Çrregullime të gjumit te fëmijët


 • Çrregullime të gjumit te fëmijët
 • Shkaqet e çrregullime të gjumit te fëmijët
 • Kontrolloni me mjekun tuaj

 • Çrregullime të gjumit te fëmijët

  Pothuajse të gjithë prindërit ballafaqohen me çrregullime të gjumit tek fëmijët. Pothuajse çdo fëmijë, pa marrë parasysh sa i shëndetshëm është, pa marrë parasysh se sa mirë nëna ime i dha gji atij jo, shkon me probleme të ngjashme.

  Përkundër faktit se çrregullime të gjumit te fëmijët janë shumë më pak e zakonshme se në të rriturit, mjekët japin atyre shumë e rëndësishme. Kjo është për shkak të rolit të "cilësisë dhe sasisë" gjumit për zhvillimin normal mendor dhe fizik.

  Mungesa e gjumit është e lidhur me shkeljen, impulsivity dhe deficitit vëmendje. Problemet e gjumit në fëmijëri shpesh të çojë në probleme serioze në të rriturit.  Çrregullime të gjumit janë shumë të ndryshme nga fëmijët e çrregullime të gjumit në të rriturit dhe çrregullime të strukturës, dhe në implikimet e tyre. Për shembull, urinim i pavullnetshëm nate dhe snohozhdenye karakteristike e fëmijërisë. Por disa çrregullime të gjumit mund të ndodhin në fëmijët dhe të rriturit, të tilla si gërhitës.


  Shkaqet e çrregullime të gjumit te fëmijët

  Shkaqet e çrregullimeve të gjumit tek fëmijët mund të ndahen në disa grupe.

  Shkaqet somatike

  Para së gjithash, kjo është arsyeja fizik - sëmundje jo e lidhur me çrregullime të sistemit nervor, dhe për shkak të veçantive të shëndetit të fëmijës. Pothuajse të gjitha bebet kalojnë nëpër një periudhë hazikov dhe dhimbje barku, e cila fillon në moshën 1 muaj dhe mund të zgjasë deri në 4 muaj.


  Në fazat fillestare në rrjedhën e rakit tek fëmijët rrit neuro-refleks excitability, e cila parandalon gjumë qetësues. Shpesh eliminimin e çrregullime të gjumit në këtë grup goxha u konsultuar me mjekun tuaj.

  Edhe pse letërsia është e shkruar dhe se shumica e fëmijëve dhëmbët e prerë pa probleme dhe pa zhurmë, të paktën nja dy netë pa gjumë të ofruara për ju. Siç e dini, kjo nuk është arsye që ju duhet të përpiqen për të eliminuar. Ju duhet të jetë i durueshëm dhe të përpiqemi për të ndihmuar fëmijën. Pediatër do të ju rekomandojmë gels veçanta dentare, të cilat lehtësimin e dhimbjen e teething. Megjithatë, ata nuk mund të përdoren shpesh, kështu që të ndihmojë fëmijën tuaj të jetë më shumë moral.  Sëmundje të ndryshme: rrufë, kollë, dhimbje të fytit, otitis media, sëmundjet e frymëmarrjes dhe alergji akute të rrugëve të frymëmarrjes, li e dhenve dhe fruthi - një listë të çdo gjë që mund të arrijë fëmija është shumë i gjatë. Ju duhet një mjek, mjeku në vendin e parë. Dhe, sigurisht, një nënë e dashur i dashur pranë.

  Shkaqet neurologjike

  Grupi i dytë përbëhet nga arsyet aktuale neurologjike, urinim i pavullnetshëm nate, parasomnia (çrregullime Wake në fëmijët: snohozhdenye, snohovorenie, tmerret e natës), pagjumësi (vështirësi duke filluar dhe mbajtjen e gjumit). Problemet e gjumit mund të ndodhë për shkak të karakteristikave fiziologjike të gjumit në fëmijët (ata flenë më të përgjegjshme), karakteristikat individuale të fëmijës individual (rritur prekshmëri) ose jetese (mbingarkesës emocionale gjatë ditës).  Psikologët dalluar disa periudha janë një lloj i kufijve në jetën e fëmijës. Fëmijë në rritje deri, shumë filluan të kuptojnë dhe të marrin informacion nga shtëpia, e cila është në gjendje të "tretet". Për shembull, në moshën gjashtë viteve të shfaqet frika e parë të ndërgjegjshëm të errësirës, ​​që mund të lidhet shqetësim gjumë psikologjik. Si rezultat, fëmija mund të flejë keq dhe të kërkojë nga shtratin e prindërve, dhe nganjëherë fëmija të fillojë të mundosh ëndrrat e tmerrshme dhe të këqija - ndoshta në këtë rast do të ketë nevojë për ndihmën e një psikologu.


  Kontrolloni me mjekun tuaj

  Prindërit shpesh të vështira për të përcaktuar në mënyrë të pavarur shkakun e gjumit shqetësimit të fëmijës së tyre.

  Fëmijë nuk mund të fle gjatë, gjumë të shqetësuar dhe shpesh zgjohet duke qarë, duke folur në gjumin e tij, ëndrra të këqija të tij të torturuar - këto simptoma mund të jenë shenja të shëndetit të sëmurë në fëmijët.
  Të jetë i sigurt që të konsultoheni me mjekun nëse ato përsëriten çdo ditë.

  Informacion nga artikullin "çrregullimeve Sleep Child»