Boshllëqet në parandalimin dhe trajtimin e punës


 • Mangësitë qafën e mitrës
 • Mangësitë vaginë
 • Perineal
 • Si për të kryer një operacion për të rivendosur indet
 • Pas lindjes
 • Në të vërtetë, hendeku - është një nga më të
  lëndimet e përbashkëta lindjes gratë. Mbi mundësinë e problemeve të tilla
  dëgjuar çdo grua, por, për fat të keq, jo të gjithë e dinë për
  mangësitë e parandalimit që mund të bëjë mjekët dhe
  veten një grua në punë.


  Mangësitë qafën e mitrës

  Arsyet. Siç e dini, lindjes së fëmijës është i hapur
  os mitrës. Periudhë i fuqishëm gjatë së cilës fëmija është i lindur,
  fillon me hapjen e plotë të qafës së mitrës.
  Kështu pushteti aktual,
  Dëshira për të shtyrë - një refleks që ndodh kur paraqitur

  i fetusit (kokë ose në fund të legenit) ushtron presion mbi muskujt
  kat legenit. Që gratë e ndryshme të perceptimit të ndryshme të dhimbjes,
  Koha e përpjekjeve të femrave të ndryshme të ndryshme, kështu që në aspektin e
  lindjes potuzhnoy refleks ndodh kur qafën e mitrës nuk është ende
  zbuluar përmes. Kjo mbulon qafën e mitrës është kreu i fetusit.
  Nëse ju filloni për të shtyrë kur qafën e mitrës nuk është e hapur plotësisht,
  kreu i fetusit është duke lëvizur gjatë fuqive kapërcimin
  rezistenca, marramendës qafën e mitrës. Prandaj, i parakohshëm
  Përpjekjet e kota është këputje i mundshëm i qafës së mitrës.

  Varësisht nga thellësia e hendekut janë tre gradë e kancerit të qafës së mitrës.


  Nga boshllëqet unë nivelit të përfshijnë lotët e qafës së mitrës me një ose dy


  e jo më gjatë se 2 cm palët To boshllëqe II diplomë -. prishet
  më e gjatë se 2 cm. boshllëqeve të nivelit III arritur vende
  tranzicionit trupin e qafës së mitrës mitrës ose duke lëvizur trupin e mitrës.

  Manifestimet. Gjatësia hendek i cekët 0,5-1 cm zakonisht e bën
  nuk ndodhin. Prishet më të thellë të shoqëruar nga gjakderdhje.
  Diktim mund të ndodhë menjëherë pas prishjes qafën, pastaj
  Ky është fillimi i një periudhe të fuqishëm pas lindjes, gjakderdhje
  rrit. Shënim, megjithatë, se gjakderdhja nuk është gjithmonë
  i shoqëruar nga dëmtime të qafës së mitrës. Shenjat e inflamacionit në
  Periudha pas lindjes është pamja e gjelbëruar ose të verdhë

  kryejë me një erë të pakëndshme.

  Parandalimi. Për të parandaluar këtë ndërlikim duhet
  shtytje të fillojë vetëm pas shqyrtimit obstetër ardhshëm. Nëse Dr.
  përcakton se hapjen e plotë të qafës së mitrës, pushteti nuk do të
  traumatik.

  Trajtim. Pushim qafën e mitrës duhet të qep. Në
  Restaurimi i qafës së mitrës përdorni gjithmonë materiale biodegradable
  kështu që seams nuk janë hequr. Kur ju thyejnë nivelin e qafës së mitrës III, kur
  dyshohet se prishet lëvizur trupin e mitrës, duke prodhuar
  ekzaminim manual i mitrës për të përcaktuar gjatësinë e hendekut.
  Vetëm atëherë rivendosur indet.

  Komplikimet. Ata janë të lidhur zakonisht me inflamacion në

  vaginës dhe mitrës. Prandaj, parandalimi i komplikimeve të
  këputje masiv dhe me shenja të inflamacionit menjëherë pas lindjes
  antibiotikët përshkruara.

  Nëse shkelni qepje janë imponuar apo ku ata shkuan, komplikimet e mëtejshme të mundshme të tilla si ectropion (përmbysja) e qafës së mitrës.
  Ky problem çon në faktin se kthesë kanal mucous cipë
  qafën e mitrës është e ekspozuar ndaj ndikimit të jashtëm. Që të vaginës
  natyrisht mjedis acid është ruajtur, dhe kanali i qafës së mitrës -
  alkaline, kthesë në kontakt me mjedisin membrana mucous acid
  Mukoza vaginale është e ekspozuar vazhdimisht për këtë agresive

  faktor. Kjo çon në ektopike në qafën e mitrës,
  cili nga ana e tij eshte nje faktor
  degjenerim të qelizave që mund të shkaktojë kancer
  sëmundje.

  Një tjetër komplikacion që mund të ndodhë për shkak të një mospërputhje seams në qafën e mitrës është isthmic - pamjaftueshmëri i qafës së mitrës.
  Kjo qafën e mitrës nuk i përmbush zapyratelnuyu saj funksion që mund
  të çojë në abort, dhe shtatzënia është ndërprerë
  në 16-18 javë.


  Mangësitë vaginë

  Arsyet. Këto boshllëqe ndodhin kur kreu fetusit është i gjatë
  lëvizje dhe ruajtur në një vend, si edhe parakohshme
  pushtet.

  Manifestimet. Hendeku shfaqet gjakderdhje vaginale,

  shfaqet si një fazë e fuqishme e punës apo hemorragji ndodh gjatë
  rreshtim të vaginës, e cila është gjetur në shqyrtim
  kanalin e lindjes.

  Trajtim. Mangësitë qep; ajo përdor material absorbable që eliminon heqjen e qepje.

  Komplikimet. Nuk është një shans i vogël i inflamacionit në
  zonë mbresë. Kështu mitër mund të lidheni me zgavrën
  rektumit ose fshikëz, duke formuar të ashtuquajturin vaginal
  - Rektal ose vlahalischnopuzyrnye gyp. Komplikime të tilla
  trajtohen kirurgjike vysikayuchy (prerjes) goditje, trupat lidh. Në
  Për fat të mirë, këto komplikime janë tepër të rralla.


  Perineal

  Arsyet. Perineal lindin sepse
  kreu i fetusit shtyn në lëkurë dhe muskuj të perineum. Hendeku ndodh në
  Elasticiteti i pamjaftueshëm i indeve të buta të perineum. Në kohën e
  hequr mami kokë ofron Manual - seri
  Manipulimi për qëllim parandalimin e këputje. Në
  nuk e grua asistenca kërkohet të shtyjë jo për të detyruar
  Kursi i ngjarjeve. Në këtë kohë mami si ajo ndërrime indet e buta
  kreu perineumit e fëmijës. Gruaja në punë ajo duhet të marr frymë dhe shpesh
  sipërfaqësisht, por nuk do të shtyjë. Pas lindjes së kokës fëmijës
  përsëri në fytyrën e kofshëve të një nëne, i lindur atëherë

  hallkë. Mami i dha të parë një shpatullën e, pastaj tjetri. Në këtë
  Gruaja kohë gjithashtu kërkoi të mos shtyjë. Nëse ju detyrojnë gjëra, të
  vegjë jo i lindur nga një, por së bashku, e cila gjithashtu mund të çojë në
  këputje e vaginës. Në thellësi dëm perineal është i ndarë në
  tre gradë. Nga boshllëqet unë perineal shkallë vazhdoj
  një mase të vogël, ndërsa kryesisht dëmtuar lëkurën e perineum
  dhe një zonë të vogël të mukozës vaginale. Kur ju thyejnë II
  shkalla me indin lartpërmendur muskujve dëmtuar pjesërisht
  perineumit. Kur ju thyejnë III shkallë të dëmtuara muskul unazor -
  rektum occlusor.

  Parandalimi. Masa parandaluese kryesor është për të prerë atë. Kjo është bërë në rastet e mëposhtme:

 • Me kërcënimin e shpërthimit të perineum. Nëse mjeku,
  merr lindjes, sheh lëkurë perineal është kaltërosh, është
  ajo thotë se hendeku mund të ndodhë. Në këtë rast të prodhuar
  prerje e perineum. Autopsi e perineum në këtë rast më shumë
  kryesisht për shkak se skajet e plagëve të prera, e cila vjen në
  Për shkak të bigëzim prerë me gërshërë, nivel, e dedikuar në tjetrën
  por jo në rektum. Këto kushte janë më të mira për më shumë
  plagë shëruese.
 • Në fetusit parakohe ose nëse fetusi gjatë shtatzënisë pasur mjaft ushqyesve dhe oksigjenit.


  këto raste fetus si ajo dobësuar mënyrë më të lehtë, duke eliminuar
  pengesë e kaluar se ai është në proces të lindjes - bigëzim.
 • Lindjet në shkeljes. Sepse
  në fund thyerjen e parë lindur legenit dhe vetëm pas
  kjo - një kokë të madhe, në mënyrë për të shmangur shkeljen
  kreu në seksionin bigëzim transmetimit.
 • Prerje i bërë në këtë mënyrë. Në kulmin e kontraktimet kur
  mitër tensioni i muskujve dhe i mëparshëm maksimal mur abdominal në mes
  lëkurë perineal dhe pjesë fetale prezantimi është futur gërshërë dhe vallëzuese
  lëkurës. Nëse drejtuar drejt gërshërë, atëherë ne themi se

  episiotomy kryhet nëse deri në rektum, pastaj të flasim për
  perineotomii.

  Procedurë është kryer pa anestezi sepse dhimbje në fuqinë e autopsi e lëkurës nuk është ndjerë.

  Trajtim. Në muskujt dhe lëkurën e murit perineum dhe vaginal
  qepje. Ka metoda të ndryshme të imponimit. Sipas
  Një prej tyre, çdo shtresë (muskujve dhe të lëkurës) qepje imponuar veç e veç.
  Kjo muskujt vaginë dhe rivendosjen e zgjidh, temat, dhe
  lëkura e perineum imponojnë materiale qepje për të qenë
  hequr 5/4 - ditë pas lindjes. Një tjetër metodë (ajo
  përdorur në fraktura shkallën I-II dhe seksione) të vendosë mbi damar

  skemë të veçantë, me një fije të kap të gjitha shtresat
  duhet të zëvendësohen. Këto seams bëni shkrin, temat.

  Komplikimet. Në periudhën pas lindjes mund të ketë inflamacion
  dhe dallimet seams. Kjo plagë shëron më i gjatë dhe i nënshtrohen ndryshimeve
  strukturë anatomike bigëzim.


  Si për të kryer një operacion për të rivendosur indet


  Rishikimi i kanalit të butë lindjes dhe rivendosjen e tyre nëse është e nevojshme
  kryhet menjëherë pas lindjes së pjellë. Nëse i punës u mbajt në
  kuti e ndarë ofrimit, operacion për studim dhe shërim
  kryhet perineum jashtë në të njëjtën kuti, e cila mbahet lindjes. Nëse
  njësi të lindjes nuk është boxed sistem, i punës kryhet në spital

  sallë, atëherë një grua që mbante në një Gurney në një dhomë të vogël operativ.
  Duke pasur parasysh se qafën e mitrës është absolutisht asnjë receptorët dhimbje në
  situata ku boshllëqet mitrës grua të ulët dhe të mirë
  tolerojë manipulimit rimëkëmbjen e mundshme pa dhimbje qafe.
  Në këtë rast, siklet do të jetë i lidhur vetëm me shtrihen
  qafën e mitrës. Rivendosja vaginë dhe perineum gjithmonë
  anestezi është përdorur.

  Nëse i punës u zhvilluan në sfondin anestezi epidural (Mjet anastezik
  futur në hapësirën mbi Mater DURA), atëherë menjëherë pas
  lindjes epidural kateter shtuar anestezion dhe 15-20

  minuta pas që vjen dhimbjen. Në këtë rast, të shqyrtojë
  fillojnë në sfondin e epidurale zgjatur. Në këtë mënyrë
  Gruaja është i vetëdijshëm, por nuk ndjehen të manipuluar.

  Me fraktura të rëndësishme lot qafës së mitrës apo shkurtime bigëzim dhe këputje të vaginës përdoret anestezi intravenoz .
  Për këtë placentës pas lindjes ose pas zbulimit të rëndësishme
  injektuar në një substancë analgjezike venë këputje nën veprimin e
  grua në punë për të fjetur. Nuk ka ndjesi gjatë grua kirurgji nuk është
  ndjen.

  Për perineal të vogla të përdorura Anestezi lokale . Ind traumatizuar mjet anastezik obkolyuyut (novokoinom dhe kështu me radhë.

  p.).


  Pas lindjes

  Në prani të qepje në qafën e mitrës janë kërkuar që të ndjekin rregullat e higjienës.
  Nëse ka seams në bigëzim për të shmangur dallimet
  nënat nuk lejojnë që të ulen për 10 ditë (me përjashtim të
  tualet). Në ditën e 5-7-të le të ulen mbi topin ose pak
  Gama e fëmijëve fryrë s. Ju gjithashtu mund të ulen në një bythë mbi
  e cila nuk ka asnjë damar në një sipërfaqe të fortë.

  Ju duhet të përmbahen në mënyrë rigoroze për të kërkesave të higjienës:
  larë pas çdo urinimit dhe defekimit, çdo 2-3 orë
  ndryshojë pads sanitare. Me shkurtime masive të Rekomando
  vënë një shishe me akull në vend damar.

  Mundohuni sa më shumë të jetë e mundur për të hedh në fushën e qepur.

  Për ta bërë këtë,
  shtrirë në krevat pa të brendshme. Ndërsa ju jeni në spital,
  mami dikur proceseve të përditshme seams bojë të gjelbër. Në shtëpi ju mund të
  vazhdojnë banjot e ajrit, për të përshpejtuar melhem shërim përdorimin Solcoseryl ose Bepanten pas konsultimit me doktorin tuaj. Në
  Shfaqja e skuqje, ënjtje, dhimbje, shkarkimit nga hnoevidnyh
  Zona damar duhet të kontaktoni klinikën para lindjes ose spitalin.


  Për shërimin e shpejtë mund të përdorni këto ushtrime për të forcuar muskujt e legenit kat:

 • Pozicioni fillestar (IP) - i ulur në një karrige të vështirë. Bëj
  Thith, nxjerr maksimalisht shtrëngojë muskujt në mes

  Kockat sciatic (si ju keni për të tërhequr një anal
  vrimë). Dolichit në 10, pastaj nxjerr dhe relaksohuni.
 • IP
  - Qëndrimi në mes kofshët mbajë një top të vogël.
  Tërhiqe në anal e tij
  vrimë, të marrë 10 hapa përpara, 10 hapa mbrapa. Përsëriteni 10 herë.
 • IP - Duke qëndruar me këmbët e kaluar. Pull anusit dhe merr 10 hapa përpara dhe 10 hapa prapa. Përsëriteni 10 herë.
 • IP
  - Shtrirë në shpinë të tij. Rritur këmbët tuaja në 45 gradë dhe ndërrime ato
  relative me njëri tjetrin horizontalisht (tërthorazi).
 • IP
  - Shtrirë në anën e djathtë. Tërhiqe në anus e tij. Ngritja dhe

  këmbë të ulët e majtë. Pastaj perekyntesya në anën e majtë dhe të përsëritur
  ushtrim i këmbë të djathtë.
 • Këto ushtrime mund të përdoret për parandalimin e thyerje gjatë shtatzënisë.