Bisedoni me fëmijën tuaj në lidhje me seksin


 • Edukimi seksual i fëmijëve tuaj
 • Hapi i parë

 • Edukimi seksual i fëmijëve tuaj

  Mos e merrni seriozisht një shaka: "Bir, unë dua të flas me ju për seksin." "Po, Babi, çfarë saktësisht jeni i interesuar në"?

  Në fakt adoleshentët "e gjithë kjo" e dinë shumë pak dhe, ka shumë të ngjarë, me fjalët "me përvojë" shokët e klasës, shokët, miqtë - kështu që këta mitet dhe frikës:

  "Unë jam 14 vjeç, djali im - 15, ne kemi vendosur për të bërë seks. Ajo ishte shumë e dhimbshme, dhe unë nuk e përjetojnë orgazmë. Thuaj atë ftohtësi seksuale? Dhe si është trajtuar? ".

  "Unë jam 17 vjeç. Kur ne të bërë seks me të dashurën time, ajo është zakonisht hera e katërt apo të pestë unë nuk mund të përfundojë.

  A jam i pafuqishëm? ".

  A nuk e lënë pas dore arsimimin tuaj fëmijët e seksit. Nëse ata me të vërtetë duan të bëjnë seks - ata do të merren me të, pavarësisht ngurrimit tuaj. Dhe ju varet nga cilësia e jetës së tyre seksuale. Përvoja vjen me moshën, por bazat themelore të nevojshme për të shpjeguar për ju.

  Sigurisht, kur ju provoni, i vjen turp dhe i zënë ngushtë, fillojnë të sinqertë - djali apo vajza juaj do të reagojë, ka shumë të ngjarë negativisht. Ata janë të hutuar dhe të paktën ju ndoshta do të injorojë përpjekjet tuaja për të shpjeguar atyre në "natyrën e gjërave".

  Në informacioneve tona moshe literaturë progresiv që është e arritshme dhe e kuptueshme për t'iu përgjigjur pyetjeve të interesit për pyetjet e fëmijëve, një shumë.


  Jo domosdoshmërisht në librari me një të riu - që ju vënë atë në një pozitë të vështirë para të huajve. Zgjidh rezervoni veten në shtëpi dhe vetëm vënë në tryezën e tij. Të jetë i sigurt se fëmija duhet të lexoni atë. Mami mund të bisedoni me vajzën e saj rreth menstruacioneve, higjienën intime, sëmundjet femra linja. Vajzat zakonisht më e pacientit - dhe ndoshta ju do të dëgjojnë.


  Hapi i parë

  Gjëja kryesore - për të bërë hapin e parë, modest. Teen vlerësojmë takt tuaj. Mundohuni të çështjet e edukimit seksual për të qenë me të si të barabartë, por atëherë pyetja tjetër ai pyet ty, jo një i huaj.

  Dhe ju si askush nuk mund të më mirë të shpjegojë "çfarë është" e mirë "dhe çfarë është" e keqe ".

  Teen dëshiron të shohë një të rrituri. Megjithatë, fokusi në vlerat e rritur dhe krahasuar veten me të rriturit shpesh bëjnë një adoleshent përsëri ndjehen të vogla dhe jo të vetë. Megjithatë, ndryshe nga të fëmijës, ai nuk e mendoj një pozitë normale dhe kërkon për të ndryshuar atë. Në të njëjtën kohë, duke u përpjekur të sillen si një i rritur, ai nuk është i gatshëm për përgjegjësitë e rritur dhe për të shmangur atë. Psikikë adoleshente kontradikta e natyrshme e brendshme dhe pasiguritë e ngacmimit, drojë tepruar dhe agresivitet në të njëjtën kohë, tendenca për të marrë pozicione ekstreme dhe këndvështrimet.  Karakteristika kryesore e adoleshencës - hapja e vetëdijes së brendshme I të identitetit të tyre dhe pronat e saj.

  Pubertet, hidhen në rritje, rritjen e forcë fizike, ndryshimet në pamjen e vërtetë të nxitur interes në rritje në vetë adoleshent. Por fëmija u rrit, ndryshoi, duke fituar forcën dhe adoleshencën, megjithatë ajo nuk ka shkaktuar atij të tillë një dëshirë të madhe për vetë-dijes.
  Adoleshentët kjo është pikërisht për shkak të faktit se pjekuria fizike është një shenjë e rritjes. Kjo vëmendje të paguajnë jo vetëm veten, por edhe të rriturit përreth dhe shokët.


  Teen unë kam të paqarta, i paqartë. Ky kusht është përjetuar shpesh si një shqetësim të paqartë apo ndjenja e boshllëkut të brendshme, diçka që ka nevojë të jetë e mbushur. Prandaj, nga njëra anë, nevoja për vetë-pohim - Nevoja për t'u përfshirë në ndonjë grup kolegët. Se vetëdija e anëtarësisë në grup lehtëson autonomi adoleshent i rritur, i jep atij një ndjenjë e mirëqenien emocionale dhe qëndrueshmërinë.

  Nga ana tjetër, rrit nevojën për vetmisë dhe izolimit, i cili është parë më shpesh në distancë nga të rriturit. Por këtë herë ajo fillon të veprojë kundër kolegëve të tyre. Vetmia ndihmon adoleshentët të kuptojnë veten më mirë të kuptojnë veten e tij.

  Në moshën 13-15 vjet, shumë të rinj janë të shqetësuar që njerëzit e tjerë mendonin rreth tyre, ata bëhen shumë më të prekshme dhe të ndjeshme për kritika, tallje dhe t. E. Në adoleshencë janë më shumë të ngjarë se ajo ka qenë ndonjëherë, duke treguar një mosbesim shqetësuese në për pamjen e tyre apo strukturën trupore (sindromi i quajtur dysmorfofobiya).

  Adoleshent Dukje - aspekti më i rëndësishëm i jetës. Me moshën, shqetësimet pamjen janë ulur zakonisht për shkak të kësaj. që një person merr përdorur për paraqitjen e tij. Në plan të parë pronat tani e tjera të individit - të energjisë mendore e vullnetit dhe cilësive morale. Ajo do të vazhdojë të varet nga to marrëdhënieve të suksesshme me të tjerët.  Jo më pak e vështirë se sa të kuptuarit e personalitetit të tij, është të kuptuarit veten, personalitetin tuaj në kohë. Për një fëmijë të të gjitha kohërave më të rëndësishme është i pranishëm - tani. Fëmija ndjen rrjedhje të dobët të kohës. Retrospektive Fëmijëve në të kaluarën është i vogël, të gjitha përvojat e rëndësishme janë të lidhura me përvojën e tij të kufizuar personale. E ardhmja gjithashtu duket të tij në terma të përgjithshme.

  Një tjetër gjë një adoleshent. Para së gjithash, me shpejtësinë e rrjedhës moshë përshpejton kohën subjektive. Zhvillimi i koncepteve të përkohshme janë të lidhura ngushtë me ndryshimin e perspektivës jetës. Për një të riu bëhet paraqitja e planit të jetës; formuar duke vendosur ndërtimin e qëllimshëm të vetin, një nevojë në rritje për të arritur rezultate konkrete.  Komplikimet e funksioneve mendore në adoleshencë ndikon në të gjitha aspektet e jetës në adoleshentët. Prirja për të teoria është në një kuptim tipar moshë. Riu krijoi teorinë e tyre të politikës, filozofisë, formulën e lumturisë dhe dashurisë. Zhvillimi i të menduarit logjik në mënyrë të pashmangshme krijon një lloj eksperimentimi, loja e koncepteve formulë. Me vendosjen e gjithë bota me një teori të riu universal sillet sikur bota ishte subjekt i sistemit të tij, e jo sistemit - realitet.

  Kështu, adoleshenca është një shumë të përgjegjshëm, sepse ajo shpesh përcakton jetën e ardhme.

  Promovimi i pavarësisë, formimit të identitetit, duke bërë plane për të ardhmen - këto detyra duhet të merren të rinj para se ai të hyjë në moshën e rritur.

  Informacion nga nenet Ludmila Gryshchenko "Si për të filluar duke folur me fëmijën tuaj rreth seksit" dhe "Veçori të vjetër. Formimi i seksualitetit dhe manifestimet e saj në adoleshencë "