënës nuk është vetëm një metodë e bazuar në përdorimin e ADN-së noninvasive fetusit të marra, të cilat mund të përdoren në masë.


Përveç kësaj, procesi automatizimi për të mbajtur koston e një analize të veçantë në një nivel më të ulët se kostoja për një immunohlobulinovoy një herë, profilaksa për gratë shtatzëna me rezus negativë D.