Njohja e shtatzënisë të shumta


 • Simptomet e shtatzënisë të shumta
 • Çmimi shtatzëni të shumëfishtë
 • Komplikimet e shtatzënisë të shumta

 • Simptomet e shtatzënisë të shumta

  Pesëmbëdhjetë apo njëzet vjet më parë binjakët mësuar vetëm në lindje apo para javës së 20 të shtatzënisë. Në njohjen e shtatzënisë të shumta Karakteristikat e mëposhtme janë marrë parasysh.

  Rritja e SHUMËFISHE mitrës shpejt se një fetus gjatë shtatzënisë sepse madhësia mitrës nuk përputhet me shtatzëninë. Një sasi e konsiderueshme e mitrës shtatzënë nuk i plotëson madhësinë e vogël që paraqet kokën e fetusit. Përveç kësaj, binjakët mund të përcaktohet duke thelluar në fund të mitrës (shalë gjiri), formimin e cila është e lidhur me qoshe zgjatje mitrës pjesë të mëdha të frutave; dhe dhëmbëzim gjatësore në murin e përparme të mitrës, nëse binjakët janë në pozicion gjatësor, ose prani te ullukëve horizontale në murin e përparme të mitrës binjakëve tërthor pozicion.

  Për një kohë të gjatë të rëndësishëm për të diagnostikuar binjakët ishin përkufizim i qartë në mitër gjatë studimit obstetrik tre ose më shumë pjesë të mëdha të fetusit (dy kokat dhe një fund të legenit apo legenit dy skajet dhe një kokë). Po aq i rëndësishëm ishte prania në pjesë të ndryshme të mitrës dy pikë rrahja e zemrës qartë.

  Ultratinguj sot në javën e 5-të të shtatzënisë, nëna e ardhshme mund të them se sa fëmijët ajo pritet. Megjithatë, mjeku në ekran identifikon dy "flluska" jetën sapolindur. Interesante, një dhuratë nga perëndia i tillë për gratë që shkonin në mes të bëni apo jo të ketë një abort, pothuajse 100% e nënës në rënie për të mbajtur shtatzëninë.


  Një mjek me përvojë në deri në 14 javë të shtatzënisë mund të septum trashësi në mes të "flluska" për të përcaktuar llojin e binjakët monozigotë (ose dizygotic).

  Për diagnozën e shtatzënisë të shumta është përdorur edhe phonocardiography, me të cilën ju mund të regjistroheni tone zemrës binjakët jo vetëm në muajin e fundit të shtatzënisë, por edhe në aspektin e 20-22 javëve të para.


  Çmimi shtatzëni të shumëfishtë

  Pasi mjeku paralindjes përcakton se nëna është duke pritur binjakë apo edhe treshet, ai përfundoi atë në një kategori të grave shtatzëna në rrezik në rritje. Kjo është për shkak të faktit se gratë me shtatzëni të shumta në dy ose më shumë herë rritur rrezikun e shkeljeve serioze në shëndet në krahasim me femrat që veshin vetëm një fëmijë.
  Edhe në shtatzëni të pakomplikuar të shumëfishtë një grua mund të ndjehen të lodhur; në tremujorin e dytë të gulçim, palpitations zemrës. Kjo është për shkak të vështirësisë së zemrës dhe mushkërive me një zhvendosje të rëndësishme të fund diafragmë të mitrës, të një shume të shtatzënive të shumta sesa në Singleton, dhe ngarkesës në muskujt e zemrës rritet tri deri katër herë. Kur shtatzënia rrit rrezikun e disa frutave hipertensionit - presionit të lartë të gjakut, venat shpesh shënuara me variçe, trombozë venë të thellë. Natyrisht, aktivitet fizik në punë, duke rritur barrën serioze nuk mund të konsiderohet.

  Aktiviteti Ideal moderuar - në këmbë jashtë, not. Ndërsa ulur vend më të mirë këmbët në një qëndrim të veçantë ose një tavolinë të ulët kafeje - kjo do të shërbejë si masë parandaluese kundër venat me variçe. Fashë mirë dhe triko të veçanta për "dyshe" nënat gjithashtu nevojë. Rritja e shpejtë e mitrës mund të qëndrojnë përpara të mundësive për të shtrihen në lëkurë, kështu shtatzënitë e shumëfishta shpesh formuar "streamers" (Lotët e indeve). Zvogëluar pamjen e karakteristika të veçanta për të ndihmuar të kujdesit të lëkurës bark dhe kofshët.

  Gratë pritur binjakët janë vërejtur shpesh toksikoz hershme.

  Kjo është për shkak të faktit se niveli i hormoneve në gjak është shumë më e lartë sesa në shtatzëni normale. Në moms të shumta kanë tendencë të jenë më të rënda dhe shkon një ndërlikim kërcënues të shtatzënisë si preeclampsia - një gjendje që prek të gjitha organet dhe sistemet e nëna të vuajnë fruta. Preeclampsia është manifestuar nga rritja e presionit të gjakut, shfaqjen e proteinave në urinë, ënjtje në këmbë.

  Deri në fund të shtatzënisë shpesh kanë thirrje të shpeshta të urinoj për shkak të presionit të mitrës në fshikëz. Gratë shtatzëna shpesh ankohen për urth dhe kapsllëk. Vëllimi i stomakut është reduktuar përmes grua shtatzënë squeezing mitrës e shtrirë.

  Për këtë arsye, ju duhet të ndani vakte në gjashtë pjesë të vogla. Edhe pse shuma të vogla, ushqimi duhet të jetë i balancuar. Për çdo "tepërt" fëmija duhet të mbërrijë 300 kalorive, proteina shtesë dhe kalcium. Sidomos mom ka nevojë për hekur dhe mangësi acid folik çon në zhvillimin e anemisë (reduktim i hemoglobinës) në mungesë të nënës dhe të oksigjenit në fëmijët. Përveç dietës mund të vijnë vitamina të veçanta për gratë shtatzëna dhe administrimin e veçantë shtesë profilaktike e përgatitjeve të hekurit.


  Komplikimet e shtatzënisë të shumta

  Komplikim më serioz i shtatzënisë të shumta është konsideruar rreziku i gabim.

  Të dyfishtë apo trefishtë edhe ngarkesa në mitër shpesh rezulton që më parë që fillon të shpaloset gojën e mitrës. Ndonjëherë, në mënyrë që të përcjellë shtatzëninë për të paktën 36 javë të përdorë një pajisje të veçantë që nuk do të shpaloset qafën e mitrës, ose të vendosë në damar në qafën e mitrës, e cila është hequr në 36-37 javë. Për mjeku qëllime të njëjta mund të rekomandojë nënë shtatzënë "pushim" në Departamentin e Patologjisë së shtatzënisë me repartin e maternitetit në kohë, kur dështim më të zakonshme ose lindje të parakohshme. A nuk heqë dorë një propozim të tillë.

  Kur frekuenca e defekteve dvuyaytsovoy binjakët zhvillimi i fetusit është e njëjtë si në shtatzënitë Singleton, ndërsa binjakët identik - 2 herë më i lartë.

  Gjatë kësaj shtatzënisë shpesh komplikuar nga rritja e vonuar e një fruti. Shkalla më e theksuar e vonesës vërejtur në sindromë transfuzion fetofetalnoy (binjakeve identike me një placentë të hahet njëri-tjetrin). Në këtë rast, të dy jetën në rrezik. Zakonisht ndryshim në peshën e trupit në mes binjakëve të ulët në vetëm 200-300 gram. Sindromi transfuzion Fetofetalnoy është kilogramë ndryshim apo më shumë.

  Megjithatë, shumica e shtatzënive të shumëfishta në mënyrë të sigurtë shkon deri në 37-38 javë kur duke filluar punës. Zakonisht, mjekët rekomandojnë në këtë fazë të pranimit në spital, i cili synon për studim shtatzënë dhe përkufizimin dhe mënyrën e dorëzimit.  Informacion nga Catherine neni Svirsky "Binjakët: nga ngjizja të lindjes"

  Diskutoni komuniteteve:

 • Shtatzënësi
 • Binjakët