Diskretitimi mitet rreth hyperactivity


 • Hyperactivity - ajo me të vërtetë është një çrregullim mjekësor
 • Hyperactivity nuk është rezultat i edukimit të dobët
 • Hyperactivity në mënyrë të barabartë ndikon në të dy djemtë dhe vajzat
 • Hyperactivity shpesh vazhdon në moshën e rritur
 • Fëmijë Hyperactive janë mjaft të aftë për të mësuarit
 • Fëmijë Hyperactive mund të jetë shumë i talentuar dhe i suksesshëm

 • Hyperactivity - ajo me të vërtetë është një çrregullim mjekësor

  Kjo diagnozë është njohur zyrtarisht nga mjekësor i madh,
  Organizatat psikiatrike dhe arsimore në mbarë botën.
  Deficitit te vemendjes hiperaktivitetit çrregullim - është një formë e
  mosfunksionim minimale të trurit. Kjo sindromë ka biologjik
  natyra. Studimet tregojnë se ajo është e bazuar në një çekuilibër

  impiante kimike - neurotransmitters - fëmija e trurit.

  Ka mendime të ndryshme në lidhje me shkaqet e hyperactivity.
  Ajo mund të jetë faktorët gjenetik, karakteristikat strukturore dhe
  funksionimin e trurit, trauma të lindjes, infektive
  sëmundje, kryer një grua shtatzënë apo fëmijën në
  muajt e parë të jetës, etj

  Simptomat kryesore janë hutim hyperactivity,
  paaftësia për t'u përqëndruar për një kohë të gjatë, dhe impulsivity
  shqetësim. Njerëz hyperactive kanë probleme në disa aspekte
  jeta e përditshme, veçanërisht në zonat që kërkojnë organizimin dhe
  ndjenjë e kohës.

  Hyperactivity nuk është rezultat i edukimit të dobët  Kur një fëmijë hyperactive
  kap nga vendet e tyre gjatë mësimit dhe të fillojnë të klasës, ajo nuk është e
  sepse ajo nuk është mësuar se si të sillen. Ai thjesht nuk mund
  kontrollojnë impulset e tyre. Ai tenton të veprojë parë
  impuls nga emocionet e jashtme. Është e vështirë për t'u ulur për një kohë të gjatë
  ende pa fidgeting jo, të flasim, ai shpesh prek dhe pika
  objekte të ndryshme, shtyjnë moshatarët, etj Dhe një nga të rreptë
  disiplinë për të kapërcyer hyperactivity mjaftueshme.

  Në fakt, edukim shumë të rreptë, deri dënimit
  Child mbi pamundësinë e vetë-kontrollit, mund shpesh vetëm përkeqësojnë
  Simptomet e hyperactivity.

  Nëse fëmija ka një nevojë të lartë për
  Aktiviteti fizik, kjo nuk ka kuptim për të shtypur atë. Provoni më mirë
  mësojnë atë për të hedhur nga mënyra të përballueshme të energjisë: duke bërë
  sportive, vallëzimi dhe lojra celular. Stresi emocional nevojshme
  ulur gjithashtu.

  Hyperactivity në mënyrë të barabartë ndikon në të dy djemtë dhe vajzat

  Përkundër mendimit që mbizotëron që hyperactivity është zakonisht
  është vetëm për djemtë, vajzat janë po aq të prirur
  hyperactive dhe shfaqin simptoma të njëjta.

  Hyperactivity shpesh vazhdon në moshën e rritur

  Më shumë se 70% e fëmijëve hyperactive janë hiperaktivë dhe adoleshencës

  mosha, edhe pse ndoshta në një shkallë më të vogël. Pothuajse 50% e fëmijëve
  kjo sindromë mbetet në moshën e rritur. Duke adoleshencës
  hyperactivity motor zakonisht shkon, por dështimi për të
  trajnimi, mungesa e vëmendjes, paaftësia për t'u përqëndruar në
  Shumica e fëmijëve janë të shpëtuar.

  Fëmijë Hyperactive janë mjaft të aftë për të mësuarit

  Fëmijë të tillë për mësim më të mirë duhet të jetë
  aktiv gjatë mësimeve. Kjo krijon përshtypjen se truri i tyre nga
  punojnë vetëm kur trupi lëviz. Ata si më
  sesione trajnimi, gjatë së cilës ju mund të bëni ndonjë gjë me duart e tij,
  kryejë eksperimente dhe eksperimente vizuale, të ndërtuar modele, dhe

  matematika, për shembull, e konsiderojnë llogaritë. Kur ruajtjen
  informacion ata zakonisht prek apo veprim ndonjë sendi jo
  ata duhet të jenë në pengojnë.

  Fëmijë Hyperactive mund të jetë shumë i talentuar dhe i suksesshëm

  Siç tregohet nga studimet e fundit, fëmijët hyperactive kanë zakonisht një nivel më të lartë të inteligjencës,
  se fëmijët e tjerë. Dhe shumë shpesh se një fëmijë nuk është në gjendje
  ulem me tekst në duart e më shumë se 10 minuta, gjatë kësaj kohe të shkurtër
  koha për të kujtuar nga zemra të gjithë poemën.

  Këta fëmijë gjithashtu kanë mundësinë e rrallë për të shprehur ndjenjat e tyre dhe
  kontrollojnë veten përmes lëvizjes.

  Më shpesh ata janë të
  i talentuar aktorë, valltarë apo atletët. Besohet se
  hyperactivity vërejtur në shumë njerëz të famshëm të viteve të fundit,
  duke përfshirë Mozart, Aleksandrit të Maqedonisë, Abraham Lincoln, Bernard
  Shaw, Alexander Pushkin, Dostojevski, Njutoni, Thomas Edison,
  Albert Einstein, Pablo Picasso dhe Salvador Dali.